Kotikutoiset burgerit

Instagramissa ja Snapchatin puolella olen jo pariin otteeseen kerennyt vilauttaa yhtä mun ehdottomista lemppariaterioistani, eli itsetehtyä hampurilaista ranskalaisten kera. Sen verran nuo päivitykset ovat keränneet screenshotteja ja kysymyksiä sisällöstä, että pakkohan tämmöinen herkku on jakaa nälkäisen kansan tietoisuuteen.

Itse tehdyt burgerit voittavat pienen empiirisen tutkimuksen tuloksena ravintoloiden ja kaikenmaailman burgerkingien hampparit aivan kuusnolla, ja tämä pätee täysin niin makuun kuin ravintoarvoihinkin. Hyvältä maistuvan ruuan ei todellakaan tarvitse olla sisällöltään täyttä kuraa, vaan sen voi koostaa ihan kunnollisista ainesosista, vaikka onhan se mäkkärinkin hampurilaispihvi sitä 100% naudanlihaa…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvan hampurilainen koostui seuraavista aineksista:

  • Reissumies tosi tumma
  • Sokeroimatonta ketsuppia ja dijon-sinappia
  • Broilerin fileepihvi
  • 6% sulatejuustosiivu
  • Salaattia, tomaattia, suolakurkkua, punasipulia ja aurinkokuivattua tomaattia

Väliinhän voi heittää melkein mitä tahansa mitä kaapista löytyy, ja tässä ovat vain mielikuvitus, omat makumieltymykset ja leukojen koko rajoittavina tekijöinä. Omista burgereista on toisinaan edellämainittujen ainesosien lisäksi löytynyt joskus mm. vuohenjuustoa, fetaa, paistettua kananmunaa, salsaa, avokadoa, nachoja, rucolaa, ananasta ja oliiveja. Sämpylän virkaa voi toimittaa lähes mikä tahansa leipä ja pihvitkin saa taiottua väliin esimerkiksi broilerista, jauhelihasta tai vaikka riistasta.

Hampurilaisateriaan kuuluu ehdottomasti myös pätevät lisukkeet, ja kylkeen voi pyöräyttää näppärästi salaatin, naposteluvihanneksia tai ranskalaiset perunasta tai bataatista. Potut vain sopiviksi siipaleiksi ja suolaa sekä mausteita pintaan ja sellaisenaan uuniin 220 asteeseen reiluksi puoleksi tunniksi alatasolle. Mikäli haluat vähän lisärapeutta, niin ranskalaiset voi pyöräyttää öljytilkassa ennen uuniin sujauttamista. Itse olen kuitenkin todennut makunautinnon olevan aivan passeli ilman öljyllä lotraamista.

Iloisia makuhetkiä sinne ruudun toiselle puolelle!

xoxo,
Piia

Edellinen juttuni: Elämäpärinät ja selvennyksiä kisasuunnitelmiin

Piia Pajunen

3 vastausta artikkeliin “Kotikutoiset burgerit”

  1. Itsetehdyt hampurilaiset eivät todellakaan ole mitään ”roskaruokaa” Täysjyväleipää, 100%lihaa/kalaa, kasviksia; ei mitään epäterveellistä! Itse olen mieltynyt bataattipurilaisiin eli leivän sijasta bataattia nam.

    • Naulan kantaan! Ravintorikasta ruokaa ja itse tehtynä voi väliin valita tasan tarkkaan parhaimmat ja itselleen sopivimmat ainesosat. Itse en ole koskaan tuota bataattiburgeria kokeillut, mutta joskus voisin sitäkin testata. Tykkään vain niin älyttömän paljon ruisleivästä, ja siksi päädyn aina tuohon tuttuun ja turvalliseen hyväksi todettuun vaihtoehtoon. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta