3 x ITSETEHDYT HAMPURILAISET – TAIVAALLISTA!

*Sisältää mainoslinkkejä

Itsetehdyt hampurilaiset!! Shieet, kuinka hyvää! Yleensä olen panttaillut safkahommat täällä blogin puolella viikonlopun lähiympäristöön, mutta piru vie, ei malttanut enää odottaa, vaan oli pakko tykittää nannaa ilmoille! Itsetehdyt hampurilaiset ovat ihan totta aivan ykkösiä, ja en tiedä olenko koskaan syönyt naaman peruslukemille jättänyttä kotikutoista bursaa. Toimii sitten arkena tai juhlassa!

Burgereissä on myös se helppo puoli, että ruokapöydän ääreen kasaantuneet erisieluiset ihmiset voivat jokainen koota omanlaisensa bursan. Hampparista saa koottua niin fiteille kuin fäteillekin sopivan kokonaisuuden, ja valmiiksi tarjoilulautasille pilkotut höysteistä lyötävät nirsot sekä allergikotkin itselleen passelit täytteet. Lisäksi toteutus on usein todella helppo ja nopea, joten itsetehdyt hampurilaiset sopivat vaikka arkipöytään keskelle kiireistä arkea ilman erityisiä mästerchef-skilssejä tai tuntien hauduttelua (ja uunissa polttamisen riskiä).

Tässä ensiksi kolme omaan suuhuni kadonnutta burgeriesimerkkiä, mutta lopussa hieman vapaampaa ja inspaavampaa menoa, joilla itsetehdyt hampurilaiset saavat makunystyrät taatusti heittämään volttia jokaisen preferensseihin sopivana toteutuksena!

HIRVIBURGER

  • Lidlin paistopisteen siemensämpylä
  • Hirven jauhelihapihvi
  • Salaatti, tomaatti, purjo
  • Sinappi, ketsuppi

Simppeli, mutta sitäkin taivaallisempi! Kunnon laadukkaat raaka-aineet ei paljoa muuta rinnalleen vaadi. Hirven jauhelihasta painelin kasaan vaan tiiviitä pihvejä, ja paistelin pannulla valkosipulissa ja voissa. Kyllä katosi huiviin vauhdilla! Omnom!

ITSETEHDYT HAMPURILAISET

KASVISBURGER

  • Kauraleipä
  • Vegekebabia (Vegem)
  • Vuohenjuustoa
  • Salaatti, tomaatti, suolakurkku
  • Ketsuppi, sinappi

Tämä oli oikeasti ehkä kovin yllättäjä burgereiden makumaailmojen puolesta. Tuo Vegekebaani (siis oikeasti paremman makuista kuin normikebu) yhdistettynä vuohenjuustoon väänsi mun naaman niin maireaan hymyyn, ja oli suorastaan pakko riipaista heti perään yksi vastaava santsiburgeri lisää, hah!

ITSETEHDYT HAMPURILAISET

RUISBURGERI

  • Reissumies Tosi tumma
  • Broilerin fileepihvi
  • Sulatejuustoa
  • Tomaattia, salaattia, rucolaa, suolakurkkua, aurinkokuivattua tomaattia, paistettua sipulia
  • Ketsuppia ja sinappia

Klassikko! Ruisburgeri vaan toimii suomalaiseen makumaailmaan kuin nakutettu! Pirskatin hyvää, ja leiväksi käykin ihan perinteinen ruisleipä, mutta tämä Reissumiehen Tosi tumman väliin koottu bursa kyllä oli ihan ykkönen!

ITSETEHDYT HAMPURILAISET

ITSETEHDYT HAMPURILAISET

Suomalaiset tuntuvat välillä olevan liian varovaisia testailemaan uusia komboja tai heittäytymään villiksi kyökin puolella. Burgereissa voi ja nimenomaan kannattaakin välillä heittää luovuutta kehiin, ja testailla vähän mielenkiintoisempia toteutuksia. Tässä muutamia vinkkejä itsetehtyjen burgereiden toteutukseen:

LEIPÄ: Kokeile rohkeasti vähän erilaista sämpylää tai leipää, vaikka se perinteinen hampurilaissämpylä on myös todella jees. Ruisleipä, kauraleipä, leipomon sämpylät tai jopa bataattisiivut voivat tuoda oman vivahteen bursaan. Kokeile myös paahtaa sämpylää hieman pannulla tai grillissä ennen kokoamista!

PÄÄTÄYTTEET: Jauhelihapihvi (eri lihoista), broilerin filee, paistettu kananmuna, lindströmin pihvi (btw toimii!), vegepihvi, lohipihvi, kebab, pekoni, you name it!

HÖYSTEET: Perinteisten tomaatin, suolakurkun ja salaatin lisäksi väliin passaa myös paistettu ananas, paistettu sipuli, punasipuli, sipulirengas, purjo, jalapenot, rucola, oliivisiivut, nachomurut, aurajuusto, vuohenjuusto, fetajuusto, mozzarella tms.

TÖHNÄT: Suosin itse sinapissa jenkkityyppistä hieman hapanta sinappia, joka ei ole niin makeaa, kuin suomalaiset serkukset. Sinapin ja ketsupin lisäksi makua ja mehevyyttä antamaan voi laittaa guacamolea, majoneesejä, dippejä, salsaa, kurkkusalaattia, pikkelsiä tai tsatsikia.

KYLKEEN: Ranskalaisia, bataattiranuja, lohkoperunoita, salaattia, coleslawia, kaalisalaattia, kasvistikkuja, dippiä, ketsuppia tms. tai popsi burgeri ihan sellaisenaan huiviin!

Valkoinen neule: TÄÄLTÄ*

Muistahan kurkkailla myös omalle sivulle koostamani reseptikoostetta, jonne olen koonnut kaikki blogissa tähän asti julkaisemani reseptit! Tämä löytyy myös jatkoa ajatellen näppärästi tuolta blogin yläpalkista oman alasivun alta.

Eilen kokkailinkin lounaaksi (ja päivälliseksi otin uusinnan, hah!) pitkästä aikaa vähän kevyempää pyttipannua, joka muuten toimi aivan julmetun hyvin. Olin ihan kokonaan unohtanut tämän, mutta omienkin reseptien selailu välillä virkistää mukavasti mieltä ja makuhermoja! Omnom!

Makurikasta viikkoa joka naamariin!

Vilkaise myös:
Helpot kikat paremman makuiseen ruokaan
Netti pullollaan täyttä ravintoskeidaa

Edellinen juttuni:
Miksi vaaka tai rasvaprosentti määrittää sinut?

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

SUKLAA-MANSIKKA NAKED CAKE – TÖRKYHYVÄÄ!

*Sisältää mainoslinkkejä

suklaa-mansikka naked cake

Shieeet miten hyvää tämä suklaa-mansikka naked cake voi olla! Päätin lähteä tavoittelemaan viiden tähden vaimopisteitä pääsiäistarjoiluiden osalta, ja taikoa pääsiäisen kahvittelypöytään vähän muikeampaa kakkua kehiin! Kyllä muuten kannatti, ja tämä valtavan kokoinen suklaa-mansikka nakukakku meni kuin kuumille kiville ja vauhdilla! Tulihan tätä itsekin santsattua muutamaan otteeseen, heh! :D

Tämä kakku sopisi myös täydellisesti vähän parempaankin juhlapöytään, ja tästä tuli yllättävän helposti aika näyttävä luomus. Vaikka tämän nakukakun valmistukseen tarvittiinkin useita työvaiheita, niin yllättävän helposti tästä tulikin oikein osuva luomus, vaikka joissain vaiheissa jännitikin, että mitähän tästä tulee. Kakun voi tehdä kuorrutusta vaille jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin hyytymään ja tekeytymään. Alkuperäisen ohjeen nappasin TÄÄLTÄ.

SUKLAA-MANSIKKA NAKED CAKE

SUKLAAKAKKUPOHJA

  • 200 g margariinia
  • 275 g suklaata
  • 7 kananmunaa
  • 2,75 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  1. Sulata margariini ja suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen tasaiseksi seokseksi.
  2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoon.
  3. Vatkaa valkuaiset omassa kulhossaan kuohkeaksi.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Sekoita suklaaseos keltuaissokerimassan sekaan.
  6. Sekoita kuivat ainekset keskenään, ja siivilöi ne taikinaan sekaan.
  7. Kääntele lopuksi valkuaisvatko varovasti sekaan. Tässä kääntelyssä menee hetki, mutta malta mielesi, jotta taikina jää oikeasti kuohkeaksi.
  8. Kaada kakku noin 24 cm halkaisijan irtopohjavuokaan. Leikkaa sopivan kokoinen leivinpaperi pohjalle. Teflonvuoka puolestaan kannattaa voidella ja vuorata korppujauholla, mutta silikonireunoille en itse tehnyt mitään.
  9. Paista uunissa 175 asteessa noin 55-60 minuuttia. Kokeile tikulla lopuksi taikinan kypsyys, ja tarvittaessa peitä paistamisen loppuvaiheessa foliolla, ettei pinta tummu liikaa.
  10. Anna pohjan jäähtyä huolella. Leikkaa jäähtynyt pohja korkeussuunnassa kolmeen osaan. Mikäli pinta on kohonnut uunissa pyöreäksi, niin leikkaa tämä pyöreäksi kohonnut osa kakusta pois.

suklaa-mansikka naked cake

MANSIKKATÄYTE

  • 6 dl vispikermaa
  • 400 g maitorahkaa
  • n. 700 g pakastemansikoita
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 8-10 liivatelehteä (itse laitoin 9)
  • liraus vettä
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.
  2. Soseuta sulaneet mansikat, ja lisää sekaan tomusokeri.
  3. Kiehauta tilkka vettä kattilassa, purista ylimääräinen liivatelehdistä vesi pois ja sekoita kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos mansikkasoseeseen ja sekoita huolella.
  4. Sekoita mukaan ensin rahka sekä lopuksi erikseen vispattu kerma.
  5. Aseta ensimmäinen kakkupohja paikalleen samaan kakkuvuokaan (asetin pohjalle leivinpaperin), jossa se paistettiin.
  6. Kaada puolet mansikkatäytteestä tähän päälle, ja laita pakastimeen noin vartiksi jähmettymään.
  7. Laita toinen kakkukerros päälle, ja asettele leivinpaperista tähän ympärille ”jatkoreuna”, sillä kakusta tulee melko korkea. Kaada loput täytteestä päälle, ja laita taas vartiksi pakastimeen. Aseta viimeinen kakkulevy päälle, ja laita jääkaappiin hyytymään.

SUKLAAKUORRUTUS

  • 200 g suklaata
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 rkl margariinia
  1. Irroita kakku varovasti veitsen kanssa vuoasta, ja tarvittaessa siisti reunoja veitsen kanssa tasaisemmaksi.
  2. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja heitä ne pieneen kattilaan kuohukerman kanssa.
  3. Kuumenna sekoitellen massa tasaiseksi, ja lisää sulaan massaan lopuksi margariininokare sekaan.
  4. Anna jäähtyä pieni tovi.
  5. Kaada seos varovasti keskelle kakkua, ja levitä tarvittaessa lusikan tai veitsen avulla kohti reunoja. Anna kuorrutteen valua kevyesti reunojen yli. (Itsellä kuorrutemassaa jäi hieman yli)
  6. Lisää lopuksi hieman jähmettyneen (mutta vielä pehmeän) kuorrutteen päälle haluamasi koristeet. Itse keräsin irtokarkkihyllyltä vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja koristeiksi.

suklaa-mansikka naked cake

Neule: TÄÄLTÄ*

Tämä suklaa-mansikka naked cake on varma hitti, joten nyt vain sormet jauhoihin ja rohkeasti kyökin puolelle tekemään taikoja! Jos mättökakkujen sijaan kaipailisit vähän keveämpiä pääsiäisherkkuja, niin TÄÄLTÄ löytyy neljä kovaa pääsiäsherkkua kevyempään makuun.

Jos muuten kaipailisit vähän muita herkkuvinkkejä, niin kurkkaapa toki keskiviikkona tulille tuikkaamani video (TÄÄLTÄ), jossa mies valkkasi testailtavat herkut, ja yhdessä pistettiin tiukat tuomiot kehiin suklaista, jätskeistä ja juomapuolesta. Löytyipä sieltä uutuustötteröistä mun tulevan kesän ykköshitti jätskialtaalta, joten tätä ei kannata missata, hah!

Hävyttömän makeaa pääsiäistä!

Vilkaise myös:
Herkuista kieltäytyminen – OK vai ongelma?
Arpeni & mittani – Mitä musta on googletettu?

Edellinen juttuni:
Joka sarja failureen? Kyykkykengät? Meitsi vastaa!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen