Lisäravinne, josta en päästä irti koskaan + ARVONTA

Urheilijayhteistyössä: FAST Finland

Tässä urheilu-urani aikana olen perehtynyt lukuisiin erilaisiin lisäravinteisiin, joista suurin osa ei ole jäänyt jokapäiväiseen käyttöön. Omat lisäravinnetottumukseni ovat muovautuneet matkan varrella lisääntyneen kokemuksen ja tiedon kautta itselleni sopivaksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Yksi lisäravinnekombo on kuitenkin sellainen, josta en suostuisi luopumaan edes väkipakolla, ja se on treenijuoma.

Tuikatessani Snapchattiin (piiapajunen) reseptiikalla varustetun kuvan juomapulloni sisällöstä vilkkuu screenshot-ilmoitukset jokainen kerta tiuhaan tahtiin luurini näytöllä, josta viisaana likkana muodostin johtopäätöksen, että aihe mahtaa olla osalle porukasta varsin kiinnostava. Tehdään siis samainen paljastus täällä bloginkin puolella! Omasta pullostani löytyy siis jokaikisessä salitreenissä ympäri vuoden kylmään veteen sekoitettu raikas ja maistuva drinkki, joka sisältää:

palautuminen-3

palautuminen-2

Olen itse kokemukseni kautta todennut kaikista lisäravinteista juuri treenijuoman vaikuttavan kaikkein selkeimmin treenitehoihin ja palautumiseen, mikä tietenkin heijastuu luonnollisesti kehitykseen ja siten ketjureaktiona ainakin itselläni treenimotivaatioon. Kun treeni kulkee kuin öljytty käki, niin kyllähän sitä silloin haluaa tehdäkin. Jos puhti loppuu heti kättelyssä ja homma tökkii, niin ei muuten maistu.

No mitä nämä kaksi treenijuomastani löytyvää veijaria suomennettuna ovat? FAST Intra on treenin aikana nautittava hyvän makuinen treenijuoma, joka parantaa suorituskykyä ja ehkäisee kataboliaa (lihaksen hajoamista) treenin aikana. Vitargo puolestaan on hiilihydraattijauheiden ehdoton Formula 1, joka imeytyy tehokkaasti vatsalaukusta eteenpäin antaen boostia treeniin ja nopeuttaa palautumisen käynnistymistä. Vitargoa ei ole itsessään maustettu, mutta Intran kanssa se toimii lyömättömänä kombona niin tehokkuudensa kuin makunsakin puolesta. Vesimeloni on mun ehdoton lemppari!

Treenijuoman sisältämän hiilihydraatin hyödyn huomaa konkreettisimmin miinuskaloreilla, jolloin tästä hiilareiden täsmäiskusta saa kokemuksen syvällä rintaäänellä aivan huomattavan potkun treeniin. Treenitehot pysyvät ylhäällä, ja tällöin kulutuskin luonnollisesti nousee. Treenin aikana nautittuna hiilihydraatti pamahtaa juuri siihen aikaan, kun kroppa sitä eniten tarvitsee oli sitten kyse miinus- tai plussakaloreilla porskuttelemisesta.

Tällä hetkellä popsituilla plussakaloreilla hiilareita sisältävä treenijuoma helpottaa myös päivittäistä hiilihydraattien ja energian saantia, sillä 350 gramman hiilihydraattimäärän popsiminen ei treenipäivinä perinteisestä sapuskasta lautaselta suuhun lusikoituna ole aina kepoisinta touhua. Lisäksi varsinkin aamutuimaan riipaistuissa salitreeneissä Vitargo antaa hyvän buustin raudan rempomiseen puhumattakaan päivistä, jolloin päivän aikana ei ole kerennyt syödä kovinkaan hyvin ennen treeniä.

palautuminen

Olen itse käyttänyt treenijuomaa jo vuodesta 2012 (tällöin pelkkä FASTin Intra) oli kyseessä sitten sali-, porras- tai vapaaohjelmatreeni. Ensimmäistä kertaa hiilihydraattia (Vitargoa) sujautin pulloon Intran kylkeen salitreenille lähtiessäni vuonna 2013, jonka jälkeen minun ja tuon elämän eliksiirini tiet eivät ole eriytyneet paria viikkoa pidemmän aikajakson ajaksi. Käyttämäni treenihiilarin eli Vitargon määrä vaihtelee minulla kilpailu- ja off-kausien mukaan, mutta pidän Vitargon kisaprepeilläkin mukana paria viimeistä viikkoa lukuunottamatta. Tällä hetkellä treenijuomastani löytyy sitä 50 grammaa ja kisaprepin viimeisillä viikoilla se on hujahtanut 20 grammaan. Määrän yritän kuitenkin hyvin pitkään kisavalmistelun varrella pitää reilumpana, koska treenitehoista en hevillä tingi. ♥

Tämän kertaisesta aiheesta innostuneena päätin pyöräyttää pystyyn pienen arvonnan! Yhdelle onnekkaalle lähtee lyömätön treenijuomakomboni, joka sisältää FASTin sheikkerin, Vitargon sekä Intra-aminohappojuoman valitsemassaan maussa (palkinnon arvo 57,90 €). Osallistumaan pääset heittämällä kommenttiboksiin minkä kolmesta makunystyröitä hellivästä mausta haluaisit testiin (appelsiini, vesimeloni ja sitruuna) ja näpyttelemällä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään kommenttia jättäessäsi. Osallistumisaikaa sunnuntaihin 15.1. klo 23.55 asti.

EDIT. Arvonta on päättynyt. Arpaonni suosi nimimerkkiä ”tuuuulie”, ja voittaja on kontaktoitu sähköpostitse. :)

Onnea arvontaan ja huikeaa viikonloppua joka iikalle! Boom!

Edellinen juttuni: Viekö valmentaja vain sun rahat?

Piia Pajunen

447 vastausta artikkeliin “Lisäravinne, josta en päästä irti koskaan + ARVONTA”

 1. Tuo vesimeloni makuna kuulostaa erittäin raikkaalta :) En ole vielä löytänyt hyvää treenijuomaa ja oiskin mukava kokeilla tätä komboa, kun ammattilainen noin hienosti hehkuttaa hyväksi :)

 2. Appelsiini kuulostais hyvältä😋 Ei oo vielä fastin intraa eikä vitargoa tullukaan testattua 😊

 3. Appelsiini. Tällä hetkellä juurikin hakusessa toimiva treenin aikana juotava lisäravinne. Tää kompo ois huikee saada testiin :)

 4. Vesimelonin makuun en olekaan ennen törmännyt – paitsi toki vesimelonia syödessä! :D Sanon siis: ”Vesimeloni!”

 5. Olipas hyvä kirjoitus! :) Sun blogia on kyllä ilo lukea, mä en itse ole ikinä antanut mitään arvoa treenijuomalle (helppo huudella kerran kokeilleena), mutta nyt kyllä laitan sen pidempiaikaiseen testiin, jos puheesi on totta! ;) ps. Vesimelonia tännekin!

 6. Jesjesjes, nimittäin nyt olis tarvetta täydennyksille! Valitsisin vesimelonin intran mauksi :)

 7. Vesimelonista oon kiinnostunut, kun sitä kehutaan niin paljon! Kiitos postauksesta, tosi kiva kun perustelit selkeästi, miksi tuotetta käytät, tämän myötä voisin itsekkin treenin aikana juotavia lisäravinteit kokeilla :) lisäkysymyksenö vielä, millaisen palautusjuoman otat, vai syötkö vain kunnon ruuan päälle? Jos otat palautusjuoman, laitatko enää siihen hiilihydraattia jossakin muodossa?

 8. Appelsiini lähtisi testiin ! Koskaan en ole maistanut, mutta ai että ne on hyviä.

 9. vesimeloni kuulostaa sen verta eksoottiselta että sitä! saatan jopa jo haistaa sen tuoksun :D

 10. Vesimeloni on ollut suosikkini muilta merkeiltä, siispä sitä mielelläni kokeilisin myös FASTin tarjoamana. 😊

 11. Vesimelooni 8). Mitään lisäaineita en oo käyttänyt , mutta kokeilla vois :)

 12. Ehdottomasti sitruuna! Sais vielä vähä lisäpöhinää aikaseks kirpsakalla maulla 😻

 13. Vesimeloni! Kuulostaa sen verran eksoottiselta,et pakko se on päästä testaamaan😂

 14. Muuten en ottaisi vesimelonia, mutta hehkutuksesi jälkeen tahtoisin ehdottomasti kokeilla juuri sitä!:)

 15. Saman treenijuoma kombon nimiin täälläkin vannotaan! <3
  Vesimeloni on ihan parhautta, mutta jos sattuis mahtava onni ja palkinto tulis tänne tosi tarpeeseen, niin sitruuna maun haluisin kyllä laittaa testaukseen! 😊

 16. Oi kuulostaapa hyvälle! 👍 vesimeloni on usein melko teollisen makuista, eli sitruuna! :) mukana.

 17. Kiitos taas kerran hyvästä kirjoituksesta! Tämä kombo (vesimelonin makuisena 😉) lähtee kokeiluun vaikkei arpaonni kohdalle osuisikaan, jos vihdoin saisi matalat treenitehot nousuun! :)

 18. Tuntuu että itsellä välillä treenitehot loppuu ennen kuin ohjelma vedetty läpi. Jospa tästä olisi lääke siihen vaivaan! Jos vesimeloni on esanssinen, kuten esimerkiksi kirsikkamaku tyypillisesti on, niin laita vesimeloni (esanssikirsikka on parasta mitä tiedän 😄🍒 hyvänä kakkosena tulee vesimeloni 😛). Jos vesimeloni on mielestäsi raikas tms. niin sitten sitruuna! 🍋🍋

 19. Jos vesimeloni kerran on paras, niin miksi tyytyä vähempään? Siis Vesimeloni 🍉

 20. Heps! Enpä ole ikinä vielä salilla muuta nauttinut kun vettä että nyt olisi hyvä päästä testaamaan! Jos onni suosii niin sitruuna kuulostaa freessille😍
  Lisää aiheesta kiiitoos!

 21. Vesimeloni olisi uusi maku testata, en tiennytkään sellaista makua olevan. mukana.

 22. Sun suosittelemana vesimeloni!! :) Oon tosi skeptinen noita kaikkia jauheita kohtaan, mut nyt kuulostais siltä et pieni piristys treeneihin olis paikallaan! :)

 23. vesimeloni. fastin tuotteet on vaan parhautta🤘 ja kiitos mahtavista kirjotuksista 🙂

 24. Itsellä melkein sama kombo, ja on kyllä paras! Vesimelonia haluaisin testata :)

 25. Apua paha valinta,kaikki kolme makua kuulostavat hyvältä.. Vesimeloni taitaa silti olla näistä paras :) kiitos taas hyvästä postauksesta!

 26. Vesimelonin makuista bcaa:ta on tullut käytettyä treenin aikana joten ehdottomasti myös vesimelonin maku tästä! :)

 27. Arvonnassa mukana ja appelsiinilla Kiitos!
  Onpas kiva lukea laadukasta ja asiantuntevaa blogia.

 28. Tuosta niin houkuttelevasta vaaleanpunaisesta väristä ja suosituksestasi johtuen, valitsisin minäkin mauksi vesimelonin! :)

 29. Appelsiini kuulostais kyllä omaan makuun loistavalta :) jospa arpaonni suosis niin pääsis testamaan ja mahdollisesti myös jatkossa ostamaan!

 30. Ikimaailmassa en olisi valinnut ennen tämän jutun lukemista vesimelonia, mutta nyt mulle ei mikään muu kelpaakaan! Sait vakuutettua sekä tehoista että mausta 😊

 31. Vesimeloni :) . Ja samaa kysyisin kuin joku täällä aiemmin, että laitatko hiilaria enää palautusjuomaan?

  • En ota hiilaria palkkarissa, ja en nykyään siis käytä enää palkkaria, sillä aminoita ja hiilareita tulee sellainen satsi jo treenijuomassa ja pääsen kunnon lämpimän ruuan ääreen aina alle 30 min kuluessa treenin päättymisestä :)

 32. Vesimeloni kuulostaa niin hyvältä että sen kyllä ottaisin mielelläni testiin! :) Juuri tätä intraa oon nyt pohdiskellut ostavani joten ois aika siistiä ne tätä kautta saada!!

 33. Vesimeloni kuulostaa tosi hyvältä! Pitkää miettiny minkä treenijuoman ottais ja nyt ois jees päästä kerranki voittamaa ☺️

 34. Sitruunan! Olisipa muuten huikeeta päästä kokeilemaan tuota komboa treeneissä! 😍

 35. Ehdottomasti vesimeloni kokeiluun! Oon himoinnu sitä jo dieetin alettua, mutta en ole saanu aikaseksi ostaa. Näyttäs sullaki olevan melonia shakerissa niin eiköhän se ole passeli ;)

 36. Oon nyt tässä vasta aloittanut treenaamisen ja tämä postaus kyllä innosti sen verran, että voisin tuon yhdistelmän ottaa kokeiluun vaikkei arpaonni suosisikaan. Vesimelonia voisin minäkin makuna kokeilla :)

 37. Vesimeloni! Oliskin ensimmäinen treenijuoma tässä neljän vuoden saliuralla 😁

 38. Vesimeloni ehdottomasti :) Oon joskus kokeillut eri valmistajan vesimeloni-BCAA:n ja se oli aika namiskuugelia ainakin!

 39. Vesimeloni!! Varmasti raikas :) Olis ihanaa päästä kokeileen uusia tuotteita. Oon just alkanu treenaan tavotteellisesti, joten hienoo jos noilla tuotteilla sais buustattua treenejä!

 40. Vesimeloni!!! En ole koskaan maistanut kyseistä tuotetta, mutta näiden kehujen jälkeen haluaisin kovasti kokeilla! Tulisi niin tarpeeseenkin, sillä nimenomaan treeniboosteri hakusessa nyt , kun aloittelen salitreenaajan uraani!

 41. Normaalisti valitsisin ehdottomasti sitruunan, mutta ehkäpä nyt voisin kokeilla vesimelonia, kun niin kehuit.😊

 42. vesimeloni tai sitruuna kuulostaa hyvältä, itsellä haussa uudet maut ja merkki.

 43. Moi! Osaisitko kertoa tarkemmin, mitä lihaksessa oikeastaa tapahtuu kehittymisen aikana? Jäi ihmetyttämään, kun treenijuomasi ehkäisee siis kataboliaa treenin aikana. Mulla oli jotenkin sellainen käsitys, että lihasta tavallaan kuuluukin ”hajottaa” jotta se voi sitten palautuessaan kehittyä, olenko ihan hakoteillä? :D

  • Treenijuoman ideana on antaa keholle energiaa treeniin (kovemmat treenitehot) ja käynnistää palautumisprosessi mahdollisimman optimaalisesti ja välittömästi. Ei se treenijuoma estä lihaksen mikrovaurioita syntymästä, vaan se estää lihasta purkautumasta tarpeettomasti energiaksi.

   ”Lihasvaurio” on lisäksi vain yksi tapa antaa lihakselle käsky kasvaa. Tässä on hyvä pätkä lihaskasvun eri mekanismeistä: https://youtu.be/SzX8F-BtFVA?t=15m50s

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta