VAIHTELUA KANALLE JA RIISILLE? 3 x PALAUTUSPANNUT!

 

Parhaat ruuat ovat usein melko yksinkertaisia, ja niitä yhdistää usein laadukkaat ainesosat. Palautuspannuista on tullut ihan ykkössuosikkini juuri helppouden, muokattavuuden ja taatun maukkauden vuoksi. Ja okei okei, kaikki pannut eivät ole niitä kauneimpia, mutta tuoksu ja yllättäen jopa ulkonäkökin on nostattanut ympärillä häärävissä ihmisissä peukkuja pystyyn. Eikä ne nyt niin rumia ole olleet, kerran Snapchatissakin (piiapajunen) näistä on kyselty ja paljon, ja useampia kertoja olen niitä sinne jakanutkin erilaisin modauksin.

Palatuspannuihin meikäläisellä päätyy oikeastaan kaikkea mitä kaapista tuppaa löytymään. Keittiömestarin duuni alkaa aina sillä, että paistelen öljyssä ensin kasvikset (ja lihan). Pannulle lopuksi päätyy myös usein edellisenä päivänä keitetty riisi, jonka keitinveteen olen heittänyt tujauksen kurkumaa, josta kauniin keltainen väri juontaa juurensa. Pannuille heitän riisin yhteydessä myös hieman vettä, jotta tuloksesta tulee mehukkaampaa ja valmiista riisistä ei tule kuivakkaa. Broilerinkin olen usein kypsentänyt edellisenä päivänä uunissa, ja lopuksi heitän sen riisin kanssa kuutioituna öljyssä paistettujen kasvisten sekaan. Viimeisenä mausteet, niin hyvä tulee! Jos tuo broilerin kypsentäminen tai ruokien maustaminen kiinnostaa, niin kurkaapa aiempi postaukseni: Helpot kikat paremman makuiseen ruokaan!

Noh, mitä minä tässä vielä löpisen. Tässä kolme erilaista palautuspannua eri proteiininlähteillä varusteltuna! ;)

VÄRIKÄS PALAUTUSPANNU

  • Broileri + kurkumariisi + kookosöljy
  • Parsakaali
  • Varsiselleri
  • Paprika
  • Sipuli
  • Kesäkurpitsaraaste (pannuun vasta ihan lopuksi)
  • Lehtikaali (pannuun vasta ihan lopuksi)
  • Maustamiseen valkosipulia, suolaa, chiliä, pippuria ja päälle tuoretta rucolaa

SIMPPELI TURSKAPANNU

  • Turskafilettä (Lidlistä) + kookosöljyä + kurkumariisiä
  • Keräkaalia
  • Varsiselleri
  • Kesäkurpitsaa
  • Sipulia
  • Miniluumutomaatteja (pannulle vasta lopuksi)
  • Chilivalkosipulimurskaa + suola + pippuri

PIKAPANNU CON CARNE

  • Kurkumariisi + naudan paistijauheliha
  • Findus Talon vihannekset (pakasteesta)
  • Sipulia
  • Lehtikaalia (lisää pannulle lopuksi)
  • Valkosipulimurskaa
  • Suolaa ja pippuria myllystä

Palautuspannuissa voi siis heittää luovuuden valloilleen, ja sekaan kelpaavat melkein mitä tahansa kaapista sattuu löytymään. Testaapa sujauttaa palautuspannuun joskus keitetyn riisin sijaan vaikka edellisen päivän ylijääneitä perunoita kuutioituna, tai heitä ihan lopuksi pannun sekaan kananmunaa tai valkuaista. Testattu molemmat, ja ai piru vie, että olivat hyviä nuokin!

Maukasta lauantaita! 

Tsekkaa myös: Helpot kikat paremman makuiseen ruokaan

Edellinen juttuni: Miten kehittyä loukkaantumisesta ja sairastelusta huolimatta?

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Facebook // Instagram // YouTube
Snapchat: piiapajunen

HELPOT KIKAT PAREMMAN MAKUISEEN RUOKAAN

Miten siitä tavallisesta ruuasta saisi paremman makuista? Mitä tehdä, kun normisafkat tökkivät ja kyllästyttävät? Näitä asioita kysellään multa aivan todella usein, ja usein ratkaisuita voi löytyä näihin ihan pienistä sekä yksinkertaisista asioista. Jokainen pystyy helpostikin kehittymään oman elämänsä Master Chefeiksi. ;)

Mielestäni ruuan pitää olla pääsääntöisesti hyvän makuista, ja itsehän en pahaa ruokaa omassa arjessani syö, vaikka kaikkiruokainen rouskuttelija olenkin. Isoimpana elementtinä paremman makuisessa ruuassa ovat oikeasti hyvät raaka-aineet ja valmistustapa. Valmistustapaan tietty vaikuttaa sekä valittu menetelmä että keittiömestarin omat taidot, mutta molempiin pystyy vaikuttamaan perehtymällä ja harjoittelemalla. Tässä muutamia hyviä ja helppoja kikkoja, miten itse olen saanut siitä arkiruuasta paremman makuista. Voila, olkaapa hyvät!

Riisin keitinveteen voi heittää sekaan myös mausteita. Itse tykkään maustaa riisin usein suolan lisäksi kurkumalla, joka tuo maun lisäksi riisille myös kauniin värin. Ulkonäkö on puoli ruokaa, vaikkeivät omat annokseni aina mitään mestariteoksia muistutakaan, hah. ;)

Edellisenä päivänä valmistettu riisi tai peruna maistuu todella hyvältä, kun sen heittää kokkailun loppuvaiheessa pannulle juuri kypsytetyn lihan ja kasvisten kanssa. Nam!

Lihan, kalan tai kanan paistaminen pannulla laadukkaassa öljyssä tuoreen valkosipulin ja chilin kanssa toimii aina, eikä tähän juuri suolan (ja pippurin) lisäksi välttämättä muita mausteita tarvitakkaan. Maustamisessa vähemmän voi olla enemmän.

Kokeile välillä paistaa kana oliivi- tai rypsiöljyn sijaan kookosöljyssä. Lisäksi kala ja liha maistuu erittäin hyvältä myös voissa paistettuna.

Tuoreet mausteet ja yritit tuovat ihan eri makua ruokiin kuin kuivatut. Itse tykkään hyödyntää näissä myös pakastettuja tuoreyrittejä. Näitä voi ostaa näppärästi joko valmiina tai pakastaa itse hakkeluksena, jos koko yrttipuska tai chilinippu ei kulu ruokiin kerralla. Omana suosikkinani ovat myös pakastevalkosipulimurskakuutiot sekä laadukas valkosipulichilimurska lasipurkissa. Helppoa, hyvää, laadukasta ja nopeaa.

Broilerin fileistä saa melkolailla mehukkaan täydellistä, kun sen paistaa uunissa 225 asteessa tasan 9 minuuttia. Tässä on erittäin kohdillaan käyttää puhelimen hälyttävää ajastinta, sillä muuten menee varmasti plörinäksi. Jos fileet ovat paksuja, niin leikkaa ne reteästi kahtia esimerkiksi keittiösaksilla. Suolan ja mausteen ripottelen fileiden pellillä päälle ennen uuniin laittamista.

Itse en ikinä osta valmiiksi suikaloitua broileria. Paistan ne joko uunissa kokonaisina fileinä tai avatessani paketin leikkaan keittösaksilla koko paketin fileet kerralla suikaleiksi. Aivan eri makuista ja rakenteista, kuin kaupan valmiit jämäpaloista valmistetut suikaleet.

Kokeile rohkeasti eri lihoja, siipikarjaa tai kaloja. Omassa keittiössä on näkynyt perinteisten broilerin, possun, naudan ja lohen lisäksi mm. turskaa, haukea, silakkaa, karitsaa, hevosta, peuraa, hirveä ja katkarapuja. Välillä pitää vain muistaa kokeilla, ja esimerkiksi tuoreet silakkafileet ovat erittäin edullisia kalatiskiltäkin ostettuna.

Ruuan pilkkomisella on myös väliä. Kokeilepa joskus silputa salaatin tai ruokien ainekset todella pieneksi ruokaa laittaessasi tai vaihtoehtoisesti jättää ne suuremmiksi kuutioiksi. Typerän simppeli juttu, mutta voi piristää pinttyneitä ruokatottumuksia melkoisesti!

Vaihtele ja kokeile rohkeasti myös eri lisukkeita. Perunan, pastan ja riisin tilata voi nautiskella esimerkiksi bataattia, juureksia, maissia, papuja, kvinoaa…

Valmistustapaa vaihtamalla voi myös saada ihan uutta potkua ruokaan. Sama raaka-aine voi maistua täysin eriltä paistettuna, keitettynä, höyrytettynä tai uunissa kypsytettynä.

Itse en koskaan keitä kasviksia, vaan höyrytän ne usein kattilassa höyrytysritilän päällä tai mikrossa Lekue-höyrykääreessä. Kasviksista tulee näin todella herkullisia ja niiden sisältämät ravinteet säilyvät paremmin. Näiden päälle Herbamarea, niin avot!

Pienillä yksinkertaisilla jutuilla saa usein siis parhaimman lopputuloksen, eli suuria kikkakolmosia ei hyvänmakuiseen ruokaan välttämättä edes vaadita. Jos oman elämänsä keittiömestareilla siellä päässä tulee mieleen päteviä vinkkejä ja niksejä, niin kommenttiboksi paukkumaan niin että raikaa! ;)

Maistuvaa alkanutta viikkoa jokaiselle Kokki Kolmoselle!

Kurkkaa myös: Eikö puuro maistu? Tsekkaa nämä 3 suosikkiani!

Edellinen juttuni: Täydellinen huulipuna, joka kestää vaikka treenin

♥ SEURAA MINUA ♥
Bloglovin // Blogit.fi // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen