Olenko miltä vaikutan?

Nykypäivänä some sekoittaa meidän päitämme oikein urakalla. Välillä saattaakin unohtua, että ihmisissä on paljon enemmän, kuin mitä he jakavat blogeissaan ja muilla some-kanavillaan. He näyttävät kertovansa avoimesti asioita elämästään, mutta osan he jättävät tarkoituksella yksityisasioiksi. Osa jakaa enemmän asioita kuin toiset, mutta silti kertomatta jää tuhansia asioita, vaikka he kuinka yrittäisivät olla mahdollisimman avoimia. Kaikki asiat ja taustat eivät vain mahdu blogeihin, Facebookiin, YouTubeen, Instagram-tileihin tai Snapchattiin, eikä niiden oikeastaan tarvitsekaan mahtua. Jokaisella on kuitenkin se oma elämä, josta itse tietää eniten ja usein syyt toimintansa taustalla. Sinulla ja minulla, ja hyvä niin.

syyskuu-2

syyskuu-4

Älä siis tuomitse ihmisiä heidän tekojensa, kirjoitustensa tai toimiensa perusteella. Älä lue blogeja tai iltalehtien artikkeleita kuin piru raamattua. Älä keksi muille henkilöille omia yksityiskohtia heidän elämiinsä, vaikkei niitä kaikkialla esillä olisikaan. Tätä viimeistä voisin toki itsekin opetella vielä vähän lisää, sillä hyvin usein asiat eivät ole sitä, miltä ne näyttävät.

Kirjoitusvirheitä tekevällä voi olla lukihäiriö tai hän on voinut olla väsynyt. Someaktiivi ei välttämättä ole tyrkky, vaan hän voi tänä päivänä jopa rahoittaa sillä opiskelunsa. Maailmanmatkaaja ei välttämättä ole varakas, vaan nipistänyt roimasti muusta elämisestään. Menestyneellä tuskin on kultalusikkaa ahterissa, vaan hän voi olla tehnyt oikeasti töitä unelmiensa eteen ja ottanut riskejä. Onnellisella henkilöllä voi olla raskaita ja synkkiäkin huolia. Toisin ajatteleva ei välttämättä ole katkera, kokematon tai tyhmä, mutta toista vastaan hyökkäävä taas voi elää liian syvällä omassa kuplassaan.

syyskuu

syyskuu-3

Myös se, miten ymmärrät lukemaasi kirjoitusta tai kuulemaasi asiaa, heijastuu mielestäni vahvasti omaan asenteeseesi, elämänkuvaasi ja käsitykseesi omasta itsestäsi suhteessa muihin. Sitä voi olla hankala myöntää itselle, mutta näin se vain hyvin usein menee. Nim. ”Entinen naureskelija, joka ei osannut tarkastella asioita laajemmin oman rajoittuneen elämänkatsomuksensa ulkopuolelta, ja siksi päänsä sisällä tuomitsi tuntemattomia epäolennaisten faktojen pohjalta.”

Eri mieltä asioista saa ja kuuluukin toki olla, mutta kuinka informaation ottaa vastaan, kuinka tähän reagoi ja miten tämän pohjalta toimii, ovat asioita, joissa meillä jokaisella on varmaan omilta kanteiltamme edes jotain kehitettävää. Myös minulla.

Huvikseni näin loppuun heitänkin nyt villin kortin pöytään ja kysyn vuorostaan siellä ruudun toisella puolella, että miltä minä vaikutan? :D

Edellinen juttuni: Asioita, joita elämälläni teen

Seuraa minua:
Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Piia Pajunen

11 vastausta artikkeliin “Olenko miltä vaikutan?”

 1. Oon varmaan sanonut ennenkin täällä, että vaikutat aina niin pirtsakalta likalta, jolta hymy ei helpolla hyydy. :) Olet myös helposti lähestyttävä ja aito. Sen sain huomata kerran Fitness Expossa, kun pyysin päästä sun kanssa kuvaan. Mietit heti parempaa taustaa kuvalle, vaikka mulle olisi riittänyt vain se kuva yhdessä! :D Vaikuttaa myös siltä, että olet tehnyt töitä unelmasi eteen, että saat olla urheilija, mutta osaat myös ottaa rennosti ja nauttia elämästä. Ei ole kuitenkaan liian vakavaa touhua! :)

  • Haha! Oon taas nähtävästi päästänyt visualisuuteni valloilleen Expoilla :’D Hauska analyysi, jota pystyn kyllä aika hyvin komppaamaan oman näkemykseni pohjalta. Toisaalta kyllä se tämänkin likan hymykin joskus meinaa hyytyä, mutta jotenkin sieltä aina nousuun kääntyy joko sitten ajan kanssa tai perinteisen prkl-vaihteen kautta :D Huikeeta viikonloppua sinne, ja tuu ihmeessä nykiin hihasta taas Expoilla, jos kinkereille tänäkin vuonna eksyt!

 2. Elämäniloiselta ja pirteältä neidiltä! Komppaan edellistä myös helposti lähestyttävyydessä, Kultsalla sun kanssa oli helppo tulla juttelemaan ja napata pari kuvaa. :)

  • Heh! Hauska kuulla, etten ole pelottava ihminen :D Jos expoille eksyt, niin tuu ihmeessä moikkaamaan taas FASTin ständille! Ihanaa syysviikonloppua sulle!

  • Nuo on H&M:ltä, joku ”skinny-super-strect-venyy-ja-paukkuu”-malli. Ihan loistavat! :)

 3. Aivan mahtava kirjoitus. Toisaalta ihan tuttua asiaa, mutta antoi myös uutta ajattelemisen aihetta. Tää kirjoitus korostaa mielikuvaani sinusta pirteänä ja avoimena ihmisenä, joka on ennemmin utelias ja kokeilunhaluinen, kuin tuomitseva. Oli kyseessä sitten uudet ihmiset, asiat, treenimetodit, ruokailutottumukset tai mitä tahansa. Sinulla on vahvat mielipiteet, mutta mikäli joku perustelee riittävän hyvin oman kantansa, oli se sitten miten päinvastainen tahansa, olet valmis muuttamaan omaa käsitystäsi asiasta. Et kuulu kategoriaan ”Näin kuuluu tehdä, koska niin on tehty aina ennenkin”. Olenko ihan väärässä? :)

  • Ei hittolainen! ”Sinulla on vahvat mielipiteet, mutta mikäli joku perustelee riittävän hyvin oman kantansa, oli se sitten miten päinvastainen tahansa, olet valmis muuttamaan omaa käsitystäsi asiasta.” Tuo kiteyttää mun ajatusmaailman niin osuvasti, että oon ihan äimänä, miten onnistuit näinkin osuvan analyysin tekemään :D Voisin jopa sanoa, että rakastan sitä, jos joku onnistuu muuttamaan mun näkemystä ja todistaa, että olen väärässä joko omilla teoillaan tai riittävän hyvillä perusteluillaan. Tällöin saan mahdollisuuden kehittää omaa ajatusmaailmaani ja ajattelukykyäni. Muutenkin meni kyllä aika nappiin tuo sun analyysi, tai totuushan on katsojan silmissä, mutta näin itse kyllä ajattelen myös itsestäni.

   Ihanaa viikonloppua sinne! :)

 4. Elämäniloinen, arvostaa ystäviä, spontaani, nopeasti innostuva, kokeiluhaluinen ja treenaa terveyden ehdoilla.

  • Nonniin, olen siis onnistunut ilmeisesti tuomaan itsestäni melko todenmukaisen kuvan ulospäin. :)

   Ja terveyden ehdoilla toki treenaan, mutta kisoihin tähdätessä mennään toki välillä siellä rajankin alapuolella, mutta toki ”kaikesta terveydestä” en silloinkaan tingi. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta