Onko Pokemon Go parasta, mitä meille on hetkeen tapahtunut?

Ihan alkuun Pokemon Go lähinnä ärsytti. Hypetys herätti minussa jopa kevyen vastareaktion. Mitä nyt muutaman päivän ajan täällä Suomessa lanseerauksen jälkeen olen menoa seurannut, niin täytyy todeta, että tuo kyseinen peli saattaa olla jopa parasta mitä meille hetkeen on tapahtunut.

Kyseinen applikaatio on onnistunut siinä, missä tuhannet muut ovat epäonnistuneet: saada ihmismassat liikkumaan. Tämä ei koske pelkästään niitä, jotka ovat jo muutenkin olleet aktiivisia, koska tämän ryhmittymän liikuttaminen on kaikesta vaikeudestaan huolimatta suhteellisen helppoa. Pokemon Go:n ansioista liikkeelle ovat lähteneet jopa ne, jotka eivät ole koskaan aiemmin olleet kiinnostuneita liikunnasta ja ulkoilemisesta. Tämä voi parhaimmillaan olla jopa Suomen kansanterveydelle hyvin merkittävä ilmiö.

Jos kymppiuutisissa kaveri kertoo ostaneensa ensimmäistä kertaa elämässään lenkkitossut, kun maiharit alkoivat Pokemon-jahdissa hiertää, niin ollaan oikean asian juurella. Kun kaiken kukkuraksi kyseinen henkilö ystävänsä kanssa kertoo kävelleensä viikon aikana lähemmäs 40 kilometriä pelin ansiosta, ollaan jo todellakin ytimessä.

Toivon hartaasti, että pahimman hypen laskeutumisen jälkeen ihmiset olisivat saaneet kokemuksen siitä, miltä tuntuu liikkua ja olla aktiivinen. Niinhän sitä sanotaan, että ihminen turtuu olotilaansa, eikä tiedä paremmasta. Tämän jälkeen varmasti yhä useampi tietää. Odotan myös innolla ensimmäisiä ”ennen ja jälkeen”-muutoskuvia Pokemon Go:n myötä.

pokemon-go-hyödyt

Pelistähän toki löytyy lieveilmiöinä syntyviä ikäviäkin puolia, ja siinä paljon kehitettävän varaa mm. yleisen turvallisuuden ja muiden häiriötekijöiden suhteen. Jos kuitenkin kerrankin nähtäisiin nykyteknologian ja peliteollisuuden tuomat mahdollisuudet, ja osattaisiin ottaa niistä kaikki ilo irti sen sijaan, että keskityttäisiin kitisemään vain huonoista puolista, ja annettaisiin pelin kehittäjien korjata rauhassa matkan varrella löytyvät puutteet, voi lopputuloksena olla jotain oikeasti hyvää.

Täytyy vielä lopuksi todeta, etten itse ole kyseistä sovellusta puhelimeeni ladannut enkä todennäköisesti tule ainakaan näillä näkymin lataamaankaan. Koskaan ei kuitenkaan voi sanoa ei koskaan.

xoxo,
Piia

Edellinen juttuni: Jösses mikä viikonloppu!

Snapchat: piiapajunen
Instagram: piiapajunen
Facebook: täältä

Piia Pajunen

9 vastausta artikkeliin “Onko Pokemon Go parasta, mitä meille on hetkeen tapahtunut?”

 1. Pokemon Go on täys napakymppi! Ja ajoitus sopivasti kesälle. Ei varmaan jengi lompsisi pokemonien perässä tähän tahtiin keskellä talvea… Toivottavasti jää tavaksi ja peli kehittyy ja pitää otteessaan :)

  • Ajoitus tänne peräpohjolaan oli kyllä todella osuva, ja eiköhän tuolla pitkälle syksyyn nähdä jengiä pihalla hunttaamassa. Voisihan sitä huonomminkin ja typerämmissä puuhissa ihmiset aikaa viettää, joten tämä voi oikeasti olla aika passeli keksintö! :) Edelleenkin odottelen niitä tuloillaan olevia ”ennen ja jälkeen”-kuvia ja ”Pokemon Go pelasti elämäni”-tarinoita :D

 2. Mä oon tässä muutaman päivän aikana saanut kuulla monelta eri taholta, kuinka on ”Niiiiin noloo”, kun aikuiset juoksee tuolla pokemonien perässä. Pyh ja pah! Oon ollu 8 vuotta baarissa töissä ja siinä on monet kerrat tullut todistettua, kuinka noloksi se ah niin ihana AIKUINEN muuttuu, kun saa tarpeeksi ilolientä virtaamaan suonissa. Kyllä se eritteet housuilla oleva täysi-ikäinen on tuhat kertaa nolompi, kun pokemonien perässä juokseva ikätoveri. Ugh!

  Ja loppuun vielä. Oot yks parhaista bloggareista ja snäppääjistä jota seuraan. Oot kyllä semmone aito ilopilleri, jonka päivityksistä tulee hyvälle mielelle. Ja snäppäsinkin sulle kerran siitä älyhyvästä jäätelöstä, jota suosittelit. Hyvää kesää <3

 3. Buumit tulee ja menee, varmasti tämä Pokemon villityskin. Kuten Angry Birds, Cars, Brazit ja Zuzupetsit. Muistan 2000luvun alussa pikkuveljen Pokemonfanituksen. Onhan Pokemonit söpöjä! Kuka muistaa vielä Wii konsolin jota pidettiin liikuntaa aktivoivana pelinä? Minne se on kadonnut?

  • Kyllähän tämä jossain vaiheessa poistuu taas uusien trendien tieltä, mutta toivottavasti tämä antaisi ihmisille uusia ja positiivisia kokemuksia sekä näkökulmia liikkumiseen ennen kuin buumi ehtii laskeutua. :)

   Wii oli mielestäni loppupeleissä aika passiivinen ”liikuntamuoto”, vaikka kyllähän sekin tietty edistystä oli. Vähän niin kuin tanssimattopelit, joita joskus itsekin tuli kaverin kanssa tampattua. Heh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta