FEIKKIVARTALOT & OSTETUT IG-SEURAAJAT


Vääntyvät vessankaakelit, mutkalle kääntyneet oven karmit ja ostetut IG-seuraajat. Tähän tämä maailma on valitettavasti mennyt. Harva se päivä somessa iske silmille jos jonkinnäköistä juksutuksen makua, vaikka aina paljas silmä ei pysty edes erottamaan vilunkipeliä ja vääristeltyä totuutta. Eihän some muutenkaan anna koko totuutta koskaan, mutta siinäpä se homman juju onkin, että tarvitseeko sitä todellisuutta lähteä tieten tahtoen ja väen vängäten manipuloimaan oikein olan takaa.
Pureskellaanpa asiaa ensiksi näiden ostettujen seuraajien osalta, ja nykyäänhän kuulemma YouTubeenkin saat ostettua katselukertoja videoillesi. Syitä ostetun ja näennäisen suosion takaa voi löytää monista tekijöistä. Osa haluaa vain lähinnä näyttää suositulta ja buustata omaa itsetuntoaan virtuaalisilla laastareilla, ja osa haluaa hyötyä siitä puhtaasti taloudellisesti ja bisneksiensä kannalta. Some kun on nykyään aika jäätävän tehokas markkinointikanava. Molemmista näistä herääkin kysymys, että miksi. Miksi haluat määrittää itsesi omissa sekä muiden silmissä tekaistun suosion perusteella? Miksi mainostilaa sinulta ostavaa on okei kusettaa?
Somessa on jo jonkin aikaa pyörinyt isot rahat, eikä tulevaisuus ainakaan näytä toisenlaista suuntaa. Onko se sitten ihan okei, että mainostajille ja yrityksille myydään väärennetyillä luvuilla palveluita ja näkyvyyttä? Vaikka välittämäsi tavoittavuuslukusi olisikin todellinen, mutta kyllähän se vaan niin menee, että se seuraajanumero monesti kuitenkin vaikuttaa edes alitajuisesti päätökseen valita vaikuttaja mukaan kamppanjaan.
Vaikka itsekin alalla toimin, niin asia ärsyttää minua mielestäni aivan liian vähän. Ehkä siksi, että itse olen saanut homman pelaamaan ilman linssiin viilauksen makua, ja ei se ole toisaalta minulta pois, jos joku muu haluaa pelata vilunkipelillä. Kusettajia löytyy joka toimialalta ja jokaisista ihmisryhmistä. Toistaalta onko siitä omasta säätämisestä ja lukujen viilaamisesta aina haittaa kenellekään muulle, on sitten asia erikseen.

Fila-crop paita: TÄÄLTÄ* // Mustat stretch-farkut: TÄÄLTÄ* // Tennarit: TÄÄLTÄ*

Sitten päästään niihin mutkalle kaartuneisiin peilikaapin oviin. Jumankauta ihmiset. Menkää vaikka sinne salille, jos haluatte pyöreän perseen tai edes yrittäkää hyväksyä itsenne sellaisena kuin olette. En ihan rehellisesti usko, että se tekee kenenkään itsetunnolle ja minäkuvalle pidemmällä aikajänteellä hyvää, että luodaan itse itsestään jokin harhakuva ja illuusio muiden ihmisten mieliin ja verkkokalvoille. Nimittäin:
a) Mitä tapahtuu sosiaalisissa tilanteissa, kun joudutkin tulemaan todellisena itsenäsi paikalle? En usko, etteikö tämä voisi aiheuttaa ahdistusta tai pelkoa sekä heikentää omaa itsetuntoasi. Näistäkin jää vielä usein kiinni (klik), ja sillon vasta se piru onkin irti.
b) Haluatko oikeasti määrittää itsesi ihan random-ihmisten virtuaalisilla tykkäyksillä ja tuntemattomien ihannoinnilla? Varsinkaan, kun se ei perustu edes oikeaan itseesi.
c) Onko oikeasti ihan okei luoda ihmisille täysin epärealistisia vartalomalleja? Haluatko sinä edistää tällaista maailmaa? Some meinaan oikeasti vaikuttaa ihmisten mieliin. Usko tai älä.
Hämmentävimpään keissiin törmäsin tässä taannoin internetin ihmeellisessä maailmassa, kun eräs suomalainen nuori likka jakoi somesta bongatun kuvan, jonka ilmoitti olevansa tämän “booty goals”. Eihän siinä, mutta kuva oli niin silminnähden photoshopattu pienentäen reidet olemattomiin ja pyöristäen pakaran aivan överimuhkeaksi. Joku olikin kommenttikentässä kerennyt linkata tähän kuvan alkuperäisen version ja kertoa, että tämä kuva ei ole millään tavalla aito. Tytön vastaus kuitenkin järkytti eniten. Ei kuulemma haitannut, ja hän silti haluaa tuollaiset kintut. WHATTAA?!?!? Nyt viimeistään niitä valoja päälle!
Lisäksi etenkin ison Ameriikan puolella näille juksutusvartaloilla on luotu ihan älyttömiä (ja ikävä kyllä toimivia) bisneksiä. Massia liukuu kukkaroon vaatemallistoilla, nettivalmennuspaketeilla ja lisäravinteilla, joiden markkinointi perustuu vain ja ainoastaan sekä mies- että naismallien “mad photoshop-skillseillä” luotuihin vartaloihin. Kyllähän näistä onkin isoja rahoja sekä skandaaleita aikaan saatu (klik).
Ei tarvitse todellakaan mennä Suomen rajojen ulkopuolelle bongatakseen näitä juksuttelijoita. Kyllä niitä vääntyileviä ovenkarmeja ja vessan kaakeleita löytyy ihan meidänkin valtion kansalaisten joukosta. Kyllä. Jodel bustaa eikä internet unohda. Ajattelin heittää tähän pari esimerkkiä, miten helposti somessa pyöriviä silmäpareja ja sinuakin voidaan höynäyttää aivan järisyttävän helpolla. Tämä ihan tuosta nuin vain näppärästi puhelimeeni lataamallani aplikaatiolla. Jokaisessa näissä alla olevissa kuvissa olen vasemmalle lisännyt muhkua kinttuihin ja kaventanut keskivartaloa. Tein tätä vain todella maltillisesti, jotta silmään pissimisen mahdollisuus pysyisi mahdollisimman realistisena.

Here we go:

Feikkihanuri ja kavennettu massu vs. todellisuus

Keskivartaloa kapealmmaksi ja kinttuihin muotoa vs. todellisuus

ostetut IG-seuraajat
Aim’n-trikoot: TÄÄLTÄ*

Tadaa! Näin helppoa se on, ja veikkaan, että jos vasemman puoleiset olisin noiden oikeasti someen päätyneiden sijaan julkaissut, niin täydestä olisi mennyt! Niinkun ihan varmasti!
Ja ettei nyt suotta barrikadeille heti noustaisi ja jokaista lähdettäisi syyttä suotta epäilemään, niin kyllähän se ainakin itsellä niin menee, että jonain päivänä vatsa on litteä kuin pannukakku ja toisina päivinä taas turvottaa pakkia niin pirskuleesti, ettei voisi samaksi henkilöksi uskoa, hah! Eli se, että jossain kuvassa ihmisellä näkyy hieman hämmentävän kapea keskivartalo verrattuna muihin kuviin tai todellisuuteen, ei suoraan tarkoita, että pissitään silmään. Plus, että Fitness Classic-viikonlopun jälkeen yhtenä saldona oli se, että kuulemma näytän kuvissa huomattavasti pidemmältä kuin livenä, hah! 😀
Ja kyllä. Tunnustan. Mäkin huijaan. Harvemmin mulla päätyy kuva mun minijärkkärin muistikortilta blogiin tai Instaan ilman minkään näköistä kuvan ehostamista. Säädän värejä ja valoja, sillä kaikki kun eivät tallennu niin nätisti linssin läpi, miten sen oma silmä näkisi. Juksutukseni ei tähän myöskään jää. Saatan pyrkiä huimilla amatöörimäisillä photoshop-skillseilläni pyyhkimään kadulla taustalla lojuvan värikkään Koff-tölkin muuten niin harmonisesta kuvasta. Toisaalta, onhan tämäkin ihmiset harhaanjohtamista. Feikkaaja olen siis minäkin.

Veikeää viikon puoltaväliä joka turpaan! Muiskis!

Vilkaise myös:
Some ei ole paikka kaikille ja kaikelle
& Kun kännykkä vaatii sulta 24/7

Edellinen juttuni:
Fitness Classic 2018 – Tuomarin näkökulma

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (19)
  1. Todellakin faktaa! Joka päivä törmää nykyään eritoten täihin feikkihanureihin… Jotenkin vain säälittää 🙂
    Sun kuvista ei ois kyllä todellakaan huomannut eroa 😀 . Mutta älä suotta muokkaa niitä, upeampi kroppa sulla on muokkaamattomana XD

    1. Piia Pajunen
      26.4.2018, 08:53

      Kyllähän näitä feikkikehoja tulee vastaan harva se päivä, ja välillä vähän ärsyttää se, että joutuu monenkin kohdalla pohtimaan, että onko kyse oikeasta kehosta vai feikatusta. Somesta kuitenkin löytyy myös paljon upeita pakkauksia, joiden kuvia ei ole käsitelty, niin ärsyttää edes tällaistenkin kohdalla joutua kriittisesti pohtimaan näkemäänsä. 😀
      Ja kiitos! En kyllä lähde kroppaa mutkalle vääntelemään, ja julkaisen mieluummin ne rehelliset pömpötkin. 😀

  2. Oot kyllä niiiin huippu! Ei mulla muuta 😀

    1. Piia Pajunen
      26.4.2018, 08:53

      Kiitos!!!

Kommentointi suljettu.