Herkkukorneri – Syksyn uutuusjäätelöt

Tättärätää! Vaikka kesä on vaihtunut jo pitkälle hyiseen syksyyn, niin ainahan sitä jäätelö maistuu! Mikä onkaan parempaan kuin sulloutua pimeänä syysiltana sohvalle viltin alle ja tunkea tunnelmavalaistuksella kermaista nannaa lusikalla kohti ääntä. Onneksi meillä Suomessa on kolminkertaiset ikkunat ja kunnon lämpöpatterit, niin tarkenee pistellä jäätelökippo sylissä antaumuksella menemään ilman vilun väreitä. Kylmyydessä on myös se hyvä puoli meille vannoutuneille jäätelön ystäville, etteivät herkut vain pääse sulamaan matkalla kaupasta kotiin. Nih!

Jos nyt kuitenkin mennään asiaan, ja analysoidaan kaikki neljä tämän kertaista jäätelöä, joista kolme on tämän syksyn uutta valikoimaa ja yksi jäätelöaltaiden vanha konkari.

jaatelo-syksyn-uutuus-3

Ben & Jerry – One Sweet World
Kinuski-kahvikermajäätelöä, vaahtokarkkia, suolaista kinuskikastiketta ja suklaanmakuisia &-merkkejä

Olen vieroksunut ”Benkkua” jo pitemmän aikaa, mutta tämän kertainen uutuusmaun testaaminen ja oikea lähestymistapa muutti tilanteen kertaheitolla. Purkki suoraan pakastimesta brutaalisti puoliksi keittiöveitsellä pahveineen päivineen, ja siitä kumotaan lautaselle hetkeksi pehmittymään ennen täystuhoa. Näin pehmittyminen tapahtuu optimaalisesti, ja sisustäytteisiin pääsee tasaisesti käsiksi.

Ja itse jäätelöön. Ei saateri. Aivan loistava kombinaatio täydellisyyttä hipovista makumaailmoista. Kinuskia, suklaata, kahvia ja vaahtokarkkia täydellisesti sulassa sovussa. Miten taivaallisia sattumia, joissa ei todellakaan ole säästelty, ja sydämmeni heitteli voltteja viimeistään siinä vaiheessa kun iskin tämän jäätelön kultasuoneen, eli vaahtokarkkikastikkeeseen! Jumaliste miten ihanan makea ja erinomaisilla höysteillä varustettu jäätelö. Tässä yksilössä on todellakin sitä pröystäilyn meinkinkiä, kuten kunnon jäätelönautinnossa kuuluukin olla!

Jos jotain kehitettävää pitäisi keksiä, niin koostumus voisi olla ihan inasen pehmeämpää ja valmiiksi lusikoitavampaa, niin ei tarvitsi kuolata koko kämppää pehmenemistä odotellessa. Annan kuitenkin vielä viimeisen plussani tälle Reilun kaupan sertifikaatista.

jaatelo-syksyn-uutuus-4

Aino – Kirsikan kuiskaus
Kirsikanmakuista kermajäätelöä, kirsikkakastiketta ja suklaanmakuisia paloja

Toisena analysoitavaksi pääsee Ainon syksyn uutuusmaku Kirsikan kuiskaus. Hedelmä- ja marjajäätelöt päätyvät jostain syystä harvemmin ostoskoriini, sillä en ole ajatellun niiden liioin kutittelevan kovinkaan voimakkaasti omia makunystyröitäni. Nyt olen todistanut ennakkoluuloni jossain määrin virheellisiksi, sillä kuola valuu nyt pelkästä ajatuksestakin Kirsikan kuiskauksen kaltaisesta kylmän kermaisesta nannasta.

Kirsikan maku on varmasti sellainen, joka jakaa mielipiteitä aika rajusti. Joko siitä tykkää tai sitten ei. Jos kuitenkin satut lukeutumaan siihen porukkaan, joka kuola poskella himoitsee kaikkea kirsikan makuista, niin tämä on jätskiherkku on sinulle ehdottomasti napakymppi ja kirsikka kakun päällä! Tämä oli kyllä toivottu uutuusmaku täydentämään kohtuu yksipuolisia ja tylsähköjä suomalaisia makumieltymyksiä!

jaatelo-syksyn-uutuus-2

Aino – Sitruuna & Marenki
Sitruunanmakuista kermajäätelöä, vaniljakermajäätelöä, sitruunakastiketta ja kaakaovoilla kuorrutettuja marenkipaloja

Maisteluun pääsi myös toinen Ainon syksyn uutuusmauista eli Sitruuna & Marenki.
Kyseisestä jäätelöstä täytyy todeta, että aivan ihanan raikasta ja orastavasti kirpsakan kermaista jäätelöä aivan loistavana kombona! Sitruuna- ja vaniljajätski yhdessä raikkaan kirpeän sitruunakastikkeen yhdistelmää toimii kuin nakutettu, ja tätä herkkuahan lusikoi oikein kernaasti kohti ääntä!

Marenkia tuntui jäätelössä olevan kuitenkin vain nimeksi, ja tämä ilmeni vain muutamana hassuna murusena pinnalla. Tämä ei kylläkään makunautintoa haitannut, mutta nimensä mukaisesti sitä olisi odottanut ehkä hiukkasen enemmän. Kaiken kaikkiaan oikein herkullinen ja kermainen jäätelö hieman raikkaampaan makuun. Ah ja nam!

jaatelo-syksyn-uutuus

Aino – Mustikkapiirakka
Mustikkakermajäätelöä, mustikkakastiketta, piirakanmakuista jäätelöä ja piirakan paloja

Okei okei tämä ei todellakaan ole syksyn uutuus. Ainon mustikkapiirakka jäätelö on tämän Herkkukornerin yksi vanhimmista tuttavuuksista jäätelöaltaalla, ja sitä lienee löytyneen suomalaisista kylmäaltaista jo liki vuosikymmenen ajan. Kuulin villiä huhua, että jäätelöaltaat huusivat aikoinaan pidemmänkin aikaa ei-oota kyseisen jäätelön ollessa uutuutena liikkeellä. Tällöin tämä oli varmasti erityistä herkkua, mutta jäätelöaltaan kilpailutilanteen kehityttyä ja uusien mitä kermaisempien herkkujäätelöiden putkahdeltua yhä tiiviimpään tahtiin markkinoille, on mustikkapiirakkajäätelö kyllä parhaat päivänsä nähnyt. Tuotekehitys on siis hypännyt aimoharppauksen eteenpäin tämän jäätelön kulta-ajoista, ja siten Ainon mustikkapiirakkajäätelö olikin melkoinen pettymys allekirjoittaneelle.

Jäätelöannostani pidemmälle syötyäni homma alkoi maistua hieman puulta. Liian tasainen koostumus ja aivan liian teennäinen piirakkajäätelömaku alkoi hieman tökkimään. Olisin ehdottomasti kaivannut kyseisestä mausta päivittyneempää versiota, jonka seasta löytyisi tämän vuosikymmenen tyyliin epämääräisen sekamelskan sijaan selkeästi kunnon mustikkasosetta, taikinaisia piirakan palasia (en huomannut näitä muualla kuin tuotekuvauksessa) ja pehmeän kermaista vanilja- sekä mustikkajäätelöä. Jäätelö ei kuitenkaan suoranaisesti pahaa ollut, mutta en todellakaan ostaisi uudelleen, ellei uusittua versiota tästä jossain vaiheessa pamahda markkinoille.

Nyt myös tiedän miksi olen jo pidemmän aikaa vierastanut hedelmäisiä ja marjaisia jäätelöitä, sillä aiemmin näistä on saanut vain vastaavanlaisia melko heikohkoja sekä puisia toteutuksia, jossa alkuperäistä luonnontuotosta ole saatu kunnioitettua.

Tämänkertaisten jäätelöiden keskinäinen ranking ja pisteytys:

 1. Ben & Jerry – One Sweet World – pisteillä 5/5 – Jumankavita. Tämä. On. Hyvää! (pehmempi koostumus olisi taannut pisteet 6/5)
 2. Aino – Sitruuna & Marenki – pisteillä 4/5 – Kirpeän raikasta, mutta silti niin kermaista!
 3. Aino – Kirsikan kuiskaus – pisteillä 4/5 – Kirsikan ystävän nappivalinta!
 4. Aino – Mustikkapiiras – pisteillä 2/5 – Melkoinen floppi muiden niin kermaisten ja täyteläisten Aino-jäätelöiden joukossa

Mikäli jäätelöhammasta alkoi kolottaa enemmänkin, niin tsekkaapa aiemmat osat Herkkukornereista, jotta tiedät mitkä ovat jäätelöiden kylmintä kermaa tai vaihtoehtoisesti menneen talven lumia:

Herkkukorneri – Jäätelöt part 3
Herkkukorneri – Jäätelöt part 2
Herkkukorneri – Jäätelöt part 1

Maistuvaa viikonloppua itse kullekin säädylle!

Edellinen juttuni: Jaa lähtikö offikunto käsistä?

Piia Pajunen

27 vastausta artikkeliin “Herkkukorneri – Syksyn uutuusjäätelöt”

 1. Ite olen ainaki huomannu että benkkujenkku jätskeistä jotku on tosi vetisiä. Varsinki mintunmakunen uutuusjäätelö oli melko pettymys koska tuntu että suussa jäätelö muuttu heti tosi vesimäiseksi… Tsekkasin missä kohtaa vesi mainitaan ainesosaluettelossa ja taisi olla jopa toisena mainittu. Oliko sinusta one sweet world vetistä? 😊

  • Siis mäkään en oo liiemmin tykännyt tosta koostumuksesta, koska mun mielestä se on lähtökohtaisesti hieman liian kovaa verrattuna esimerkiksi Ainoihin ja Ingman Creamyihin. Vetisyyttä en liiemmin ole pistänyt merkille, mutta toisaalta parin viime vuoden aikana on tullut syötyä vain tuota tässä postauksessa maisteltua BenkkuJenkkua, ja oma huomioni koostumuksessa osui juuri tuohon jäykkyyteen. Tietty tuo jäykkyys kun lähtee sulamaan, niin sehän vetää silloin suoraan aika veteläksi, että ymmärrän ehkä pointtisi. :D

   Ilman sen suurempaa perehtymistä veikkaisin, että nuo Benkut on tehty johonkin maitojauheeseen, jolloin vesi on luonnollisesti merkittävänä osana ainesosia, kun taas tsekkasin että Ingman Creamy on tehty ihan suoraan maitoon ja kermaan. Ohhoh tulipa taas analyysi heitettyä ilmoille tähän kommenttikenttään :D

 2. Tää on kyllä niin parasta, että fitnessammattilaisen blogiin tulee säännöllisesti omalla rahalla tehtyjä jäätelötestejä :D Tästä postauksesta (ja aiemmistakin jäätelötesteistä) tulee hyvälle mielelle :) Kiitos kun muistutat, että herkutellakin saa sopivassa määrin ilman että kroppa kärsii.

  Lisäpisteet siitä, että teet nämä omalla rahalla, eli arviot on todellakin aitoja. Viittaan tässä nyt siihen, miten tällä viikolla täällä FFllä on Katrin ja Monnan blogeissa pohdittu tätä, miten osa blogeista menettää mielenkiinnon kaupallisten yhteistyöpostausten myötä. Joihinkin yhteistyöpostauksiin kirjoitetut mielipiteet on varmasti bloggaajan omia ja aitoja, mutta osasta haiskahtaa vahvasti, että mielipide on firman markkinointiosaston eikä bloggaajan oma.

  • Hahahaa! Pitää kirjoittaa niistä asioista, joita itse kokee tärkeäksi, ja jäätelöhän kuuluu mulla tärkeyslistan kärkipäähän :D Niin ja kiitos aivan ihanasta kommentista! :)

   Yhteistyöpostauksissa on todellakin aina kaksi puolta, mutta näin bloggaajana (jolla rahanmenoa kilpaurheiluun ei voi estää) ymmärrän, että lisätulo on todellakin tervetullutta. Itse en ainakaan suostu kirjoittamaan/postaamaan IG:ssä tuotteesta edes rahallista palkkiota vastaan, jos en kokisi tuotteen olevan oikeasti hyvä ja itselleni sopiva. Monesta olen itsekin kieltäytynyt, jos tuote ei ole ollut laadukas tai muuten itseäni kiinnostava.

   Toisaalta itse taas tykkään lukea itseäni kiinnostavien aihepiirien yhteistyöpostauksia muilta bloggaajilta, ja olen saanut näistä hyviä vinkkejä ja jopa päätynyt testailemaan uusia elintarvikkeita tai hyödyllisiä tuotteita ja etenkin vaatteita. Puolestaan niiden aihepiirien tuotteet, jotka itseäni eivät kiinnosta lähtökohtaisestikaan, niin skippaan ihan suosiolla seuraamieni blogien lukulistaltani siltä erää. :)

 3. Oletko maistanut ikinä Ainon vadelma-suklaa jäätelöä? täytyy sanoa että on ihan jumalattoman hyvää ja suosittelen maistamaan<33

  • En ole ihan satavarma, että oonko sitä maistellut, kun jonkinnäköinen muistikuva olisi, että suuhun sitä on tainnut upota. :D En kyllä muista yhtään mausta, mutta pistetäänpäs tuo harkintaan uusintakierrokselle!

 4. Nää sun analyysit on kyllä mahtavia! Just tätä lukiessa söin tuota One sweet worldia. :D Todella hyvää vaikken kahvin ystävä ole ollenkaan. Ne suklaanpalaset oli vaan mun mielestä turhia, parempaa ois ollut ilman ja sitä vaahtokarkkia ois saanut olla enemmän! <3 Ei voita mun all time B&J-suosikkia Half bakedia, suosittelen kokeilemaan! :)

  • Ohhh One sweet world <3 Pitäis kyllä ottaa uusinta testiin tuo Half Baked, kun siitä on vähän liian kauan kun olen tätä maistellut :) Ja kiiiitos!!

 5. Itse en koskekkaan marjajäätelöihin!! Niissä ei ole mitään purutuntumaa ja muutenkin pliisuja.
  Jäätelön kuuluu olla ällömakeaja jotain pureskeltavaa on pakko seassa olla sekä muita yllätyksiä. Mudcake jäätelö kuuluu ehdottomasti suosikkeihin ! ;)

  • Siis oon ollut sun kanssa aivan samaa mieltä!! Nyt oon vähän alkanut lämpenemään näille marja-/hedelmäjätskeille, mutta jos minä saan valita, niin mukaan lähtee juurikin joku ällömakea suklaa-/kinuskimegamättöjäätelötonkka :D Ja Mudcake on kova!

  • Syön oikeastaan silloin kun tekee mieli, eli välillä useamman kerran viikossa ja välillä taas on monta viikkoa välissä. Yleensä tykkään riipaista tuollaisen isomman paketin puoliksi, mutta joskus menee kunnon ruuan perään pienempiäkin kipposia jälkkäriksi ;)

 6. Nää sun herkkukorneri-postaukset on kyl vaan parhaita! Ain alkaa tehdä hirveesti mieli jäätelöä näitten lukemisen jälkeen :D

  • Hahaa! Kiitos! :D No eihän siinä muuta kun jäätelöostoksille! :’D

 7. Rakkauteni ruokakauppaketju Lidliin kasvoi jälleen. Lidl on kehitellyt ( lue kopioinut ) benkusta omanlaiset versiot, ja tietysti lidl hinnalla. Perjantai iltana tuli pari törttöö testattu, ja kyllä voi reilusti puolta halvemmalla saada jopa paljon parempaa <3 Joten benkku vs lidl postausta odotellessa ;) mums mums

  • Ei vitsi täytyy testata nuo! Oon joskus vuosia sitten kuullut, etteivät ne olisi kovinkaan hääppöisiä, mutta voipi olla että ne olis ottaneet kehitysharppauksen (tai korvanneet ne kokonaan uusilla), tai mun tietolähteet ovat vain yksinkertaisesti alun perin olleet nihkeitä niiden suhteen :D

 8. Saisiko kysyä, että miten sä mahdat ajoittaa herkkujutut? :) Tietysti ne kannattaa samantien ajaa tuonne lihaksiin, onko teillä professiönääleillä ihan cheattipäiviä vai mahtuuko offilla vaan niin paljon kaloreita, että sokerinakin voi ottaa? :D

  nimim. utelias jätskiherkkipylly itsekin

  • Menee makroihin minä viikonpäivänä tahansa näin offilla, ja enkä oikeastaan ole enää ns. cheattipäiviä nykyään sen suuremmin pitänytkään, kun voi syödä kohtuudella melkeen mitä vaan millon vaan :D

   Yleensä jätskit tulee popsittua lepopäivinä sohvalla koomaten tai sitten treenin jälkeen, kun ajoitan isoimman tällin hiilaria aina tähän :) Ja useimmissa jäätelöissä on oikeasti aika passelit makrot, ja saa syödä ihan kiitettäviäkin annoksia kerralla, ilman että koko päivän energiansaanti täyttyisi yhdellä jäätelöaterialla :D

 9. Juuri eilen nautiskelin tuota nimeomaista ben&jerrysiä! Mulla on pienet ennakkokäsitykset myös niistä koska oon kokenut myös pettymyksiä. Mutta ah ja voih, sinne meni koko purkki pitkän leffaillan aikana. Vähän jäin kaipaamaan jotain raikkautta väliin mutta erittäin makean ystävälle (nimensä mukaisesti) on kyllä juuri oikea valinta.

  • Joo siis sama lähtökohta oli mullakin tuohon, mutta päätin antaa Benkulle uuden mahdollisuuden, kun uutuusmaku oli niin kutsuva, ja onneksi annoin! Mulle ei tosiaan tehnyt tuo yhtään pahaa, kun ällömakeasta oikeasti tykkään haha :D

 10. Toi benkku on oikeesti varmaankin parasta jäätelöä mitä maa päällään kantaa! :D Pääsi nopeaan ja (liian) pienimuotoiseen testiin jyväskylän karsintojen jälkeen ja toinen purkki on hommattu jo pakkaseen odottamaan neljän viikon päähän!

  • Hahaha! Toi oli oikeasti kyllä todella kova!! :D :D

 11. Piia oot niin huippu! Sinusta saa kyllä niin paljo inspiraatiota treenaamiseen ja yleensäkin elämään! Palauttava maksalaatikko -snäpit on aivan parhaita. Tää jätski arvostelu sydeemi kyllä kans uppos, alko kyllä himottaan tuo benkkujenkku :PP

  • Ei vitsi kiitos aivan ihanasta kommentista! <3 Hahaha oon saanut kyll kuulla tosta maksalaatikosta, mutten mahda itelleni mitään, koska se on vaan ihan parasta :D Ja hei, nyt vaan jäätelöostoksille! :D

 12. Ah, jäätelö on niin hyvää! Nuo Ainot sun muut on vaan niin kalliita, ettei kovin usein raaski ostaa – varsinkin kun menee aina vähintään puoli pakettia kerralla. Kannattaa tsekata Ingmanin perus pakettijäätelöt, vaikka ne on tietysti paljon pliisumpia kuin nuo erikoisemmat. Varsinkin suolainen kinuski, sitruunainen lakritsi ja ihan perinteinen banaani-suklaa toimii mulle. Cittarissa on silloin tällöin tarjouksessa 1e/litra, kannattaa olla haukkana ja kotiuttaa muutama paketti! :)

  • Jäätelö on vaan yksinkertaisesti parasta!! Joo oon kanssa tsekkaillut tota hintapolitiikkaa, ja varsinkin noissa laktoosittomissa makuvarianteissa tuo hinta on yleensä aika suolainen. Ostelen kyllä silloin tällöin myös noita perus ”tiiliskiviä”, ja ovat kyllä oikein passelia kamaa nekin, mutta nuo pröystäilevämmät rasiat uppoavat kyllä silti meikäläisen sielunmaailmaan ;) Tuo suolainen kinuski pitäis kyllä ottaa testiin, kun en oo vielä testannut. Kiitos vinkistä! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta