Tuunaa kahvisi – 4 helppoa ja herkullista kahvivariaatiota!

chilikahvi

Kahvi on pyhä asia, jonka vain kahvin ystävät pystyvät ymmärtämään. Varsinkin Suomessa kahvi on asia, jolle ainoana maailmassa on omistettu virallinen tauko työpäivän varrelle. Arkena kahvi on päivien pientä luksusta, ja toisinaan on virkistävää saada myös vaihtelua perinteiselle mustalle kahville tai maidolla kyllästetylle mustalle kullalle. Tässä neljä vinkkiä vaihtelunhaluisille kahvinystäville!

Chilikahvi

Chilikahvin voit toteuttaa heittämällä ripauksen kuivattua chiliä kahvipurujen sekaan. Chilin maku tulee esille ihanana jälkipotkuna jokaisen hörpyn jälkeen, mutta ole varoivainen, ettet heitä liikaa chiliä. Varoituksen sanana, että tämä on koukuttanut useampia chilin ja kahvin ystäviä!

chili-kahvi

Bulletproof-kahvi

Kaada kuuma kahvi blenderiin (tai sauvasekoitintalouksissa kannuun) ja heitä perään pieni nokare vähäsuolaista voita sekä saman verran kookosöljyä. Blendaa tasaiseksi, ja nauti ihanan pehmeästä kahvinautinnosta. Bulletproof-kahvin sisältävät rasvat hidastavat hieman kofeiinin imeytymistä, joten herkimmät voivat välttyä päriseviltä kofeiinipiikeiltä. Tämä on itselläni rauhallisten aamujen lemppariluksusta! Ah!

bulletproof-kahvi2

Vaniljainen proteiinijääkahvi

Aamun ylijäämäkahvin voi jääkaappiviilennyksen jälkeen käyttää myös protskujääkahvin valmistamiseen. Pyöräytä blenderillä sekaisin kylmä kahvi, hieman vettä ja jäitä sekä annos vaniljaherajauhetta. Samalla iskulla saat siis piristävän kahviannoksen sekä kevyen välipalan. Mikäli haluat hieman täyttävämmän kahvilla höystetyn välipalakombon niin voit heittää sekaan myös (jäisen) banaanin sekä hieman chian siemeniä tai maapähkinävoita. Nam!

proteiinikahvi

Iltapäivän jäälatte

Kun aamulla on tullut keitettyä vähän turhankin reilu satsi sufeeta, niin kaada loput lasiin jäähtymään ja lopulta jääkaappiin kylmenemään. Valitse hieman isompi lasi, ja kaada tähän puolet kylmettynyttä kahvia ja puolet maitoa. Sekoita lusikalla ja lisää lopuksi joukkoon reilusti jäitä. Taatusti hyvää ja sairaan helppoa!

VINK VINK! Ylijääneen kahvin voi pakastaa myös jääpalamuoteissa pakastimeen. Näitä kahvijääpaloja voi käyttää niin polttavan kuuman kahvin nopeampaan jäähdyttämiseen, jääkahvien valmistuksessa tai kahvilla höystettyjen smoothieiden valmistuksessa.

Budapest-11

Nautinnollisia kahvihetkiä ja ihanan lumista lauantaipäivää! ♥

Edellinen juttuni: Ottaako Black Friday päähän?

Superhyvä ja helppo chilikahvi

Tällaisena addiktoituneena kahvin rakastajana olen käynyt läpi useita markkinoilla olevia makukahveja, vaikka rakastankin laadukkaan kahvin makua ihan sellaisenaan. Toisinaan olen kokeillut hioa erilaisia makukahveja myös itse ihan vain vaihtelun vuoksi, mutta chilikahvin valmistamisen olen oppinut lähipiiristäni. Ensimmäisillä kerroilla en ollut täysin varma, mitä olisin tästä chilikahvista mieltä, mutta muutaman kerran sitä vieraissa hörpittyäni, olin aikalailla myyty.

Chilikahvi on aivan ihanaa. Kahvia hörpätessäsi ensin pääset maistamaan tuoreen ja kuuman kahvin, ja miellyttävä jälkipotku nousee vasta lopuksi esille. Chilikahvi on mielestäni tavallista kahvia raikkaampaa juuri tämän muikean jälkitunnelman vuoksi. Ja mikä parasta, sen valmistaminen on itse on superhelppoa!

chilikahvi-2

Chilikahvi:

Laadukasta kahvia
Ripaus kuivattua chiliä

Valmista kahvi normaalisti keittimellä, mutta ripottele teelusikan kärjellinen chilijauhetta kahvipurujen sekaan ennen keittämistä. Varo ensimmäisellä kerralla heittämästä liikaa chiliä kerralla, sillä potkua voi tulla helposti liikaa.

MUUNNOS: Kokeilepa heittää kahvipurujen sekaan vielä ripaus ceylonin kanelia, joka toimii tässä kombinaatiossa erinomaisena lisänä chilin kanssa.

chilikahvi

Nautinnollisia kahvihetkiä! ♥

Edellinen juttuni: