SAIRAAN HYVÄ & HELPPO MANGOJUUSTOKAKKU

*Sisältää mainoslinkkejä

helppo mangojuustokakku

Oijoii! Tekiskös mieli laittaa suut makiaksi? Tämä sairaan hyvä ja helppo mangojuustokakku vain maistuu lähes aina ja jokaiselle, sillä se on sopivan makea mutta silti ihanan raikas. Parasta juustokakuissa on, että niitä ei tarvitse kypsentää (ei voi polttaa), ja se on helppo tehdä edellisenä päivänä valmiiksi. Mahdollinen kuljettaminenkin onnistuu turvallisesti irtopohjavuoan suojissa!

Itsehän olen väännellyt juustokakkuja vuosien varrella enemmän kuin laki sallii eli voitasiin kohdallani jo puhua pienestä bravuurista. Perinteisiin marjaisiin tai hedelmäisiin juustokakkuihin en enää edes käytä minkäänlaista reseptiä, vaan kokemuksen syvällä rintaäänellä painan soveltaen menemään. Perusresepti on sen verran hyvin lapasessa, että ei tarvitse lapulta luntata. Viimeisimmällä keittiösessiolla kuitenkin pistin reseptini vispaimen kanssa touhottaessa paperille ylös, ja tässä se nyt tulee!

HELPPO MANGOJUUSTOKAKKU

JUUSTOKAKKUPOHJA

  • 200g Digestive-keksejä
  • 75g margariinia (ei juoksevaa)

Murskaa Digestivekeksit pieneksi muruksi ja lisää sekaan sulatettu voi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle, ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kevyesti sekoittaen sekaan rasioissa pehmennetyt tuorejuustot.

JUUSTOKAKKUMASSA

  • 200g sitruunatuorejuustoa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2dl kuohukermaa tai vispikermaa
  • 1 tölkki säilykemangoa tai 2 mangopilttiä
  • 1dl sokeria
  • 5 liivatelehteä
  • puolikkaan sitruunan mehu (käy myös purkista)

Kaada mangosäilykkeen liemi pois, soseuta mangot ja lisää mangosose (tai piltit) varovasti seokseen sokerin kanssa. Purista puolikkaan sitruunan mehu pieneen kattilaan ja kiehauta mehu. Lisää kuumaan mehuun liotetut ja puristetut liivatteet ja sekoita huolella. Kaada liivateseos juustokakkumassan sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada valmis massa vuokaan pohjan päälle, ja jätä jääkaappiiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.

PINTA

  • 2 purkkia Mangopilttiä
  • 2 liivatelehteä
  • tilkka vettä tai mehua

Kaada piltit pieneen kulhoon. Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi- tai mehutilkka ja sekoita sekaan liotetut ja valutetut liivatelehdet. Kaada liivateseos mangososeen sekaan ja sekoita huolella. Kaada seos hyytyneen juustokakun päälle ja jätä jääkaappiin hyytymään noin 1-2 tunniksi. Päälle voi tehdä halutessaan koristeluita esimerkiksi hedelmälohkoilla tai kermavaahtoa pursottamalla, mutta raikkaan värinen kakku toimii tarjoilupöydässä loistavasti myös sellaisenaan!

helppo mangojuustokakku helppo mangojuustokakku helppo mangojuustokakku

valkoinen neule
Valkoinen neule: TÄÄLTÄ*

Nyt siis viikonlopun kunniaksi tämä hävyttömän maukas ja helppo mangojuustokakku tulille, niin kyllä muuten lähipiiri ja omatkin makuhermot kiittävät. Jos perinteinen juustokakku ei tunnu uppoavan vaan kaipailisit vielä jotain kevempää mutta silti makeaa, niin kurkkaahan ihmeessä tuo ihan järjettömän paljon kehuja kerännyt smoothiekakkuni! Viime kuun puolella keräsin myös yhden sivun alle kaikki blogissani julkaisemani reseptit niin makeiden kuin suolaistenkin osalta, joten tsekkaapa nämä myös täältä!

Hävyttämän hemaisevaa viikonloppua!

Kurkkaa myös:
Helpot kikat paremman makuiseen ruokaan
& Syntisen hyvä porkkanakakku!

Edellinen juttuni:
Mitä kuuluu? Ehdokkuuksia ja Balihommia!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Piia Pajunen

2 vastausta artikkeliin “SAIRAAN HYVÄ & HELPPO MANGOJUUSTOKAKKU”

  1. Monet kokkailut eivät reseptejä kaipaa En minäkään esim Pulla tai sämpylätaikinan ohjeita kaipaa sitä paitsi on kiva soveltaa vaikkei aina onnistu Miten murskata keksit Itse olen hauskasti laittanut muovipussiin ja hyppinyt muovipussin päällä tulee samalla tehokas hyppytreeni ja keksit murskautuu hyvin En ole makean perään mutta mietin toimisiko tämä resepti suolaisena jos sitruuna tuorejuusto sijasta käyttäisi yrttistä tai vaikkapa savuporoa koristeluun voisi sitten vaikka laittaa porkkana Piltti ehkä uskallan kokeilla mahtavaa viikonloppua sinulle

    • Onhan muuten noita suolaisiakin juustokakkujakin olemassa, mutta itse en ole niitä uskaltautunut kokeilemaan, vaikkakin voileipäkakut on taas suurinta herkkua. :D Voisi kyllä olla joskus hauska testata!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 36
Tykkää jutusta