VASTAUKSIA #2

Tadaa, tässä loput kysymyspostauksen kysymyksistä vastausten kera! Toivottavasti muistin vastata kaikkiin, ja joihinkin pidempiin kyssäreihin vastailin suoraan tiivistetysti kommenttikenttiin, koska ne olisivat vieneet muuten puolet tästä postauksesta, heh. Muutamia päällekäisiä kysymyksiä myös yhdistelin samaan sumppuun. Mikäli eka osio jäi lukematta, voit tsekata sen täältä: VASTAUKSIA #1

Paras muisto tältä kesältä?
”Vielä on kesää jäljellä” (tän voi halutessaan kuvitella Mamban laulamana), joten paras muisto ei välttämättä ole edes vielä syntynyt, mutta sanotaanko, että Juhannus tiimikavereiden kanssa mökkeillessä oli aika huikea!

Juotko paljon zero juomia tai muutenkaan limuja?
Zerojuomia menee toisinaan ihan hävettävän paljon… ups!

Kuinka pitkään (/kuinka monet kisat) fitneksessä voi mennä samalla vapaaohjelmalla? 
Ohjelman ”elinikä” on suhteellista, ja tässä on hyvä olla pelisilmää tilanteen mukaan. Jos vapari toimii ja on tykki, niin sillä voi halutessaan vetää parikin kautta (tarvittaessa pienin muutoksin). Tietyin väliajoin on hyvä vetää koko setti kokonaan uusiksi.

Millä perusteella teet vaparin biisivalinnan?
Biisit valitsen aina sen mukaan, mikä on teema on kyseessä, mikä biisi sopii kyseiseen ”kohtaukseen” ja mikä saa itselläni hippulat vinkumaan, heh. Ensi vuoden vaparin kantava biisi tuli valittua (musa jo miksattuna jee!) juuri biisin fiiliksen ja kaipaamani ”erilaisuuden” vuoksi, ja tämä biisi lukitsi luonteensa puolesta suoraan siis teemankin. En malta odottaa!

piia-kysy2

piia-kysy2-2

Minkälainen oli sun ja Jumpan ensitapaaminen?
Olin juuri aloittanut lukion ja mun uusi luokkakaveri moikkasi käytävällä isoveljeään, ja mietin että ”shieeeet onks toi oikeesti ton veli?!?” :D Ensimmäisenä lukiovuotenani ei muuten oikeastaan oltu tekemisissä, ja vasta seuraavana kesänä tutustuttiin edes vähän paremmin kun päädyttiin rannalla aina samoihin rantalentispeleihin.

Mitä suosittelet makean himoon jos haluais jotain suht terveellistä?
Nyt sesonkituotteena ainakin tuoreet marjat sekä kylkeen erilaisia hedelmiä, nam! Myös erilaiset smoothiet toimivat todella hyvin. Ja ”nice-creamit” ovat myös huippuja, ja Google on ohjeita ja variaatioita pullollaan. :)

Kuinka paljon kaloreita sulla on korkeimmillaan offilla ja kuinka paljon matalimmillaan ennen kisoja? Myös makrojakauma molemmista olisi kiinnostava tietää.
Offikalorit riippuvat hyvin paljon kuluneen offin kestosta ja tilanteesta, mutta joskus olen popsinut menemään korkeimmillaan reilu 2900kcal per päivä offilla. Alimmista dieettikaloreista voin sanoa, etteivät ne todellakaan mene kolmenumeroisten puolelle, mutta en halua niitä blogissani julkistaa, koska ”tavisjengi” niitä ihan oikeasti kopioi omaan käyttöönsä. True story! Makroja en edes tarkkaan oikeastaan muista!

Kuinka usein venyttelet?
Staattisia venytyksiä teen nykyään todella vähän jos olleenkaan. Dynaamista ja aktiivista venyttelyä teen oikeastaan joka treenien yhteydessä, koska muuten jymähtäisin aivan täysin!

Miten päädyit opiskelemaan sitä alaa mitä nyt opiskelet?
Olen ehkä aina ollut vähän nörtti, ja olin lukiossa hyvä matikassa ja kemiassa (rakastin niitä <3). Tsekkailin, että TTY:lle pääsisi niillä aika vaivatta sisään, ja diplomi-insinöörin opinnot vaikuttivat ihan kiinnostavalta sekä fiksulta vaihtoehdolta, kun selkeää kutsumusta mulla ei mihinkään erityiseen ammattiin muuten ollut. Ensimmäisen vuoden jälkeen hain vielä pääsykokeiden kautta uusiksi tietotekniikan puolelta tuotantotalouteen, kun huomasin tämän kiinnostavan minua enemmän.

Miten oot onnistunut yhdistämään kilpaurheilun ja opiskelun? Ootko kuinka hyvin päässyt sisään ns. Teekkarikulttuuriin lajivalinnastasi huolimatta (juhliminen ja juominen kun siinä on aika oleellisena osana…) :)
Olin jo opiskellut TTY:llä kolme vuotta ennen kuin vaihdoin cheeristä fitnekseen. Ensimmäisinä vuosina vedin siis iltakymmeneltä mukaan teekkaribileisiin aina cheer-treeneistä suoraan, mutta useat pippalot ja ekskursiot missasin treenien (poissaoloja ei sallittu), kisojen tai leiritysten vuoksi. En kokenut sitä uhrauksena, eikä se vaikuttanut mielestäni negatiivisesti mukaan pääsemiseen.

Fitnessaikoina lopetin alkoholin miltei kokonaan, ja silloin hilluin selvinpäin pippaloissa, ja oli silti ihan sairaan kivaa, kun mulla ei muutenkaan mitään estoja liiemmin ole. :D Yleisesti muuten opiskelu- ja urheilumielessä näiden kahden yhdistäminen on ollut helppoa, kun akateeminen vapaus ja vähäiset lähiopetustunnit mahdollistavat joustavan etenemisen ilman kankeita hidasteita. Lisäksi olin jo tottunut ennen yliopistoa hoitamaan kilpaurheilun ja koulun kunnialla samanaikaisesti, niin ei se vaatinut sen suurempia ponnisteluita.

piia-kysy2-3

Siis opiskeletko vai ootko töissä nyt? Ja mitä opiskelet/oot opiskellu ja missä oot töissä? Teetkö PT:n hommia?
Opiskelen Tampereen Teknillisessä Yliopistossa tuotantotaloutta, ja yritän tämän syksyn aikana saada diplomityöni purkkiin. Olin jo markkinointipuolen hommissa täyspäiväisesti vajaa puolisen vuotta, mutta diplomityön kirjoittaminen, täysipäiväinen duuni sekä kilpaileminen tositarkoituksella ammattilaisliigassa olivat hieman liikaa yhdistelmänä. Tällä hetkellä olen siis vielä huoleton opiskelija, kilpaurheilija ja sekalainen yrittäjä. Olen tehnyt tässä sivussa melko pienimuotoisesti myös PT:n hommiakin. eli vähän jokapaikan höylä toistaiseksi :D

Mitä sä yleensä syöt, että pysyt noin tikissä?
Heh, kiitos! :D Syön oikeastaan melkein mitä vaan, mitä mieli tekee. Syön joka päivä saman verran hiilihydraattia, rasvaa ja proteiinia, jolloin kroppa ei kohtaa suuria heittelyitä ja muutokset tapahtuvat hitaasti. Kyllä tässä tasaisesti paino on hiljalleen noussut ja rasvaakin ohessa kerätään, joten hiljalleen tässä siirrytään pehmoisempaan talvilookiin, kun edellisistä kisoistakin alkaa olemaan vierähtänyt jo jokunen tovi.

Paljon on maastavedon ennätys?
En ole oikeastaan ykkösmaksimeita tsekkaillut kuin kahdesti elämässäni. Ensimmäisen kerran 2013 ja toisen kerran alkuvuonna 2014 :D Tällöin taisi irrota 117,5kg, mutta mavea (tai muita raskaita jalkaliikkeitä) en silloin tehnyt muuten juuri lainkaan vanhojen jalkavammojen vuoksi.

Lempi urheiluvaatteesi?
Rakastan mun kaikkia Nikejä <3

Kuinka usein pidät lepopäiviä? Ja entä pidätkö lepoviikkoja?
Lepopäiviä on viikossa yleensä 1-3, yleensä se kaksi. Lepoviikkoja en yleensä ole hirveästi pitänyt, ellen ole tuntenut siihen erillistä tarvetta. Joskus, jos elämä heittää eteen viikon, jolloin treenien järjestely kaiken sähellyksen ohessa menisi vain säätämiseksi ja itse treenaaminen vain hätäilyksi, niin sitten otan tällöin sen lepoviikon. Kevennettyjä salitreenejä en harrasta ollenkaan, sillä mieluummin annan kropan levätä täysillä ja touhuan muita juttuja.

Paljon nousee kyykystä ja penkistä? :D
Penkkimaksimia oon viimeksi kokeillut alkuvuodesta 2014, ja silloin nousi 70kg. Mua harmittaa ihan vietävästi, etten enää pysty tekemään ollenkaan tasapenkkiä (se oli niin kivaa!), koska olkapäät ärtyvät siitä samantien. Onneksi on vinopenkki! <3

Miten voi syödä dietillä ravintolassa vai voiko? Ei mitään hajua joidenkin paikkojen kaloreista saati sitten makroista, jos ei ole netissä kunnolla esillä. Vaikka söis jotain terveellistä, niin mistä tietää mitä on kuinkakin paljon…vai voiko sitä koskaan tietää? :D
Kokemuksen kautta oppii arvioimaan silmämääräisesti ja suhteuttamaan asioita myös maalaisjärjellä, mutta kisaprepillä en yleensä syö ravintoloissa muuta kuin salaatteja, joita saa ilman kastiketta ja liha/kala/kana on sitä itseään. :)

Mimmosta salitreeniä vedät tuon vaparin ohessa, isoilla painoilla lyhkäsiä vai pienemmillä pidempiä sarjoja?
Teen mielestäni aika perinteistä lihaskasvuun tähtäävää saliharjoittelua neljästi viikossa. Sekoittelen tiukempia sarjoja sekä pumppailuja.

Mistä otat sun kalorit kun syöt offilla niin isoja annoksia? Mulla siis ongelmana kun kaloreita nostaa sinne kolmeen tonniin että en jaksa syödä sitä hiilarimäärää :D syötkö paljon hedelmiä päivässä, vai miten sun napas vetää kaiken?
Kärsin ennen samasta ongelmasta kuin sinä, mutta nykyään oon kunnon ruokamonsteri, ja tuntuu, että näin offillakin pyrin maksimoimaan ruuan volyymin joka hetki. :D Mutta kokeile tehdä erilaisia smoothieita! Ne liukuu yleensä helposti alas!

Olisko sulla kertoa joku hyvä loikkatreeni se vois sisältää, ja kuinka usein semmosta vois salin lisäksi tehdä? Innostuin hiukan kokeilemaan ja yllätyin miten kipeeks reidet tulikaan!
Itse tykkään tehdä yleensä yhden loikkatreenin viikkoon, ja yritän pukata tällä viikolla tästä oman postauksen ulos!

piia-kysy2-4

piia-kysy2-5

Lemppari viikonpäivä?
Perjantai! Silloin irtoaa jostain syystä aina paras treenikin!

Mistä ruoka-aineesta et luopuis?
Jos yksi pitäisi sanoa, niin sen on ehkä pakko olla kaurahiutaleet. <3

Monet zero pointit(sukat/säärystimet) omistat? :D
En ole tällä hetkellä kotona vaatelipaston äärellä, mutta veikkaisin että hieman yli kymmenet? :D

Miten kauan yleensä sinun salitreenit kestää?
Kyllä mulla siellä yleensä 1,5h menee, mutta tykkään lämmitellä huolella ja tehdä alkuun useasti kehonhuoltoa tai kehonhallintaa. Loppuunkin saatan usein jotain muuta fiksua kehonhuoltoa keksiä. Alle tunnissakin saa hyvän setin tehtyä, jos aikataulut sattuu olemaan tiukemmat.

Pidätkö miten pitkän tauon syömisen jälkeen ennen treenaamista?
Yleensä pidän semmoisen 1,5-2,5h syödyn ruuan määrästä riippuen.

Millä tapaa toteutat kalorilaskennan käytännössä? Jos menet offilla niinsanotusti ”IIFYM”-tyylillä? onko sulla siis jotkut ”makrohaarukat” minkä väliin päivän makrot tulis asettua, vai meetkö silleen että syöt ku on nälkä?=D
Mulla on makrot pattiarallaa aina aika samat (tietty säännöllisin aikavälin niitä nostan), ja hyödynnän laskennassa tosi paljon vanhaa kunnon kalorilaskuria :) Sali- ja salittomina päivinä makrot on tietty vähän erit, mutta salipäivinä ravintolisä tulee suoraan treenijuomassa (FASTin Intra + Vitargo).

Miten edistät selän liikkuvuutta, ja onko sun selkä aina ollu notkee? :) Saisko sun skorpparista joskus kuvaa, vai antaako takareiskat sitä tehdä? :D Sit jos viittisit vielä vinkata miten pääsisin parhaiten jyvälle siitä tasaponnisteisesta siltakaadosta eteen ja taa mitä oot johonkin tänne someenki kuvannu?
Teen todella paljon erilaisia venytyksiä monta kertaa viikossa. Olen lähtökohtaisesti kankea kuin näkkileipä, mutta selän olen taikonut myöhemmällä iällä notkeammaksi pitkäjänteisellä (ja tuskaisella, hah) panostuksella. Tavallinen skorppari kirraa nykyään takareisistä jo melko ikävästi :( Tasaponnisteiseen siltasettii: Tee siltaa niin, että laitat jalat korokkeelle, boksille tai seinää vasten, ja yritä sieltä samalla työntää paino niin paljon yli hartioille kuin saat, ja ponnista samaan aikaan vähän jaloilla, että pääsisit yli. Yksi hyvä harjoite on keinua (siirtää painoa käsiltä jaloille edes takas) sillassa edes takaisin niin että vuoron perään kädet ja jalat keventyisivät ja lopulta aina pikkaisen jopa irtoisivat. :)

xoxo,
Piia

Edellinen juttuni: VASTAUKSIA #1

Seuraa minua:
Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Piia Pajunen

2 vastausta artikkeliin “VASTAUKSIA #2”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta