MAAILMAN PARAS JA HELPOIN SMOOTHIEKULHO

*Sisältää mainoslinkkejä

smoothiekulho-resepti

Ai että! Nyt jakoon niin maistuvaa ja helppoa smoothiekulhoreseptiä, joka maistuu taatusti niin aamiaisena, välipalana tai iltaisin ennen vällyjen väliin painumista! Tämä smoothiekulho on niin maistuva, raikas ja kuohkea, että vertaansa saa hakea ainakin helppoutensa osilta! Mitä tämä pitää sitten sisällään, ja miten sellainen rakennetaan? No nyt se selviää turhia jaarittelematta!

SMOOTHIEKULHO

  • 1 purkki rahkaa (200-250g, suosittelen sitä halvinta ja ”jäykintä köntsärahkaa”)
  • n. 1dl mehukeittoa (Valion kinuskikarpalo tässä aivan paras)
  • Jäisiä mansikoita ja/tai puolukoita (arviolta 100g)
  • Jos haluaa makeampaa, niin sekaan steviaa tai banaania (toimii höysteiden kanssa myös ilman)
  • (ripaus ksantaania tuomaan rakennetta)

Kaikki ainekset vain blenderillä sekaisisin, tai omaan tyyliini koko komeuden voi pyöräyttää suoraan samassa kulhossa sauvasekoittimen avulla tasaiseksi massaksi. Voila

Kulhon voi lusikoida huiviin sellaisenaan tai päälle voi ripotella mieleisiänsä höysteitä tuomaan moninaisempaa makunautintoa ja suutuntumaa. Itse heittelen satunnaisesti päälle mieleni mukaan siemensekoitusta, mysliä, muroja tai pähkinöitä ja välillä toki vaikka kaikkien komboa. Ah! <3

Smoothieiden ystäville suosittelen lämmöllä testaamaan tuota ksantaania (täysin luontainen sakeuttaja), jota voi bongata leivinjauhepurkin näköisellä ulkomuodolla yleensä leivontahyllyltä tai etenkin monesti gluteenittomien leivonta-ainesosien yhteydestä. Sitä kun ripautaa teelusikan kärjellisen verran (liika on liikaa) smoothien sekaan, niin koostumukseksesta tulee vähintäänkin 6/5, eikä tuo maistu seassa yhtään miltään. Ihan lempparituote etenkin smoothietouhuissani!

smoothiekulho-resepti

smoothiekulho-resepti
Pinnalle ripoteltuna CocoVin Super5-sekoitusta
smoothiekulho-resepti
Vaaleansininen neule: TÄÄLTÄ*

Jos teillä on mielessä muita hyviä vinkkejä tai helppoja reseptejä nimenomaan smoothiekulhoihin, niin iskekäähän kommenttiboksi laulamaan! Hyvää ei pidä itsellään pitää, ja varsinkin, jos kyseessä on niinkin huikea asia kuin ruoka ja makunautinnot, niin olisi suorastaan rikos pitää ykköstipsit salassa, hah! ;) Huomenna muuten mitä suurimmalla todennäköisyydellä pamahtaa uutta Tube-settiä pihalle, jos vain teknologia on yhtä mieltä kanssani, joten pysykäähän kanavalla!

Ja psst! Ellokselta saat -30% lisäalen kaikista jo alennetuista tuotteista urheiluvaatteista muotiin ja kodinsisustukseen. Aktivoi tarjous ja tsekkaa valikoima TÄÄLTÄ*! Tarjous voimassa 15.1. asti, ja koskee myös merkkituotteita.

Maukasta viikonlopun odotusta!

Vilkaise myös:
Helpot kikat paremman makuiseen ruokaan!
& 5 x fiksumpaa välipalaideaa

Edellinen juttuni:
En pysty valmentamaan kaikkia somessa

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

SYNTISEN HYVÄ PORKKANAKAKKU!

*Sisältää mainoslinkkejä

Aijai mitä herkkua! Porkkanakakku kuuluu itselläni ehdottomasti heikkoihin kohtiini, ja tämä jatkuva himo kyseiseen leivokseen leimahti liekkeihin parisen vuotta sitten, kun pikkujoulutunnelmissa maistoin ehkä mehevintä porkkanakakkua koskaan. Otin tällöin tämän reseptin lähipiiriltäni visusti talteen (ikuisesti kiitollinen), ja itsehän pistin vieläkin paremmaksi, ja moodasin kuorrutetta entistä muhkeammaksi, sillä mehevän pohjan lisäksi suuren suuri nautinto tulee nimenomaan siitä hävyttömän messevästä kuorrutuksesta. Sitä kun ei koskaan voi olla liikaa. ;)

Tätä mehevää leivosta iskettiin meillä sekä joulupöytään sekä aiemmin tänä syksynä kihlajais-tupari-valmistujaiskekkeihiimme, ja koko porkkanakakku meni kuin kuumille kiville. Järkyttävän hyvä porkkanakakku on tosiaan reseptinä sellainen, jota ei tosiaan pidä pantata, joten ässä siis jakoon koko kansalle! Tättärää, olkaapa hyvät!

porkkanakakku reseptiSYNTISEN HYVÄ PORKKANAKAKKU

Pohja:
3 kananmuna
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
4 dl raastettua porkkanaa
150g voita

Kuorrutus: 
150g voita
300g maustamatonta tuorejuustoa
4,5 dl tomusokeria
(mantelirouhetta)

Ohuemmallakin kuorrutuksella toki pärjää, mutta itse ainakin tykkään oikein mehevästä ja paksusta kuorrutuksesta. ;)

porkkanakakku resepti

Ja mistä lähdetään liikkeelle?

  1. Vaahdota munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään
  3. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen porkkanaraastetta, kuiva-aineseosta sekä sulatettua voita
  4. Levitä leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun uuni-, irtopohja- tai kakkuvuokaan. Vuoan koko määrittää kakun paksuuden, ja monestakin tulee hyvä!
  5. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia
  6. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen valmistamista ja levittämistä

Kuorrutteen valmistus:

  1. Sekoita haarukalla huoneenlämpöinen voi sekä tuorejuusto tasaiseksi massaksi.
  2. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Levitä tasaisesti pohjan päälle ja ripottele halutessasi päälle mantelirouhetta.
  4. Syntisen hyvä porkkanakakku on valmis, joten palaa ääntä kohti ja santsia kehiin! ;)
Neule: TÄÄLTÄ* // Superstretch-farkut: TÄÄLTÄ*

Vuoden vaihteen lähestyessä uhkaavasti tätä voisi harkita vaikka uuden vuoden kekkereihin tarjolle takuuvarmaksi hitiksi, joten nyt porkkanapussia kaupasta kotiuttamaan ja sormet jauhoihin. Mutta mites mites. Kuuluuko porkkanakakku teidän suosikkeihinne, vai löytyykö omalta kohdalta muita heikkoja paikkoja? Itseltäni meinaan ainakin tämän lisäksi löytyy listalta ainakin itse kotikutoiset sämpylät, korvapuustit sekä äiskän taatelikakku. Oi voi. Kuola valuu jo…

Ja psst. Elloksella on nyt tuhansittain aletuotteita eri merkeiltä mm. naisten muodista*, urheiluvaatteista* ja sisustuksessa*!

Makoisia vuoden viimeisiä päiviä!

Tsekkaa myös:
Vähän fiksumpaa herkuttelua – Smoothiekakku!
& Keittiön lifehackit – Näillä lähtee!

Edellinen juttuni:
Treeniohjelman vaihto? Kalorien ajoitus? Meitsi vastaa!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen