MILTÄ URHEILULLISEN NAISEN KUULUISI NÄYTTÄÄ?

*Sisältää mainoslinkkejä

urheilullinen vartalo

Unelmana saavuttaa sporttinen kroppa. Sikspäkki, kireä hanuri, pyöreät kauniit lihakset eikä makkaroista tietoakaan. Mistään ei tursua kurtun kurttua saati löysää, eikä paikat hylly vaikka kuinka heiluttelisi. Tältä näyttää treenattu nainen ja tämän urheilullinen vartalo. Eikun hetkinen. Vain näyttääkö sittenkään? Mistä nämä mielikuvat ovat pulpahtaneet päähän? Eihän lähes missään lajissa sitä ulkokuorta arvostella, vaan sitä paremmuutta mitataan yleensä ihan muilla mittareilla, joten miksi urheilullisen kropan kriteerit muodostuisivat ylipäätään näistä.

Kyllähän urheilu tekijäänsä muokkaa. Se on selvä. Mutta miten se muokkaa ja millä tavoin? Otan tähän esimerkiksi netissä jo pari vuotta taaksepäin kulovalkean lailla kiertäneen kuvasarjan eri urheilulajien huipuista. Tänään en siis tarjoa mitään uutta ja innovatiivistä, mutta välillä on hyvä nostaa kissaa uudelleen pöydälle ja pari unohdettua tosiasiaa takaisin mieliin, ettei lähdettäisi juoksemaan vahingossa pää edellä seinään. Ilman jarruja. Ja monta kertaa peräkkäin.

Tässä pientä pähkinää jokaisen verkkokalvoille eri lajien edustajista, jotka kaikki näyttävät urheilijoilta. Ai miksi? No koska he ovat sitä. Katselkaa ja nauttikaa. Aika upeaa minusta.

urheilullinen vartalo urheilullinen vartalo urheilullinen vartalo urheilullinen vartalo

Huomaisitteko toistuvia yhtäläisyyksiä? Jep. En minäkään. On paksua reittä, ja sirompia kinttuja. On pitkää sekä pätkää. On muhkeita käsivarsia ja niitä pikkuruisiakin. Osalla paistavat lihakset, mutta suurimma osalla ei. Ja jos jalkafetissiin päästään, niin kuinka monelta löytyy pyöreää lihasta uhkuvat tiukkaakin tiukemmat teräsreidet? Taisi jäädä vähemistölle ne. Yksi merkittävä huomion arvoinen asia on myös, että montako sixpäkkiä tuolla näkyi. Niinpä. On se vaan jännä, miksi joka toinen ”tavallinen tallaaja” tuntuu tätä sporttista pyykkilautavatsaa tavoittelevan, kun sellaista huippu-urheilujoiltakaan ei kovin monelta löydy.

Tässä siis ehkä ripaus sitä kuuluisaa realismia. Maailman huipullakaan kilpaurheileva nainen ei automaattisesti ole todellakaan viulunkireä lihaspakkaus vailla jenkkiksiä tai ”ylimääräistä” (lue: täysin normaalia) rasvakerrosta. Miksi sinun siis kuuluisi olla sellainen tavoitellessasi ”sporttisia muotoja”? Nyt siis viimeistään niitä valoja päälle siinä oman kropan muokkaamisessa. Toki netti on pullollaan sairaan upeita ja ihka aitoja viimeisen päälle minttiin hiottuja vartaloita, mutta on täysin eri asia, onko se jokaisen kohdalla realistista saati järkevää.

Itseensä ja ulkonäköönsä toki saa sekä monesti kannattaakin panostaa, sillä se saattaa onnistuessaan olla oikein voimaannuttavaa ja heijastua useille eri elämän osa-alueille. Kehottaisin kuitenkin pitämään vähän sitä realismia mukana ja ainakin suhteuttamaan tavoitteet sekä etenkin sen toteutuspuolen oman elämän resursseihin nähden järkeväksi. Urheilijoilla tuo arki on nimittäin usein pyörinyt pienestä asti merkittävänä osana elämää, ja jostain muista muille itsestään selvyyksistä on hyvillä mielin tingitty. Tällaiseen elämäntyyliin on kasvettu, ja se monesti jää osaksi elämää. Vaikka sitä sikspäkkiä ja kireää hanuria ei heiltäkään löytyisi.

urheilullinen vartalo
Treenitoppi: TÄÄLTÄ* // Saumattomat trikoot: TÄÄLTÄ*

Sinun ei siis tarvitse pystyä välttämättä samaan kuin kilpaurheilijat tai aikanaan vaatia sitä itseltäsi. Eivät ne hurjimmat kilpaurheilijatkaan monesti pysty puolestaan niihin asioihin, joihin sinä panostat ja käytät isoimman osan ajastasi ja panoksestasi. Ja muista, että urheilullinen vartalo on tasan sellainen, jolla urheilua ja nousujohteista fyysistä harjoittelua toteutetaan. Haetaan kehitystä ja nautitaan syntyvistä tuloksista sekä pystyväisyyden tunteesta. Siinä on se juttu.

Urheilullista alkuvuotta!

Vilkaise myös:
Heitä nyt se henkilövaaka roskakoriin!
& Lähtikö syöminen taas lapasesta?

Edellinen juttuni:
Harhaluuloja treenistä – Missä mennään metsään?

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

KYMPPITREENI VATSALIHAKSILLE – OMA VAKKARINI!

*Sisältää mainoslinkkejä

toes to bar vatsalihas

AYYY! Nyt mitataan sitä keskivartalon kestokykyä ja raakaa voimaa! Tämä ei semmoisenaan sovi ehkä ihan aloittelijoille, mutta sovellettuna tästä voi saada huikean nousijohteisen jatkumon myös rautaisen voimakkaiden keskivartalon metsästäjille. Edellytyksenä tietenkin on, että toes to bar-liikkeessä varpaat saa osumaan tankoon edes muutamia kertoja.

IDEA: Kyseessä siis simppeli haaste, jonka ainoana liikkeenä on niinkin hurja liike kuin toes to bar, ja KYMPPIHAASTE! Ideana siis kylmän viileästi on tykittää tavoitteena olevat toistot kasaan oman kunnon ja tunnon mukaan. Haaste ei siis määritä sinulle kuinka montako sarjaa, montako toistoa tai kuinka pitkät palautusajat maan tasolla pidetään. Nämä kaikki saat päättää itse. Ainut, jota haaste sinulle määrittää on se, että tavoitemäärä tulee iskeä kasaan.

TAVOITE: Iskeä tavoitteena oleva toistomäärä kasaan. Kymppihaasteen tavoite määrittyykin oman lähtötason mukaan. Ensin esittelen oman vähän tujakamman haasteeni, jota itselläni on tapana tykitellä menemään usein kerta viikkoon. Ai miksi? No koska se on niin törkeän tehokas ja kaikessa karmeudessaan samalla niin hauskaa! Tämän perään esittelen kevyemmän startin, jolla vauhtiin pääsee myös matalallakin kynnyksellä.

OMA HC-HAASTE:

50 toistoa kasaan, ja toistoiksi lasketaan vain ne, jossa molemmat varpaat osuvat tankoon! Ei siis huijata, hah! Sarjojen pituudet sekä määrät ja palautusajat (maan tasolla) saa päättää aivan itse (eli käytännössä milloin hyytyy), ja leikki loppuu, kun 50 kertaa on saatu varpaat kolahtamaan sinne tankoon. Sairaan rasittavaa, mutta silti niin koukuttavaa! :D

Suosittelen kuitenkin, ettei heti ensimmäisissä sarjoissa vedä itseään sinne täyteen failureen, vaan jättää aina yhden tai pari toistoa varastoon. Helpottaa kummasti meinaan haasteen viemistä loppuun asti. Tässä riittää puurtamista itsellenikin, mutta yleensä tämä tulee pakettiin viidellä sarjalla. Alkuun toki toistoja saa kasaan huomattavasti enemmän, ja viimeisessä sarjassa sitten jo huhkitaan pienempää määrää puhisten pakettiin. Alussa myös tekniikkan on huomattavasti kauniimpi kuin viimeisissä, heh.

KEVYEMPI STARTTI:

Valitse ensimmäisessä treenissä itsellesi sopiva määrä. Se voi oikeasti olla vaikka ”vain” 10, 15, tai 25. Paukuta toistot kasaan vaikka hävyttömän monessa osassa. Sarjojen välillä voit levätä maan tasolla niin pitkään kuin itsestäsi tuntuu. Tätä treeniä kun toistat 1-2 kertaa viikossa huomaat, että toistot alkavat tulemaan kasaan hiljalleen yhä helpommalla, ja voit lähteä nostamaan tuota treenin tavoitelukemaa. Tämän ei kuulukaan olla liian helppo, joten uskalla välillä nostaa sitä rimaa vähän ylemmäksi!

toes to bar vatsalihastoes to bar vatsalihas

Vink vink! Suosittelen lämmöllä hyödyntämään haasteen toes to bareissa Tafferin grippejä tai vetoremmejä. Otevoima ei lähde niin rajusti lipsumaan, ja työn saa oikeasti keskitettyä sinne korsettiin. Tämä onnistuu siis ehdottomasti ilmankin, mutta helpottaa kummasti varsinkin, jos puhutaan siitä 50 toiston menosta, jolloin roikkumisaikaa tulee aika paljon plakkariin.

Tekniikka peliin! Jotta ”toes to bar”-tykitys ei menisi ihan harakoille tai aiheuttaisi närää selkänikamissa, niin suosittelen välttämättän liikkeen retkauttamista alas. Kun tavoitteena on oikeasti vahvistaa sitä keskivartaloa, niin laske liike myös hallitusti alas, ja pyri mieluummin tähtäämään ylläolevan kuvan kaltaiseen kuppiasentoon laskuvaiheessa. Crossfit-tekniikat erikseen kyseisen lajin edustajille, jotka ne vauhdikkaammassakin menossa hallitsevat.

toes to bar
BetterBodies-toppi: TÄÄLTÄ* // Aim’n-trikoot: TÄÄLTÄ*

SOVELLUSVINKKI RINTATREENIIN! Tätä haastemeininkiä voi ehdottomasti soveltaa myös moneen muuhunkin liikkeeseen. Esimerkiksi vielä vähän vaiheeseen ja epävarmaksi jäänyt penkkipunnerrus voi olla tässä todella näppärä sovelluskohde etenkin monille naisille, joita kuumottelisi lähteä penkkailemaan, mutta meno jännittää.

Jos siis jerkkua ei vielä rinnassa kamalasti löydy, niin tartupa ihmeessä penkkipunnerruspisteen tankoon, ja laita tämä liikkeelle samaan tyyliin ilman lisäpainoja. Samalla tulee annettua tekniikan kehittymiselle tuikitärkeitä toistokertoja, ja luotua hyvää pohjaa voimakestävyydelle ja oikeiden lihasten aktivoimiselle. Myös henkinen varmuus liikkeeseen kasvaa, kun toistoja alkaa kertyä mittariin.

Jäätävän tiukkaa vääntöä jokaisen viikonloppuun!

Vilkaise myös:
Tarvitseeko naisen treenata tissejä?
& 3 liikkeen vatsatreeni – Voimaa kehiin!

Edellinen juttuni:
Liquid Suedet – Koukuttavimmat punat koskaan!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen