VAKIORUUAT, JOITA PIDÄN AINA KAAPISSA!

*Sisältää mainoslinkkejä

Mitä elintarvikkeita löytyy aina meidän huushollin keittiönkaapeista, pakastimesta tai jääkaapin kätköistä?Aijai! Meitsi taas pääsee puhumaan ruuasta, ja tänään turhemmitta turinoitta hypätään suoraan astian ääreen, ja tarkastellaan, mitkä ovat meidän kyökissä vakiosafkoja peruselintarvikkeiden puolella. Näillä mun omilla suosimilla komponteillä saa meinaan pelasetettua aina ”ei oo mitään mitä syödä”-ongelmat, ja saatua aina maistuvaa safkaa aikaiseksi ilman suurempia pohtimisia. :D

VAKIORUUAT, JOITA PIDÄN AINA KAAPISSA

LEIPÄÄ. LEIPÄÄ!

Aina. Pakko olla. Olen ihan hirvittävä leipärohmu, ja mun mielestä leivällä on aivan liian aliarvostettu maine osana terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota. Toki leipien laaduillakin on jonkin verran eroja, ja en oikeastaan osta ikinä perinteistä pullapatonkia, ranskanleipää tai valkoista paahtoleipää. Ruisleivät, kauraleivät, sämpylät, siemenleivät, saaristolaisleivät. Ah! Jotenkin sairaan helppo ja hyvä hiilarinlähde, josta saa nopeasti energiaa koneeseen päivän varrella, eikä jokainen siivu tarvitse aina olla ihan viimeisen päälle optimoitu monivilja-jyvä-juures-omega-leipä. ;)

KREIKKALAISTA JUGURTTIA

Tämä Milbonan 2% kreikkalainen jugurtti on ehkä yksittäisistä ”täsmennetyistä” elintarvikkeista se, jota mulla on oikeasti aina jääkaapissa, ja suru tulee puseroon, jos tämä on päässyt loppumaan. :D Mieskin on joutunut toteamaan, että tämä sopii oikeasti hämmentävän hyvin lähes kaikkeen ja kaiken kanssa ihan sellaisenaan. Myslien ja murojen kanssa, marjojen kera, puuron kanssa, perunoiden ja riisin kanssa, lihan tai kalan kastikkeena, dippikastikkeiden pohjana, herkkuleipien täytteenä, tortilloiden välissä you name it! Jos tämän valmistus lopetettaisiin, niin olisin oikeasti todella rikki ja murtunut, hah! Ainut miinus on, että tätä saa vain Lidlistä.

PAKASTEMARJOJA

Jos pakastemarjat pääsevät loppumaan, niin olen pulassa. Niin hyvää jugurtin, puuron tai smoothien seassa, ja itseasiassa nyt olen jo kuukauden verran startannut jokaisen aamuni blendattavalla marjaprotskufluffilla, joka huikean palautevyöryn perusteella on maistunut parille muullekin, hah! Resepti tähän löytyy TÄÄLTÄ.

KAURAHIUTALEITA

Joskus puuroa menee todella usein, joskus harvemmin eli olen tällainen puuron kausipopsija. Kovimmillaan saattaa mennä puuroa kolmesti päivässä, koska siitä saa erilaisilla höysteillä aina niin maistuvaa! Silloin kun mielikuvitus ei jaksa laukata tai jääkaapissa on pelkkä valo, niin puuro on aina varma valinta. Kaurahiutaleet on myös näppärä heittää blenderiin smoothien sekaan, ja kulauttaa maistuvassa muodossa kurkusta alas.

MARGARIINIA & JUUSTOA

No koska syön sitä leipää. :D Silloin, jos teen sänkkärit hieman muhkeammilla täytteillä, niin silloin heitän margariinin sijaan tuota edellä mainittua jugurttia. Ai miksi? No nimenomaan siksi, ettei se margariini maistu sieltä muiden täytteiden seassa ollenkaan, ja tuolla jugurtilla saa sekä makuja esiin sekä kosteutta ja mehevyyttä leipään. Herkkuleivät eivät ole leikin asia! Margariineistä valitsen yleensä kotiin 40-60% levitteen ja juustoissa jotain 15-20%.

PAPUJA

Rakastan erilaisia papuja! Omnom! Kartonkipakkauksissa tai tölkeissä olevat pavut säilyvät kuivakaapissa vaikka kuinka pitkään, ja sen takia pidän niitä aina varastossa. Olen myös jonkin verran vähentänyt lihan syöntiä, ja pavuista saa yhdessä paketissa näppärästi hyvän satsin proteiinia ja hiilihydraattia, ja niillä saa aina ihan järkyttävän hyvänmakuista ruokaa. Varsinkin kidney- ja mustapavut on suorastaan osuvat mun makuhermoihin kuin nakki pyllyyn!

PALJON KASVIKSIA

Tykkään paljon kasviksista, kasviksia sisältävistä ruuista ja erilaisista salaateista. Kasviksilla saa myös helposti makua ja rakennetta ruokiin jos toisiinkiin, ja onhan se oikeasti niin, että se puoli kiloa päivässä tekee ihmiselle aika eetvarttia.

vakioruuat

PAKASTEVIHANNEKSIA

Niin helppo! Pannulle vaan, ja perään eiliseltä yli jääneet riisit tai perunat sekaan. Sitten vähän lihaa, kalaa, papuja, fetaa ja/tai nyhtökauraa sekaan. Pakastevihanneksissa ei myöskään tarvitse miettiä pilaantumista, vaan säilyvyys on osuva, hinta usein melko suotuisa ja varma hätävara ruuanlaitossa. Lisäksi erilaiset sekoitukset toimivat suoraan eri tarkoituksiin ilman, että ostaisi tuoreena seitsemää vihannesta erikseen.

MUROJA TAI MYSLIÄ

Näppärä, nopea ja hyvänmakuinen hiilarinlähde, jota vetelen yleensä smoothiekulhojen päällä tai jugurtin kera. Toki mitään hunajapuffeja tai Weetoksia en yleensä osta, vaan omiin lemppareihin kuuluvat ehdottomasti TalkMuru-murot ja perinteinen kaura-Cheeriot. Myslissä pääosin menee ihan perinteistä mysliä, mutta näissä tulee joskus kotiutettua vähän möyheämpiä herkkumyslejäkin, heh. Mun lempparimurot ja myslit olen listannut myös omaan postaukseen, joka löytyy TÄÄLTÄ.

PERUNAA

Pottu on hyvää! Uunissa, muussina tai höyrytettynä (en ikinä keitä, vaan höyrytän). Ylijääneet perunat saa myös näppärästi pyöräytettynä pannulla joko yksinään tai muiden pannuun eksyvien kaiffareiden kanssa freeseiksi ja maistuviksi. Nam!

PÄHKINÖITÄ JA SIEMENIÄ

Siemen- ja pähkinäsekoitukset lentää näppärästi tarvittaessa smoothien sekaan ja sillä niistä saa mukavan höysteen puuroon, jugurttiin, smoothiekulhoon ja moneen muuhun. Toimii!

PAKASTEVALKOSIPULI

Toinen yksittäinen tuote, jota mulla on aina kotikeittiössä pakastimessa. Niin järkyttävän helppo ja taatusti toimiva kaikessa ruuanlaitossa. Rakastan valkosipulia, ja sen avulla saa taatusti hyvänmakuista ruokaa. Tätä menee kasvissosekeittoihin, pannuruokiin, patoihin, kylmiin ja lämpimiin kastikkeisiin ja kaiken paistettavan maustamiseen. Tilkka öljyä ja yksi valkosipuli kuutio pannuun, ja siinä safka paistamaan. Ei tarvitse lisätä kuin suolaa ja pippuria, niin maku on bueno!

vakioruuat

Palmikkoneule: TÄÄLTÄ*

Löytyikö samoja vakkareita? Onko sulla jotain yksittäisiä hämmentävän osuvia ässiä keittiön kaapeissa, jääkaapissa tai pakastimessa, jota ilman et voisi elää? Ilmianna tämä syötävä komponentti kommentiboksin puolelle, koska kun ruuasta on puhe, niin hyvää ei pidä itsellään pitää! :D

Maukasta viikonlopun odotusta!

VILKAISE MYÖS:
Helpot kikat paremman makuiseen ruokaan
& Ruokakorneri – Omat safkalempparini Lidlistä!

EDELLINEN JUTTUNI:
Meidän koti sellaisena kuin se on

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Piia Pajunen

18 vastausta artikkeliin “VAKIORUUAT, JOITA PIDÄN AINA KAAPISSA!”

  1. Meillä on aina Weetabixiä kaapissa! Se on hyvä välipala, jos esimerkiksi leivät tms ovat päässeet loppumaan. 🙌🏻

    • Siis oon unohtanut Weetabixin ihan kokonaan! Pitäis ehkä taas käydä nuuhkimassa niitä murohyllystä, sillä ennen niitä tuli aina vedettyä, ja jotenkin on vain kadonnut ihan kokonaan mun muistista. :D

  2. Mistä tuota valkosipulia saa? Oon yrittäny ettiä, alkanu tympimään valkosipulin kanssa pelleily mutta kun se on niin hyvää :)

    • Toi on välillä kaupoissa vähän piilossa ja itsekin sitä saa aina välillä etsiä. Isoimmista kaupoista (Prismat ja Cittarit) ainakin löytyy, ja yleensä samassa kohdassa pakastepuolella on aina pakasteyrttejä tms. :)

  3. Ei taaskaan liity aiheeseen mutta se mun sähköposti sulle on ilmeisesti hukkunut ihan kokonaan, joten laitoin sulle uuden eilen! 🤔😊

  4. Pakastevihannekset, kaurahiutaleet, tonnikala, kananmunat ja banaanit vois olla semmosia mitä sais olla koko ajan 😀. Aina sais pyöräytettyä pikaruokaa nälän iskiessä 👊.

    Tän tyyppiset postaukset on hyviä 😊. Ja en kestä miten järkevästi puhut asioista ❤. Haluaisin sun jutut kaikkien suomalaisten korviin.

    • Tonnikalaa on itseasiassa mulla lähes aina kanssa hyllyssä hätävarana, mutta sitä on tullut syötyä viime aikoina niin harvoin, että unohdin tästä listalta. Kananmuniakin löytyy monesti, mutta musta on tullut niiden osalta jotenkin laiska, vaikka eihän se nyt sen enempää vaadi laittamista kuin muukaan paistettava/keitettävä asia. :D*

      Ja kiitos sulle aivan ihanasta palautteesta! <3

  5. Leipä!! Etenkin Reissumiehen kauraleipä on 6/5. Ja kaurahiutaleet kuuluu täälläkin vakiojuttuihin. Nyt olen ihan rakastunut tuorepuuroon aamupalaksi😍 yöksi jääkaappiin mansikoiden ja mustikoiden kera ja kyllä kelpaa, eikä tarvii aamulla muuta kuin popsia menemään👌

    Ja sitten, Yosan kerrosjugget on ehkä parhaita ikinä! Jopa mun poikaystävä, joka on HYVIN skeptinen kaikkeen ”vegehömppään”, vie aina mun yosa-purkit jääkaapista haha.. Niin hyviä, että käyvät jälkiruoastakin, jos etsii jotain makeaa muttei täyttä pullahöttöä ruoan jälkeen.

    Nyt kun tässä mietin, niin kaikki ns. pakolliset mitä on löydyttävä kaapista liittyy kauraan haha.. mutta oma vatsa on todella herkkä, ja kaura toimii omalle vatsalle parhaiten!

    • Siis mä tein kanssa evääksi yksi päivä niin hyvää tuorepuuroa, ettei mitään rajaa, ja nyt pitäis vaan muistaa, mitä ihmettä mä siihen laitoin, kun se vain osui ja uppos! Tärkein osuus siinä oli kyllä toi kreikkalainen jugurti, kaurahiutaleet ja vadelmat :D

      Ja siis mä oon just siks innostunut kaikesta vegestä nyt niin paljon, koska sieltä löytyy maultaan ihan sairaan hyviä tuotteita! Esim. nyhtökaura ja vege-kebab on törkeän hyvää ja tietty pavut nyt osuu mun makumaailmaan muutenkin. :D Ja kaura on itseasiassa muutenkin todella hyvää aivan kaikessa, eli voin kompata!

  6. Pakastepinaatti on must! Pinaattilätyt on mun lemppari hätäruoka, sit sitä menee munakkaaseen yms.

    • Siis mulla on kanss pakastepinaattia lähes aina pakkasessa. Käytän sitä silti tosi harvoin, mutta just munakkaissa, smoothiessa ja monissa pannuruuissa se vain toimii ja on sairaan helppo! :D

  7. Oho pakastettua valkosipulia..miks en oo tähän törmänny? :D Meillä myös aina on kaapissa leipää, kaurahiutaleita ja pakastevihanneksia. Ja kanamunat must have!

    • Toi valkosipuli on ihan ykkönen ja nostanut mun ruuanlaiton ihan uusiin sfääreihin. Ei tarvii aina nyhvätä valkosipulin kuorimisen ja pilkkomisen/murskaamisen kanssa vaan pops vaan yksi murskattu kynsi paketista ulos suoraan pannuun ja avot! :D

  8. Mulla on pakastimessa aina sitä jo edellä mainittua pinaattia ja sekä sitten parsakaalia ja rapuja. Papuja ja herkkusieniä, tonnikalaa ja ananasta kuivakaapin puolella.
    Yks vakio, mistä en varmaan ikinä luovu, on tortillaletut. Maailman monipuolisin elintarvike, jota tulee käytettyä paljon. Käy hiilarin lähteenä riisin tai perunoiden sijasta ja mielikuvitus on rajana. Ihan perinteiset täytetyt tortillat, enchiladas-uunirullat tai pannulla paistetut quesadillat vetää väliinsä ihan mitä vaan kaapista löytyy. Onnistuu terveellisenä ja sit vähän epäterveellisempinäkin :D ja voi valita vehnä-, täysjyvä- tai maissitortillan väliltäkin itelle sopivan tai maun vaihtelun vuoksi!

    Sit herkkupäivinä käy myös ihan superhyvin pizzapohjaks tällaselle ihmiselle, jonka kärsivällisyys loppuu pizzataikinan leipomisessa ja ohjeen etsimisen kohdalla.

    • Siis tortillaletut! Niin näppäriä ja itselläkin monesti niitä kaapissa! Toimii kyllä niin hyvin perus burritoissa ja tortilloissa, quesadilloissa ja just pitsapohjana helppona vaihtoehtona! <3

  9. Hyvä postaus! Arlalla on kokeilemisen arvoinen Islantilainen jogurtti. Rasvaa 3%, hh 4g, prot 8g. Etuna Mibonaan se, että saa kaikista kaupoista.

    • Mahtava kuulla, että tällaiset postaukset uppoaa! Kiitos!

      Ja hei itseasiassa oon kanssa maistellut tuota Islantilaista jugurttia, ja oon kyllä diggaillut siitäkin. Jotenkin silti mulla iskee tuo Milbona vähäsen enemmän (ja muistaakseni halvempaa), mutta pitääpä itseasiassa ostaa ensi kauppareissulla taas tätä Arlan omaa uudemman kerran testiin. Monesti sitä jää junnaamaan omiin lemppareihin, ja välttelee muutosta :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 79
Tykkää jutusta