Viekö valmentaja vain sun rahat?

Sis. mainoslinkkejä*

we-are-fit-trikoot-4

Nyt on meikäläiselle viikon sisään valunut ihan ennätysmäärä kommentteja ja viestejä siitä, kuinka hukassa monet tuntevat olevansa omien syömisien ja treenien kanssa. Etenkin viime perjantain juttuni ”Jos te kiinteytymistä tavoittelevat naiset vain söisitte”, keräsi aikamoisen kommenttitulvan, joissa myös ilmeni, että jeesiä voisi moni tarvita.

En voisi korostaa enempää sitä, että jos haluat saada salilla tai kehonmuokkausprojektissasi tuloksia aikaiseksi, niin valmentajan hankkiminen (edes kerran elämässään lyhyemmän jakson ajaksi) ei ole koskaan huono ajatus. Miksi hukata jopa vuosia aikaa ja vaivaa saavuttaen minimaalista tulosta, kun parhaimmillaan jopa muutamassa kuukaudessa voi saada ihan mielettömiä tuloksia aikaiseksi. En ole keneltäkään vielä kuullut, etteikö hyvän valmentajan hankkiminen olisi ollut sen arvoista tai olisi päätöstään katunut. Toki jotkut pärjäävät erinomaisesti ilman valmentajan apua, mutta minulle kantautuneet erinäiset todistusaineistot viittaavat vahvasti siihen, että aika monet hyötyisivät asiantuntevan valmentajan hellästä huomasta.

Valmentajan hankkiminen voi tuntua tyyriiltä, mutta mihin muuhun sen saman rahan sijoittaisit mieluummin kuin itseesi? Voit toki jatkaa aikasi tuhlaamista salilla vääntäen sillisalaattia ilman hajuakaan reseptistä monta kertaa viikossa tuntitolkulla, mutta helpommallakin toki pääsisi. Oikoteitä ei kuitenkaan ole, mutta jos tiellä haluaa oikeasti päästä edes etenemään, niin olisi hyvä tietää, miten kävellä. Kehonmuokkausasiat eivät suinkaan ole rakettitiedettä, mutta välillä voi helpottaa, jos joku sinulle nämä aakkoset ihan kädestä pitäen opettaa. Sen sijaan, että tuhlaisit kuukausia ja useissa tapauksissa jopa vuosia siihen, että huhkisit päättömänä salilla ja keittiön puolella olemattoman edistymisen kanssa, voisit mahdollisesti päästä parempaan lopputulokseen jo muutamassa kuukaudessa oikeassa ohjauksessa.

trikoot-we-are-fit-2

Itse ensimmäistä kertaa salille tosi tarkoituksella eksyttyäni panostin suoraan laadukkaaseen valmennukseen, ja pääsin siten suorilta käsin kiinni kovaan kehitykseen ja progressiiviseen menoon niin treenin kuin ravinnonkin puolella. Ilman oikeita ohjaksia olisin tänä päivänä aivan erilaisessa tilanteessa. Kovaa toki osasin treenata, mutta muusta minulla ei ollut minkäänlaista käryä. Se kuuluisa ”beast mode” ei aina riitä, jos ei tiedä miten sitä käyttää tai mihin sen kuuluisi suunnata. Kehonmuokkauksen, voiman ja lihasten kasvattamisessa pelkkä kovaa tekeminen ei vie välttämättä kovin pitkälle, mutta ei myöskään vuodesta toiseen kulmasoudussa ja kyykyissä pelkän tyhjän metallitangon liikuttaminen.

Miltä sitten ensimmäinen treeni- ja ravintokokonaisuuteni näytti? Madame Pajulahti iski käteeni ohjelman, jossa salille eksyttiin neljästi viikossa ja aerobisen määrä tasan nolla. Perskules, että tuli kehitystä, ja ruokaakin jouduttiin vain koko ajan lisäämään, kun kroppa lähti polttamaan rasvaa vaikka sitä ei edes tavoiteltu. Salilla en siis ollut käynyt tätä ennen kuin ehkä kaksi kertaa elämäni aikana, ja en voi olla enempää tyytyväinen, että hankin suorilta käsin hyvän valmentajan. Tietty oma tavoitteeni alusta alkaen salin parissa on ollut kilpaurheilussa, mutta olisi tavoitteeni ollut sitten ihan mikä muu tahansa, niin omien keinojeni kanssa olisin ollut aivan totaalisen hukassa.

Millaisella kokonaisuudella treenaan sitten tällä hetkellä? Noh, edelleen treenaan salilla neljästi viikossa, ja tulosta tulee edelleen. Aerobisen treenin määrä myös tällä hetkellä nolla. Toki vapaaohjelmatreeniä tulee salitreenin päälle viikon varrelle, mutta olenkin kilpaurheilija ja lajinani (vapaaohjelma)fitness, joten pelkkä prässin välissä pusertaminen ei itsessään omien tavoitteideni toteuttamiseen riitä. Ruokaa on lautasella yllin kyllin ja vähän sitäkin enemmän, koska nyt keskitytään lihaksen kasvattamiseen. Kiristelyt tulevat sitten omana aikanaan, mutta ei sitäkään voi koko aikaa harrastaa.

we-are-fit-trikoot-6
Toppi: H&M // We Are Fit-trikoot: TÄÄLTÄ* // Treenikengät: TÄÄLTÄ*

Joten pliis rakkaat naiset ja miksei myös miehetkin. Jos olette täysin hukassa treenin ja ruokavalion kanssa, niin hankkikaa itsellenne valmentaja. Ihan teidän itsenne takia. Jos puolestaan tuntuu, että olet jo paremmalla suunnalla, mutta mielenrauhaa et tahdo kaiken epävarmuuden keskellä saavuttaa parannuksista huolimatta, niin valmentaja voi todellakin auttaa sinua tässä tilanteessa, ja mielenrauhan löytämisen lisäksi buustata edistymistäsi kaupan päälle isolla kouralla.

Täytyy vielä myös näin lopuksi muistuttaa, että en valitettavasti kykene jakamaan yksilöllisiä neuvoja kaikille lukijoilleni kommenttikentässä. Ensinnäkin siihen menisi niin hirmuisesti aikaa, etten kerkeisi kirjoittelemaan varsinaisia blogitekstejä juuri koskaan. Toisekseen vajailla taustatiedoilla on todella haastava ruveta kokonaisvaltaisia ratkaisuita antamaan. Kolmanneksi Suomesta löytyy hyvä liuta erinomaisia yksilöllisiä valmennuspalveluita tarjoavia personal trainereita, joita suosittelen lämmöllä hyödyntämään. Se voi hyvinkin olla sen arvoista.

PS. Olen saanut nyt huikean määrän postaustoiveita ravintoasioita koskien, ja lupaan toteuttaa näitä tässä tasaisella tahdilla ja pistää näppäimistöä sauhuamaan. Muikeaa keskiviikkoiltaa! ♥

Edellinen juttuni: Plagioinnin huippu! Miten törkeä ihminen voi olla?

Nyt niitä saa! Kovan luokan kisavalmennuksia!

Yhteistyössä Elite Academy

Hetki, jota olen odottanut jo pidemmän aikaa, on vihdoin täällä! Hyppäsin virallisesti mukaan apukädeksi Elite Academyn kisavalmentajapoppooseen, ja täytyy sanoa, että nyt lähtee.

Intohimo kilpaurheiluun ja urheiluvalmennukseen on itselläni aika lailla sisäänrakennettua. Edellisen lajini parissa tuli valmennettua useita vuosia, ja jouluna 2012 lopetettuani tämän pestin suorastaan mahtavaan kauteen SM-junnujen kanssa, olen kaivannut tavoitteellista kilpaurheiluvalmentamista. Olen toki tämänkin jälkeen ollut mukana valmennushommissa edellisen ja nykyisen lajini parissa erilaisilla leirityksillä ja muilla vastaavilla, mutta nyt on ihan mieletöntä päästä syventymään kunnolla fitness-lajien kilpailijoiden pariin ja pistämään oman panokseni tulille yksilöurheilijoiden parissa niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella.

normal_1-dsc_3509
Minä ja itse Pajulahti. Molemmat elementeissään.

Mikä on Elite Academy?

Elite Academy on tämän vuoden alussa Minna Pajulahden ja Jani Ihalaisen luotsaama kisavalmennustiimi. Elite Academyä voisi ehkä kutsua Pro Elite Teamin jälkeläiseksi, joka myös on Pajulahden kiven kova luomus. Tästä kertoo myös Suomen Fitnessurheilu ry:n vuoden tiimi-palkinto 2015. Kysyntä Pro Elite Teamin kilpailuvalmennuspaikoista alkoi olemaan sen verran huima, että oli aika lähteä laajentamaan, ja näin syntyi Elite Academy.

Minna on pyöräyttänyt valmennettavilleen Suomenmestaruuksia ja kansainvälisiä kärkisijoja useista eri lajeista unohtamatta myös pro-kortteja niin bikinistä, body fitnessistä kuin (vapaaohjelma)fitnessistä. Itsehän olen myös yksi Minnan kasvateista, enkä voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Voin ihan rehellisesti sanoa, etten todellakaan olisi nyt tässä, ellen olisi saanut niin osuvaa valmennusta jo heti alkutaipaleella. Nyt meillä yhdistettynä kolmen kovan tekijän valmennuspoppoo, joista jokaisen pistäessä peliin vahvimmat osa-alueensa, ei voi syntyä muuta kuin kovaa settiä ja hurjaa jälkeä.

Mitä kisavalmennukseen kuuluu?

Valmennus on niin sanottu koko paketin setti, eli siihen sisältyy oikeastaan kaikki tarvittava, mitä voit kisavalmennukselta toivoa. Ohjatut salitreenit, ravinto- ja treeniohjelmat, kisadieetit, poseeraustreenit, stailauksen suunnittelun lavalle sekä vaparifitneksen tapauksessa koreografiat ja kisamusat vapaaohjelmaan. Sen mitä oikeasti tarvitset, niin sen myös saat ilman erillisiä lisämaksuja.

Homman lisäjujuna on myös se, että saat henkilökohtaisen valmennuksen lisäksi ympärillesi myös koko huikean tiimin. Tiimipäiviä sekä yhteistreenejä järjestetään säännöllisesti, ja tarkoituksena tällä on puskea jokainen parhaaseen mahdolliseen iskuunsa. Ohjaukset tapahtuvat pääsääntöisesti Tampereella, mutta itse vedän treenejä toisinaan myös Jyväskylässä. Suurin osa jo nykyisistä tiimin jäsenistä tulee kuitenkin ympäri Suomea, joten asuinpaikallasi ei ole niinkään väliä.

800_6670

Miten saan lisätietoa tai pääsen mukaan?

Mukaan otetaan bikini fitnessistä, body fitnessistä sekä (vapaaohjelma)fitnessistä kiinnostuneita. Mukaan otetaan yhtälailla jo kisanneita sekä kisalavoille vasta ensimmäistä kertaa hamassa tulevaisuudessa tähtääviä. Olet sitten vasta raakile tai valmis paketti, niin nyt on sinun tilaisuutesi. Kisavalmennuspaikkoja on siis vapaana, joten pistähän vaikka heti mailia osoitteeseen: [email protected]! Sinun aikasi on NYT!

 

Edellinen juttuni: Minä rakastan itseäni!