OUDOT RUOKAAN LIITTYVÄT TAPANI

Mitäh?! Sanoiko joku ruokaa? Ruoka on tälle likalle melko pyhä asia, ja sehän maistuu suoraan sanottuna enemmän kuin hyvin. Tietyt ruokaan ja syömiseen liittyvät tavat, toteutukset ja rituaalit tuntuvat kuitenkin herättävän ympärillä pörräävissä ihmisissä välillä suurtakin hilpeyttä, vaikka omasta mielestäni ne nyt sattuvat vain olemaan ihan tavallisia tapoja toimia. Mistäs sitten kiikastaa? Hypätäänpä astian äärelle!

OUDOT RUOKAAN LIITTYVÄT TAPANI

Yksi taivaallisimmista ruokaan liittyvistä kombo-oivalluksista oli tänä kesänä cheddarpuuro. Suolainen puurohan on ihan oikea ”ruokalaji”, vaikka monet sitä pelkän ajatuksen tasolla karsastavatkin.

Kaupan erilaiset valmispuurot ovat ihan ykkösiä, ja ne kuuluu ehdottomasti syödä kylmänä.

Treenin jälkeen on ihan parasta vetäistä huiviin perinteinen maksalaatikko kaupan valmisruokahyllyltä. Tämäkin ehdottomasti kylmänä, ja pilalle menee tämä makunautinto, jos sen lämmittää.

Tykkään pureskella omega3-kapselit. Nam!

Parsakaali on musta oikeasti hyvää raakana. Mies myös väittää, että parsakaalin varren syöminen ei ole normaalia, mutta olen tästä visusti eri mieltä.

Tykkään joko kasata tarjottimellisen pullolleen erilaisia ruokakomponentteja tai vaihtoehtoisesti tehdä ison satsin ”mössöruokaa”, eli kaikki kasvikset, liha ja muut ainesosat vain pannulla tai padassa sekaisin. Volyymi on voimaa!

Maistan lähes aina kaikkea mitä mieheni syö, vaikka tietäisinkin miltä se maistuu. Jumpalle tämä on jo normi settiä, ja yleensä meitsille on jo suupalat ojossa automaattisesti ilman kysymistä.

Syön varmaan puolet päivän aterioista olkkarin sohvalta käsin. Etenkin päivällinen ja iltapala sujahtavat lähes aina huiviin sohvan uumenista hyvän TV-sarjan äärellä. Parasta!

Monet minua vähän ällöttävät ruuat ja ainesosat nimenomaan himottavat maistamaan. Moni asia on mielestäni niin pahaa tai ällöä, että ne ovat siksi juuri niin houkuttelevia, koukuttavia ja järkyttävän hyviä! Esimerkiksi etanat, monet merenelävät ja erikoiset voimakkaat juustot menevät itselläni tähän kastiin.

Omistan maailman herkimmän suun, ja mulla kestää aina ikuisuus jäähdytellä kuumat kahvit, keitot ja puurot. Plah. Monesti poltankin suuni näissä, sillä en vain malttaisi vesikielellä odottaa ja tuijottaa edessä häämöttävää saalista.

Maustamaton jugurtti on mielestäni ihan ykköstä leivän päällä.

Herbamare-yrttisuolaa sujahtaa lähes kaikkeen. Niin. Hyvää.

Olen ihan järkyttävä litrahuuli. Voin huitaista litran melkein mitä tahansa nestettä naamariin alta aikayksikön ilman, että edes itse aina tajuan sitä. Joudun oikeasti pinnistelemään juomisten kanssa, etten kiskaisi niitä suorilta käsin huiviin. Onneksi en ole nykyään kovin alkoholiin menevä ihminen, heh. :D

Isot safkamäärätkin hujahtavat kuin huomaamatta huiviin. Välillä pitää jopa vähän jarrutella, kun tuntuu, että tarjottimellinen tavaraa katoaa naamariin kolmessa minuutissa.

Keitän riisin aina tahallaan ylikypsäksi. Rakastan sellaista oikein tahmaista ja mössömäistä jasminriisiä. Nam!

Kykenen syömään kasapäin melkein mitä vaan ”tasaista ja kuivaa”. Ihan normikeissi onkin vetää yksi täysikokoinen ruokalautanen kukkuralleen pelkkää keitettyä perunaa, ja huitaista ääntä kohti (liha ja kasvikset eri lautaselle, kun eivät mahdu samalle). Tämä valtaisa peruna-annos kerää joka ikinen kerta ympärilleen suorastaan järkyttyneitä katseita tai huutonaurua.

Voin myös syödä pussillisen vaaleaa leipää kerralla ja kuivana ilman mitään levitettä tai täytettä. Tää on ihan pala kakkua!

Vähän kevyemmän pyttipannun ohje löytyy TÄÄLTÄ*

Tämmöisiä sapuskaan liittyviä erikoisominaisuuksia löytyi tältä likalta, heh! Löytyykö muilta samoja vikoja, vai tuleeko teille mieleen omia outouksia, joita muut taivastelevat tai ihmettelevät hörönaurua pidätellen? :D

Maistuvaa tiistaita ja terkkuja Vegasista! Pus!

Kurkkaa myös: Helpot kikat paremman makuiseen ruokaan

Edellinen juttuni: Myyttejä ja harhaluuloja treenistä

♥ SEURAA MINUA ♥
Bloglovin // Blogit.fi // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Piia Pajunen

52 vastausta artikkeliin “OUDOT RUOKAAN LIITTYVÄT TAPANI”

  1. Mun outouksiin taitaa kuulua kylmien nakkien dippaaminen banaanijugurttiin. NAM! Ja juustoviipaleeseen kääritty punajuurisalaatti :D

    • Hahahahahah! Nyt vedit kyllä kovan ton nakkijugurttikombon kanssa! :D Ei siis sillä, etteikö vois toimia, mutta kysymys herää, että miten tuollaisen kombon testaamiseen on koskaan päästy? :D :D :D

    • APUA!! Kylmien nakkien dippaaminen banaanijugurttiin oli mun jokapäiväistä lempparia pienempänä!! :’D Terveellisiin aineksiin siirtymällä jäi sekä nakit että sokerijugurtit pois, mut herranjestas olihan toi nyt ihan superia!
      Nykyään näitä outoja tapoja ovat suolaiset puurot, esim tonnikala kaurapuurolla, ihan kuin risottoa söisi :D
      Kylmä maksalaatikko on kans ihanaa. Se kuuluu vähän samaan kastiin kuin tuo eka, eli en mielellään söisi eineksiä, mutta koiralleni ostan usein sen vuoksi, että aina voi lusikallisen maistaa itse :’D

    • Siis miten teitä on mun blogin lukijakunnassa edes kaksi, jotka dippaa nakkeja banaanijugurttiin?!? :D :D Ja miten te olette edes oikeesti päätynyt testaamaan tätä AHAHAHAHHAHA!

  2. Kiva taas vaihteeksi viihdyttävä postaus jolloin saa sustakin uutta tietoa. Samaistun moneen:
    Suolainen puuro on oikeasti hyvää kun makeasta en muuten välitä. Miksi puuroon liitetään aina marjat, hillo, sokeri ym? Tanskassahan on puuroravintolakin, Suomeen myös kiitos! vai mitä? Herkkusieni, kesäkurpitsa, pinaatti kombo toimii loistavasti. Olenpahan kaalikääryleisiinkin laittanut riisin sijasta kaurapuuroa, miksi ei?
    Kaupan riisipuuro ehdottomasti kylmänä. Muista ei kokemusta.
    Maksalaatikko oli lapsuuden lemppari ilman rusinoita. miten sulla? sekin kylmänä, eikä mitään hilloa.
    Yksi taivaallisimmista ruokaan liittyvistä kombo-oivalluksista oli tänä kesänä cheddarpuuro. Suolainen puurohan on ihan oikea ”ruokalaji”, vaikka monet sitä pelkän ajatuksen tasolla karsastavatkin.
    Parsakaali on hyvää kaikissa muodoissa paitsi ylikypsennettynä yäk.
    Jogurtti leivän päällä toimii.
    Näihin en samaistu:Tykkään pureskella omega3-kapselit. Nam!
    Suosin mindfulnes syömistä ei mitään muuta kun syödä kaikilla aisteilla. Ei tule syötyä ”liikaa”
    Herbamare-yrttisuolaa en tykkää.
    Kykenen syömään kasapäin melkein mitä vaan ”tasaista ja kuivaa” ja vaalea leipä pussillinen.
    Omat ”oudot” tapani on ehkä että pellavansiemenöljy on oikeasti hyvää. usein keitän puuron teehen(vaniljatee tai roobois nam)katson kelloa aina kun aloitan ja lopetan syömisen, inhoan isoja lusikoita ja usein kääräisen omenalohkon salaatinlehden ympärille.

    • Siis tuo teehen puuron keittäminen kuulostaa ihan sairaan mielenkiintoiselta, ja voisin kyllä joskus innostua tuota testaamaan, heh! Ja itsekin syön aina pienellä lusikalla safkat, mikäli mahdollista, koska tällainen hotkija kun olen, niin saa edes vähän hillittyä itseäni. :D

      Ja hei Tampereella on ainakin yksi tai parikin puurobaaria! ;)

  3. Retkileivät on mun herkku. Saatan tehä retkileivän vaikka illalla valamiiksi kaikilla täytteillä, pöydälle vaan oottelleen tiiviiseen pakkaukseen yön yli aamuun tai välipalaksi. Se ku kaikki on huoneen lämpöstä, juusto ja kurkku litsahtaa välliin.. Oh my.. Taijanpa lähtä eväsleipä hommiin 😆

    • Hahahah! Hyiii mä taas vihaan sitä ”lähmääntynyt kurkku vasten juustoa” komboa :D :D :D Mut tässä taas näkee, että makuasioista ei voi kiistellä, ja varsinkin safkailun puolelta näitä jengillä löytyy! :D

  4. Olipas kiva postaus! :D Itellä kanssa raaka parsakaali varsineen, nam, ihan perussettiä! Samoin noi valtaisat ruoka-annokset sujahtaa napaan vähän turhan äkkiä🙈 Sillä saa kyllä katseilta kun tämmönen pikkunen vetäsee kukkurallisen sapuskaa naamariin ennen muiden puputtajien edes aloittamista..:DD

    • Jes sielunkumppani! Se on kyllä ihmisille joka kerta ihmetyksen paikka, kun jäätävä hevosannos katoaa silmänräpäyksessä, kun isot miehet vasta kuorii toista perunaansa. :D

  5. Raaka parsakaali ja varret, nam! Mun outo ja muiden kulmakarvoja nostattava tapa on syödä iltapalana valtava määrä riisikakkuja, joiden päälle on lastattu valtava määrä erilaisia täytteitä, mitä ikinä jääkaapista löytyy: leikkelettä, tuorejuustoa, lohta, salaattia, kesäkurpitsaa, porkkanaa jne. Ja kaikki koottuna valtavaksi pyramidiksi lautaselle niin että sen kuljettaminen ruokapaikalle on yhtä tasapainoilua. Ja tämä on jokailtaista 😂😂😂 tykkään myös käyttää lähes kaiken mikron kautta: leikkeleet, kylmäsavulohen, leivän…

    • Siis vitsit mä teen välillä tota samaa riisikakkujen kanssa!! :D Itse vaan yleensä teen niin, että kasaan lautaselle/tarjottimelle valmiiksi viipaleina kurkkua, sipulia, paprikaa, salaattia, tomaattia, juustoa, leikkelettä, suolakurkkua tms. ja kokoon niitä sohvalla Netflixin pyöriessä yksitellen. Ja nimenomaan noita on kanssa ihan järkyttävä kasa :D

  6. Mulla ei taida olla mitään kovin omituisia tapoja – paitsi aika monen mielestä muinaisjäänne-Weetabixit. Joku ihmettelikin, että eikös noita ollut olemassa jo joskus 70-luvulla. :-D Mun päiväni ei vaan käynnisty ilman niitä.

    Pääasiallinen syyni kommentointiin oli kumminkin se, että halusin kiittää sinua ihan mahtavasta blogistasi ja ihailtavan terveestä asenteestasi ruokaa kohtaa. Kävin eilen juuri ravitsemusterapeutilla liian vähäisen syömisen ja erinäisten syömiseen liittyvien ongelmien takia, ja toivon kovasti, että voisin omaksua sinulta hieman terveempää asennetta.

    Olet helmi! <3 Tai sanoisinko: tyttö, sinä olet tähti. :-)

    • Ei vitsit kiitos aivan ihanasta kommentista! Pus! <3 Ihan älyttömästi tsemiä sulle safkailun pariin ja ajatusmaailman työstämiseen terveempään suuntaan. Pikkuhiljaa hyvä tulee. <3

      Ja hei! Weetabixit on jostain syystä pamahtanut mun "himotuimmat"-listalle tässä viime aikoina, ja odotan kyllä, että Suomeen päästyäni pääsen niitä lappaamaan lautaselle jugurtin ja marjojen kanssa! Aijjettä tulee ihan lapsuus mieleen, kun niitä tuli silloin popsittua :)

  7. Tunnistin itestäni ton et purasen itsekkin aina omega3-kapselit, koska ne on aina maistunu hyvältä jostain syystä 😂 Oon myös syönyt tomaattipyrettä suoraan purkista ja se on herättäny ihmetystä 🤔

    • Tomaattipyre on kyllä aika tiukkaa tavaraa, mutta toisaalta… miksipä ei! :D Ja ne omegat pureskeltuna nimenomaan maistuu hyvältä! :D

  8. Haha, en samaistunut oikein mihinkään, vaikka itselläkin niitä outoja tapoja on. :D Maksalaatikko on ihan parasta, mutta rusinat kuuluu siihen ehdottomasti. Verilättyihin kuuluu puolukat. Rössypottu on myös hyvää.

    Niihin oudoimpiin kuuluu:
    – Hapankorppu ja siihen päälle mansikkasoppaa
    – Leivän päälle savustettua lohta ja tuoreita mansikoita
    – Suklaata silleen että siihen ympärille käärii juustoa

    • Mä oon kyllä taas rusinattoman maksalaatikon kannattaja, eli ikuisuustaisto! :D Siis tuo leipä-savulohi-mansikka-kombo kuulostaa mun korvaan itseasiassa aika kovalta, mutta toi hapankorppu-mansikkasoppa ja juustosuklaa ei ainakaan ajatuksen tasolla ihan mulle natsais, haha! :D

  9. Riisi ylikypsäksi kiitos! Ja oliiveja voisin syödä ihan helposti koko purkillisen yhteen putkeen! Ja katkarapuja jäisinä!

    • Nyt muuten osui oliivimonsteriominaisuus myös muhun! Pienenä vedettiin aina frendin kanssa kilpaa oliivipurkit huiviin, ja esim. EM-kisojen 2013 jälkeen sain kyllä takahuoneessa kettuilua osakseni, kun lavalta tullessani avasin oliivipurkin sekä aloin jyystämään brutaalisti salamitankoa. :D

  10. Lapsena tuli vedettyä siitä keltaisesta pikkupullosta sitruunamehutiivistettä ja Halvan salmiakkiruutuja samaan aikaan… Ah mikä makuyhdistelmä :D

    • Hahah! Kunnon sitruunasalmiakki-lifehack! Alkoipa muuten tekeen salmiakkia mieli… mmmm……

  11. Itellä ei oo mitään kovin outoja, mutta kaverit aina naureskelee että mun ruoka-annos näyttää joko oksennukselta tai kerran pureskellulta. Esim puuro mehukeitolla ja alpro go on jogurtilla = parasta! Mehukeitto pohjalle puuro päälle ja alpro ”koristeeksi”, sitte vaa lusikkaan aina kaikkea.

    Ketsuppia broilerleikkeen väliin on kans kova ! Mutta varmastiki aika basic :D

    Ennen kun söin vielä juustoa, niin sitä saattoi laittaa ihan mihin vaan! Oikeasti, mihin vaan. Omenan ympärille, keiton sekaan, kurkun ympärille, ketsupilla, mehukeiton sekaan.. literally melkein mihin vaan.

    Mun pahe oli myös todella pitkään kaakao, mutta naama ei kestänyt sitä kaakaon juontia mitä harrastin. Mutta mun kaakao siis koostui 4-5dl vettä ja 2 tl tummaa kaakaojauhetta NAM

    Kuulun myös tuohon että pystyn juomaan isoja määriä kerralla. Oli kyseessä, vesi ,kahvi, colazero tai joku muu niin juon mukin, pullon tai lasillisen hetkessä.

    Hauska postaus! Usein sitä ei ite ees tajua että omassa ruokailussa olis jotain outoa, ennen kuin joku siitä huomauttaa koska ne tuntuu itestä ihan normaaleilta jutuilta :D

    • Siis niinhän se menee, että muut ihmiset tekevät omista asioista outoa. Niin kauan kauan, kun omia häiriintyneitä mussuttelutapojaan harrastaa kaikessa hiljaisuudessa neljän seinän sisällä, niin ihan tavallisia ne ovat, ennen kuin joku sut bongaa julkisesti omiaan harrastelemasta, hahah! :D Mutta juustoa keiton ja mehukeiton sekaan, hahahah huikea! Mut ei sillä, juusto on kyllä hyvää <3

  12. Puuro tonnikalalla, kun ei jaksa tai ehdi valmistamaan riisia.. niin ja ketsuppia paalle!!
    Ketsuppia jokapaikkaan. Siis jokapaikkaan. Esim. siihen tonnikalaan.
    Pakastimesta suoraan babyporkkanoita lautasella ja niiden dippaus ketsuppiin. Tai rahkajogurtti/ketsuppisekoitukseen.

    • Tonnikalapuuro voi muuten oikeasti olla ihan todella kova! Taidan pistää testiin tuon cheddarpuuron jatkumoksi! :D

  13. Itse tykkään sotkea kaurapuuroon mehukeittoa tai funlightia, raejustoa/kreikkalaista jugurttia ja maapähkinävoita. Hyvää! :D Näyttää koiranruualta, mutta maku on bueno.

    Maapähkinävoi taipuu muutenkin moneen, esim rahkaan (johon olen ensin sekoitellut funlightia ja ehkä kardemummaa… :D) ja riisikakkujen päälle.

    Sitten ykkösherkku, jos roskaruokaa syö eli ranskisten dippaaminen jäätelössä (mielellään kinuskikastiketta omaavassa). Niiiin hyvää!

    Mukulana meni myös keitetty makaroni ainoana lisukkeenaan voi. Uudelleenlämmitettynä makaroni maistui vielä paremmalta, kun juuri keitettynä.

    Kyllä sitä kaikenmoista kummaa ihminen näköjään syö, heh! :D

    • Siis mulla on pari frendiä, jotka harrastavat mäkkärissä tuota ranskiksien uittamista kinuski-Sundayssa, enkä ole sitä koskaan tajunnut, hahah :D Mutta maapähkinävoi sopii munkin mielestä oikeesti kaikkeen, eikä sitä voi olla liikaa! :D

  14. Pakasteparsakaali mikrossa lämmitettynä niin kauan, että ne on osittain vähän palanut, hyviä! Ketsuppia laitan oikeastaan mihin ruokaan tahansa, yleensä kanan/riisin ja tonnikalan/riisin kanssa. Tykkään syödä kaikki ruuat joko kylmänä tai sitten ihan vähän lämmitettynä, paljon parempaa kuin lämpöset ruuat. :D Vaikka pieni kokonen olenkin, mulla on paha tapa syödä aina tosi nopeasti, isotkin annokset. :D

    • Hahaha! Palanutta pakasteparsaa…. :D :D Mullekin kyllä safka maistuu myös kylmänä oikein hyvin, ja varsinkin tuo tahmaiseksi keitetty jasminriisi on i-ha-naa kylmänä broitskun kanssa! :D

  15. No nyt meni oudoks! :) Itellä ei juuri mitään outoja makumieltymyksiä, perhe ihmettelee lähinnä raejuustoa puurossa mutta kun näitä kommentteja ja Pian tekstiä lukee niin oho ;D Teehen keitetty puuro!!!! Whhaaatt!!! :) :) Ja toi omegojen pureskelu.. auts! :)

    • Tämä kommenttikenttä on kyllä täyttä kultaa! Oon repeilly ihan kympillä näitä lukiessani.. hahahah :D

  16. Apua pystyn samaistumaan melkein jokaiseen 😂😂 jotenkin helpottavaa kuulla että en oo ainoo. Tota Cheddar puuroa en oo kyllä kokeillut , mutta kuulostaa hyvältä : o olisko siihen jotain reseptiä ?

    PS. Sulla on mahtava blogi ja oot itsekin ihanan oloinen tyyppi 😘

    • Jes sielunkumppani! Cheddarpuuroon heitin sekaan jotain fiestagrillimaustetta, ja levitin valmiin puuron laakealla lautaselle ja heittelin pinnalle cheddarsulatejuustosiivuja. Nannaa!

      Ja valtava kiitos sulle ihanasta kommentista, pus! <3

  17. Hapankorppu voilla ja ketsupilla. Vaalean leivän päälle banaani siivuiksi, päälle Edamia ja mikrotus kunnes juusto sulaa. Näitä vetäny jo lapsesta asti. Kaurapuuro ja rahka/jogurtti sekaisin taitaa olla jo perussettiä. Pikakahvi ja diihen lorsus kookosrasvaa.

    • Siis toi banskujuustoleipä! Vitsi miten kuulostaa oikeesti hyvältä! Täytyy oikeasti joskus testata! :D

  18. Pienempänä en tienny mitään yhtä hyvää, kun pippurileivät! Ei tää niin oudolta ehkä kuulosta, mutta mikrossa lämmitetyn pope-leivän päälle ketsuppia ja reiluati pippuria! Ai että! Toinen, mikä on sukulaisia ihmetellyt on se, etten ikinä lämmitä tortillalättyäni. Hauska postaus! Jotain mitä syön päivässä -postausta kaipaan taas – ne on niin mielenkiintosia! :D

    • Uh! Toi pippurileipä oikeesti kuulostaa ihan mukiinmenevältä! Ruokapäiväkirjoja ja vastaavia on kyllä varmasti on tulossa piahkoin blogin puolelle, kun kisaprepin saan nyt purkkiin ja pääsee popsimaan vähän enemmän ruokaa ja laajemmin vaihtoehdoin! Omnom! ;)

  19. Hih, olipas hauska lukea, että jollain toisellakin on samantapaisia ruokaan liittyviä tapoja kuin itselläkin. Kiitos siis esiintulosta! ;D

    Itsekin tykkään mm. syödä monet mössöruoat (valmispuurot ja -pöperöt) kylminä, eikä suolaiseksi tuunattu kaurapuuro ole ongelma (avokadoa ja viinietikkaa vaan kyytiin!). Itse en ole kovin herkkä suustani, mutta litra tolkulla nestettä voi hujahtaa varsin nopeaan ilman ongelmia. Välillä on hiukan kiusallistua istua kumppanin kanssa teelle, kun minä olen jo juonut oman kupposeni, kun toinen vasta aloittelee omaansa (hupsis). Onneksi meillä on litran vetoinen teekannu, niin minulle riittääkin siitä ne santsikupit sitten. Ja sekös poikaystävääni sitten naurattaa, kun mahastani kuuluu hervoton hölskyntä smoothie- tai teeämpärillisen hörppäämisen jälkeen, jos lähdetään liikenteeseen.

    • Nonni löytyyhän täältä enemmänkin sielunkumppaneita! Kahvinjuonnissa mä olen se jäätävän hidas herkän suun vuoksi, mutta juopa kaverin kanssa puoliksi 1,5l limupullo, kun kaveri kerkee juoda siitä yhden lasin ja itse vedät viimeisiä tippoja ennen kuin edes itse tajuat asiaa. :D Meillä siis pienimmät lasit onkin 0,33 (nekin liian pieniä), kun muuten saisi pikkulaseja olla koko ajan täyttämässä. :D

  20. Kerran (onneksi vain kerran) oli pakko laittaa munakkaaseen hilloa sekaan, koska se oli hyvää.
    Jälkeenpäin kun miettii, en tekisi toista kertaa.

    • Hahahaha! Mikä päähänpisto :D Jos minäkin tätä asiaa mietin, niin en ihan heti itsekään edes yhtä kertaa kokeilisi, haha!

  21. Juustosiivun dippaus kuumassa kahvissa herättää jostain ihme syystä hilpeyttä! Juusto juustolla tai ihan millä vaan vaan on parhautta!
    Lasten isän perversio leivä päälis tomaatti siivulle sokeria aiheuttaa ajatuksenakin ällötystä 😣

    Ja siun jutut on ihan juustoa ;) (
    eli parhautta)

  22. pakko laittaa vielä kun muistui mieleen lapsuuden aikainen ”!välipala” kaveri kanssa. usein teimme sokerikakkutaikinaa(muna, sokeri, jauho)ja söimme sen sellaisenaan. nyt ei tulisi mieleenkään. ihme että vatsa oli vähän sekaisin sen mössön jälkeen mutta kyllä oli hyvää. kaikki kakkutaikinat raakana ja piparkakkutaikinahan on 100x parempaa kun paistetut. tuli myös mieleen paistettu kiivi hedelmä ja se etten pysty juomaan jostain syystä tölkistä pitää aina olla pilli. jotenkin hankalaa.

  23. Pienenä dipparin nakkia suklaavanukkaaseen. Toinen lapsuusajan tapa oli sinappia näkkärille voin sijaan.
    Nykyään puuro menee kylmänä, hiutaleet ja prode veteen.

  24. karjalanpiirakan päälle juustoa (mielellään kunnon bulkkiedamia) ja mansikka- tai hedelmäpommijugurttia. ihan sairaan hyvää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 85
Tykkää jutusta