VAIHTELUA KANALLE JA RIISILLE? 3 x PALAUTUSPANNUT!

 

Parhaat ruuat ovat usein melko yksinkertaisia, ja niitä yhdistää usein laadukkaat ainesosat. Palautuspannuista on tullut ihan ykkössuosikkini juuri helppouden, muokattavuuden ja taatun maukkauden vuoksi. Ja okei okei, kaikki pannut eivät ole niitä kauneimpia, mutta tuoksu ja yllättäen jopa ulkonäkökin on nostattanut ympärillä häärävissä ihmisissä peukkuja pystyyn. Eikä ne nyt niin rumia ole olleet, kerran Snapchatissakin (piiapajunen) näistä on kyselty ja paljon, ja useampia kertoja olen niitä sinne jakanutkin erilaisin modauksin.

Palatuspannuihin meikäläisellä päätyy oikeastaan kaikkea mitä kaapista tuppaa löytymään. Keittiömestarin duuni alkaa aina sillä, että paistelen öljyssä ensin kasvikset (ja lihan). Pannulle lopuksi päätyy myös usein edellisenä päivänä keitetty riisi, jonka keitinveteen olen heittänyt tujauksen kurkumaa, josta kauniin keltainen väri juontaa juurensa. Pannuille heitän riisin yhteydessä myös hieman vettä, jotta tuloksesta tulee mehukkaampaa ja valmiista riisistä ei tule kuivakkaa. Broilerinkin olen usein kypsentänyt edellisenä päivänä uunissa, ja lopuksi heitän sen riisin kanssa kuutioituna öljyssä paistettujen kasvisten sekaan. Viimeisenä mausteet, niin hyvä tulee! Jos tuo broilerin kypsentäminen tai ruokien maustaminen kiinnostaa, niin kurkaapa aiempi postaukseni: Helpot kikat paremman makuiseen ruokaan!

Noh, mitä minä tässä vielä löpisen. Tässä kolme erilaista palautuspannua eri proteiininlähteillä varusteltuna! ;)

VÄRIKÄS PALAUTUSPANNU

 • Broileri + kurkumariisi + kookosöljy
 • Parsakaali
 • Varsiselleri
 • Paprika
 • Sipuli
 • Kesäkurpitsaraaste (pannuun vasta ihan lopuksi)
 • Lehtikaali (pannuun vasta ihan lopuksi)
 • Maustamiseen valkosipulia, suolaa, chiliä, pippuria ja päälle tuoretta rucolaa

SIMPPELI TURSKAPANNU

 • Turskafilettä (Lidlistä) + kookosöljyä + kurkumariisiä
 • Keräkaalia
 • Varsiselleri
 • Kesäkurpitsaa
 • Sipulia
 • Miniluumutomaatteja (pannulle vasta lopuksi)
 • Chilivalkosipulimurskaa + suola + pippuri

PIKAPANNU CON CARNE

 • Kurkumariisi + naudan paistijauheliha
 • Findus Talon vihannekset (pakasteesta)
 • Sipulia
 • Lehtikaalia (lisää pannulle lopuksi)
 • Valkosipulimurskaa
 • Suolaa ja pippuria myllystä

Palautuspannuissa voi siis heittää luovuuden valloilleen, ja sekaan kelpaavat melkein mitä tahansa kaapista sattuu löytymään. Testaapa sujauttaa palautuspannuun joskus keitetyn riisin sijaan vaikka edellisen päivän ylijääneitä perunoita kuutioituna, tai heitä ihan lopuksi pannun sekaan kananmunaa tai valkuaista. Testattu molemmat, ja ai piru vie, että olivat hyviä nuokin!

Maukasta lauantaita! 

Tsekkaa myös: Helpot kikat paremman makuiseen ruokaan

Edellinen juttuni: Miten kehittyä loukkaantumisesta ja sairastelusta huolimatta?

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Facebook // Instagram // YouTube
Snapchat: piiapajunen

EIKÖ SELKÄTREENI MENE PERILLE? TÄSSÄ 8 VINKKIÄ!

*Sisältää mainoslinkkejä

Selkä tuntuu olevan yllättävän monelle yksi vaikeimmista lihasryhmistä treenata salilla. Ja hei, meitsi nostaa lapasen myös pystyyn, nimittäin ongelmia on ollut täälläkin tuon takapellin hermottamisen ja tuntuman löytämisen kanssa. Puhh! Tätä postausta on toivottu multa huisin paljon, ja päätinpä riipaista julki itse itselläni teettämäni ihmiskokeen eri vaiheita, joista tämä likka on saanut apua parempaan tuntumaan lapojen väleissä.

LÄMMITTELY TUNTUMAA HAKIEN

Hermotus ja lihaksen aktivointi on A ja O sille, että treeni menee perille. Hermotuksen ja tuntuman parantaminen voi tapahtua ihan lämmittelussä pumppaamalla selkätreenin liikkeitä vaikka ihan kepillä. Tässä olennaista on se, että oikeasti yrität maksimaalisesti rutistaa selkälihaksia rusinaksi. Muista siis puristaa lapoja yhteen ja hartioita alaspäin sekä työntää rintaa auki. Tätä voi tehdä myös muutenkin kuin selkätreenin lämmittelyssä, jotta toistomääriä tulisi, ja hermotus paranisi tiiviimmällä tahdilla. Näitä olen hakannut ja paljon, ja leikkinyt harjan varrella ylätaljaa ja kulmasoutua. ;)

PIENEMMÄT PAINOT

Lämmittelyssä voit myös ottaa rutistelevia ja pysäytteleviä sarjoja alle myös taljoilla ja laitteilla superkevyillä painoilla. Ei myöskään välttämättä ole ollenkaan huono ajatus tinkiä koko selkätreenin treenipainoista toistaiseksi, jotta saisit kehitettyä treenituntumaa selässä. Käytetyt painot eivät ole ainoana kuormittavana tekijänä treenissä, vaan maksimaalisella supistuksella voi myös saada tulosta aikaiseksi yhdessä kehittyneen hermotuksen kanssa. Itse pudotin aikoinaan pidemmäksikin aika omat treenipainoni selkätreenissä, jotta sain kehitettyä tuntumaa ja hermotusta takapeltiin.

PURISTELEVAT JA PYSÄYTTÄVÄT TOISTOT

Ota vaikka jokaisen liikkeen alkuun ensimmäiseen kevyempään sarjaan alkuun muutama toisto aina pysäyttäen ja erityisen lujaa selällä rutistaen.

LAPOJEN AKTIVOINTIHARJOITTEET

Selkää treenatessa luonnollisesti liikettä tulisi saada selkään, ja kädet ovat vain avustamassa liikkeen suoritusta. Ylätaljaa tehdessäsi ensimmäisenä tulisi aktivoitua selkä ja sitten vasta kädet. Tätä voi kehittää simppelillä harjoitteella ylätaljassa.

 1. Aseta ylätaljaan paino, jolla normaalisti lähtisit suorittamaan ensimmäisen sarjasi
 2. Nappaa ylätaljasta kiinni perinteisellä leveällä otteella ja iske pakarasi normaalisti penkkiin
 3. Pidä kiinni kahvasta, paina hartiat niin alas kuin saat ja käännä samalla rintaa hieman auki. Anna käsien olla mahdollisimman rentoina
 4. Päästä hartiat takaisin ylös, jolloin saatat tuntea pienen venytyksen leveässä selkälihaksessasi.
 5. Toista kohta 3. ja 4. muutamia kertoja uudelleen, ja näin saat aktivoitua selkälihaksiasi ylätaljassa

Samaa voi tehdä myös esimerkiksi alataljassa tappaamalla kahvoista kiinni ja rutistelemalla vain lapoja yhteen käsien ”roikkuessa” vain rentoina kaapeleina selän ja taljan kahvan välissä.

VALITSE SINULLE SOPIVAT LIIKKEET

Selälle ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa kuningasliikettä, ja se, mitä iltapäivälehtien otsikoissa ja kehonrakennusgurun videologissa ylistetään maailman parhaaksi selkäliikeeksi, ei välttämättä vain toimi sinulla, ja se on ihan okei. Silloin voit huoletta pistää toistaiseksi jäähylle liikkeet, jotka eivät vain millään mene perille, vaikka niitä mainostettaisiin kuinka loistaviksi. Panosta siis mieluummin niihin liikkeisiin, jotka sinulla sillä hetkellä oikeasti toimivat, ja myöhemmin hermotuksen parantuessa voit kokeilla, josko sivussa olleet liikkeet olisivat alkaneet osumaan paremmin hermotuksen kehittyessä. Näin kävi itselleni leveän ylätaljan kanssa, joka oli pitkään itselläni poissa laskuissa.

SELKÄLIIKKEET YHDELLÄ KÄDELLÄ

Yhden käden liikkeillä monet voivat saada liikkeet vietyä pidemmälle venytykseen tai supistukseen ja siten aktivoitua selkää paremmin puoli kerrallaan. Monia perinteisiä selkäliikkeitä voi tehdä myös yksi käsi kerraallaan, joten kokeilepa ihmeessä joskus alataljaa, pull overia taljassa, hammersoutua tai erilaisia selkälaitteita yhdellä kädellä suoritettuna.

Treenitoppi: TÄÄLTÄ* // Treenitrikoot: TÄÄLTÄ*

TREENIKAVERI JA MIELIKUVAT

Treenikaveria voi pyytää selkää treenatessasi pitämään käsillä rennosti kiinni koko sarjan ajan siitä kohtaa selästä, mihin liikkeen olisi tavoitteena tuoda osumaa. Kosketusärsyke voi helpottaa hahmottamista ja hermotuksen aktivointia ihan kokeneemmallakin treenaajalla. Myös erilaiset mielikuvat voivat toimia, ja mieti esimerkiksi alataljassa tai kulmasoudussa, että rutistaisit lapaluut takaa niin yhteen kuin saat.

VETOREMMIT TAI GRIPIT

Vetoremmit tai Tafferin gripit ovat itselläni aina treenilaukussa, ja selkätreenissä ne ovat itselläni aivan ehdottomat. Kun kahvasta ei tarvitse puristaa ja otteen pysyvyydestä ei tarvitse huolehtia, voi oikeasti keskittyä siihen, että liikkeessä tekee töitä nimenomaan se selkä. Jos selkätreeni ei toimi ja remmit tai gripit puuttuvat, niin en voi muuta kuin lämmöllä suositella.

 

Nike Pro-toppi: TÄÄLTÄ* // Aim’n-trikoot: TÄÄLTÄ*

Muistuttaisin myös, että maltti on valttia, ja hiljaa hyvä tulee. Heikommin hermottunut selkä ei välttämättä pamahda sormia napsauttamalla treeniä itseensä imeväksi pesusieneksi, mutta keskittymisellä ja pitkäjänteisellä tekemisellä aivan varmasti homma lähtee menemään eteenpäin. Ei sitä Roomaa tai Tamperettakaan päivässä rakennettu.

Järisyttävän vahvaa viikon puolta väliä!

Tsekkaa myös: Miten saada salilaitteista enemmän irti? Lifehackit salilla!

Edellinen juttuni: Miksi paino ei tipu, vaikka rasva palaa?

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Blogit.fi // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen