Viiden liikkeen tehokas vatsalihastreeni

Vedettiin viime viikolla Miltsin ja Jonnan kanssa aamujumppana erittäin pätevä vatsalihastreeni. Harvemmin tulee tämmöistä kuntopiirityylistä vatsalihastreeniä tehtyä, mutta sen vuoksi ehkä olikin nuo vatsalihakset lievässä juntturassa seuraavana aamuna. Päätin pistää hyvän kiertämään, joten seuraavalla nopealla mutta sitäkin tehokkaammalla setillä kohti rautaisen vahvaa keskivartaloa!

Lämmittely keskivartaloa aktivoiden:

Mittarimatokävely (video)

Kottikärrykävely kaverin kanssa (jos kaveria ei ole, niin edellinen tuplana)

Vatsalihastreeni kolme kierrosta:

1. Toes to bar x max

2. Vatsarutistukset jumppapallon päällä x15

3. Linkkuveitset x10-15

4. Pyöräilyvatsat  x15-20 per jalka (vastakkainen polvi ja vastakkainen kyynärpää rutistuu yhteen)

5. Vuorikiipeilijät x10-15 per jalka (punnerrusasennossa polvi kohti rintaa, video)

(kierrosten välissä sopiva palauttelu)

tehokas-vatsalihastreeni

tehokas-vatsalihastreeni-2

Mikäli nautiskelet Suomen kesästä tällä hetkellä mökillä, niin osan välineitä vaativista liikkeistä voi myös korvata toisilla. Toes to barit voi tehdä esimerkiksi puunoksasta tai mistä tahansa mökin tukirakenteesta roikkuen ja vatsarutistukset jumppapallon päällä voit korvata vaikka perinteisillä istumaannousuilla.

Setin voi tehdä omana pikatreeninään tai vaihtoehtoisesti suorittaa vaikka osana muuta kokonaisuutta esimerkiksi hölkkälenkin päätteeksi. Varoituksen sanana, että aamulla voi olla vatsapalikat hellänä!

xoxo,
Piia

Edellinen juttuni: Olutta, Air Maxeja ja kyykkytreeniä

Snapchat: piiapajunen
Instagram: piiapajunen
Facebook: täältä

Piia Pajunen

9 vastausta artikkeliin “Viiden liikkeen tehokas vatsalihastreeni”

 1. Aika samanlainen setti mitä itsekin teen. Vinkkinä jos ei jumppapalloa ole ja istumaannousuja ei voi tehdä esim selän takia niin pari tyynyä korvaa pallon kätevästi. Vuorikiipeilijät teen aina villasukat jalassa, liukuu hyvin lattiaa pitkin saan paremman tuntuman silleen.

  • Tyyny ja villasukat ovat kyllä passeleita apuvälineitä! Mielikuvitus kunniaan! :)

 2. hei!

  vähän erilaisempi kysymys, mitä mieltä olet steroideista? hyväksyisitkö esim. lähipiirissäsi käyttäjät? :D hyvää kesän jatkoa!

  • Heips! Noh, eivät ole minun juttuni eikä koskaan tule olemaankaan. Kilpaurheilussa mua ajaa eteenpäin juurikin oman itseni kehittäminen omilla luontaisilla resursseillani, eivätkä lääkinnälliset lisäavut tue tätä ideologiaani motivaationi takana.

   Jokainen tehköön elämällään mitä haluaa, mutta esimerkiksi testatuissa lajeissa kilpailemiseen ne eivät mielestäni kuulu. Lähipiirissäni ajatusmaailma on melkolailla sama, joten eipä ole tullut ristiriitoja vastaan tämän kanssa.

   Esimerkiksi en todellakaan katsoisi hyvällä, jos avopuolisoni lähtisi roinalla leikkimään (ja vice versa), mutta onneksi molemmat omataan samanlainen mentaliteetti näiden asioiden suhteen, niin ei ole huolta tällaisista perheriidoista. :)

  • selvä,näin ajattelinkin! kiitos nopeasta vastauksesta :) Aihetta moiseen kysymykseen antoi lähinnä valmentajasi, joka ei ehkä ihan luonnollisilla keinoilla ole saavuttanut kuntoaan ;D toki voin olla väärässäkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta