Tehokas loikkatreeni

Sis. mainoslinkkejä

Saan paljon postaustoiveita ja kysymyksiä koskien loikkatreenejä, enkä yhtään ihmettele. Loikkatreenit lisäävät tehokkaasti räjähtävyyttä, muokkaavat alavartaloa (ja uh, sitä pakaraa) sekä parantavat hapenottokykyä. Loikkatreenin voi suorittaa lähes missä vaan, eivätkä ne yleensä kestoltaankaan veny kovinkaan pitkiksi. Loikkatreenit ovat ehdottomasti parhaimpia treenikaverin kanssa paukuteltuna, jolloin kaverista saa imettyä lisäpotkua kinttuihin, ja tekeminen on yleensäkin hauskempaa!

loikkatreeni-4

Loikkatreeni:

 1. Askelkyykkykävely 1 x 50
 2. Boksihypyt 3 x 10-20 (boksin korkeudesta riippuen)
 3. Tasapomput eteenpäin 3 x 12
 4. Vaihtokinkat 3 x 20 (video)
 5. Luisteluhypyt 3 x 16

Vinkkivinkki! Haastetta tasapomppuihin ja luisteluhyppyihin saat tekemällä loikat loivaan ylämäkeen. Boksihypyt voi suorittaa pihalla tehtäessä esimerkiksi puiston penkille tai muulle korokkeelle. Suosittelen varmistamaan, että penkki kestää varmasti hyppimistä, ettei käy köpelösti sekä sinulle että penkille. Älä myöskään unohda lämmittelyä ja jäähdyttelyä!

loikkatreeni

loikkatreeni-2

loikkatreeni-3

Toppi: Nike (täältä) // Trikoot: SuperDry (täältä)

House of Brandonilla vielä tämän viikonlopun ajan kaikkiin aletuotteisiin vielä ekstrana -30% lisäale koodilla SLS30! Käy tsekkaamassa valikoima täältä!

Banneri

xoxo,
Piia

Edellinen juttuni: Kauhuskenaario tulevaisuudestani

Seuraa minua:
Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Piia Pajunen

5 vastausta artikkeliin “Tehokas loikkatreeni”

 1. Loistavat liikkeet ja ovat jo käytössä. Pari kysymystä kuitenkin 1. millaiset palautusajat? nyt olen pitänyt minuutin tauon sarjojen välissä joskus kaksi 2. kannattaako boksihyppy tehdä tasahypyllä ylös-alas vai tasahyppy ylös-askeltaen alas, kumpi parempi? pitääkö tehdä nopeasti ylös-alas vai pysäytyksellä(kyykky)ylhäällä? 3. Onko järkevää tehdä aamulenkin (30min)lopussa vai voiko tehdä esim. salitreenin yhteydessä?

  • Heips! Palautumisajat voi pitää ihan oman fiiliksen ja kunnon mukaan, ja nuo sinun sarjataukosi kuulostavat korvaani oikein passeleilta. Itse teen boksihypyt aina tasapompulla ylös ja laskeudun astuen jalka kerrallaan alas välttääkseni epäsuotuisaa kuormitusta. Loikkatreenin teen oikeastaan aina ihan omana treeninään, jossa yleensä lämmittelen noin 10-15 minuuttia ja loppuverkkoihin käytän vielä päälle tarvittavan ajan. Kyllä tuossa on jo kerrakseen kropalle sykkimistä, ja mieluummin vedän erikseen toisen treenin myöhemmin (tai ennemmin) saman päivän aikana, jos tarve on.

 2. Teetkö tän kierroksen vain kerran vai useamman peräkkäin? :) Ja hei harrastatko paljonkin putkirullailua? Ois kiva jos kertoisit jotai parhaita ’liikkeitä’ jaloille ja selälle! Entä rullaatko jalkapohjia ikinä kepillä, vai ainoastaan pallolla? :)

  • Teen siis aina jokaisen liikkeen kolmesti läpi (ja siirryn seuraavaan liikkeeseen), paitsi tuon ekan askelkyykkykävelyn, eli yhteensä tuosta treenissä tulee 13 sarjaa hapotusta kintuille. Tämän olen todennut sopivaksi kertarasitteeksi, jolla saa kehitystä aikaiseksi, ja jonka kroppani palautumiskapasiteetti pystyy handlaamaan muun osana muuta harjoittelua. :)

   Harrastan putkirullailua kyllä jonkin verran osana monipuolista kehonhuoltoa. Voisin tästä rullauksestakin tehdä oman postauksen, ja nyt on kyllä pari kehonhuoltopostaustakin tulossa tuotapikaa ilmoille, joissa rullausta myös vähän sivutaan. Rullaan jalkapohjia pääasiassa kovalla terapiapallolla, sillä olen kokenut saavani sillä parhaimman vasteen. Tällä viikolla kyllä rullasin jalkapohjia ihan deodoranttipullollakin, kun palloa ei ollut mukana ja jalkapohjissa oli hierontaa kaipaava kutina, haha :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta