Oma kehu haisee

sis. mainoslinkkejä

Itsensä kehuminen tuntuu olevan suomalaisille myrkkyä. Jos sanot olevasi hyvä jossain, olet ylpeä. Jos kerrot saavuttaneesi jotain, olet leuhka. Pahinta asbestia suomalaisten henkisille hengityselimille on kuitenkin oman ulkonäkönsä kehuminen. Tällaisessa tilanteessa olet suorilta käsin itseäsi täynnä oleva idiootti. Harmillista, mutta nämä ovat hyvin pitkälti kulttuurisidonnaisia asioita, joiden muuttuminen täällä peräpohjolassa vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Ihmiselle voi kuitenkin tehdä äärimmäisen hyvää olla tyytyväinen itseensä. Ihan kaikesta nyt ei tarvitse tykätä, eikä jokahetkiseen tilanteeseen tarvitse olla täysin tyytyväinen, mutta edes jossain määrin pitää itsestään niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Itseinho ja jatkuva itsensä mollaaminen ei kovin usein johda mihinkään. Jos et ole tyytyväinen itseesi, niin asioille on parempi tehdä jotain. Joskus se vaatii enemmän sisäistä muutosta kuin ulkoista, ja joskus toisin päin. Lääke tähän voi myös hyvin usein löytyä näiden molempien kombinaatiosta. Jatkuvan itsensä soimaamisen ja kitisemisen on joka tapauksessa loputtava.

super-dry-legginsit-3

super-dry-legginsit

Mikäli housut oikeasti tuppaavat ratketa jatkuvasti liitoksistaan, ja viime kesänä ostetut shortsit jymähtävät tänä päivänä puoleen reisiin, niin tähän löytyy usein helppokin ratkaisu elämäntavoista. Turha jäädä peilin eteen nyrpistelemään nenää ja toljottamaan itseinho silmissä kiiluen, vaan oikeasti lähteä tekemään asioille jotain. Ja mieluummin nyt, kuin sitten joskus syksymmällä. Aika ja olosuhteet eivät ole koskaan täydelliset elämäntaparemontille, jos sellaista hetkeä satut jäämään odottamaan. Tässä vaiheessa olisi kuitenkin hyvä pystyä sanomaan ääneen, että olen oikeastaan aika hyvä tyyppi, mutta nyt voisi olla hieman tsemppaamisen varaa. Tämä kuulostaa ainakin minun korvaani paremmalta, kuin että olen oksettava vätys, joka näyttää aivan järkyttävältä.

Ikävän paljon myös tehdään kärpäsestä härkäsiä, ja katsotaan itseään oksennuksenväristen linssien lävitse. Puristellaan olemattomia jenkkakahvoja ja vatsanakkeja sormien väliin kavereille esiteltäväksi ja kauhisteltavaksi, vaikka todellisuudessa tilanne on oikein suotuisa. Fakta on se, että kyllä minäkin saan riudutetussa kisakunnossakin alaselästä tavaraa sormien väliin puristeltavaksi ja reisistä napattua näppituntumalla kiinni. Jokaisen ei tarvitse olla kaikkea, ja joskus voisi osata olla myös itseensä tyytyväinen. Aina itseään voi (ja kannattaakin) kehittää monellakin osa-alueella niin ulkoisesti kuin sisäisestikin, mutta jossain määrin itseensä olisi syytä olla tyytyväinen. Kehu päivässä kaunistaa, ja tuplavaikuksen saat, kun muistat kehua välillä itseäsikin. Oma kehu ei haise, vaan saattaa tuoksua oikein ihanalle. Lisäksi tällä voi olla yllättävän voimaannuttavia vaikutuksia. Testaapa vaikka!

super-dry-legginsit-5

super-dry-legginsit-4

super-dry-legginsit-2

Treenitrikoot: Superdry (täältä) // Toppi: Nike (täältä) // Kengät: Nike

xoxo,
Piia

Edellinen juttuni: Heinäkuun parhaat

Seuraa minua:
Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Piia Pajunen

Yksi vastaus artikkeliin “Oma kehu haisee”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta