MEITSIN HÄÄLOOK – MEIKKI & HIUKSET

häälook kiharat

häälook prime umppu

Tättärää, tässä tulee toivottu häälook-postaus! Siitähän onkin jo tasan kuukauden päivät kun osaltamme oltiin pienissä häissä, mutta järisyttävän huikeat muistot ja upeat kuvamatskut säilyvät elossa ja pitkään! Sain juuri muutama päivä sitten käsiini ison kasan kuvia häistä ja häävalmisteluista, ja nyt päätin pikkuhiljaa niitä lähteä tänne blogin puolelle ripottelemaan. Kuvaajana häissäni toimi Tiina Uimaluoto, joka oli räpsimässä huikean 12 tunnin ajan kuvia purkkiin laittautumisesta Primessä ja kaasojen kanssa aamutakeissa hölmöilemästä myöhäisen illan kreisibailaamiseen saakka.

Häälook ja sen luominen tuntuvat aiheuttavan monille tuleville morsmaikuille suurta huolta. Oma vinkkini onnistuneen häälookin luomiseen tulevat jo heti kättelyssä tässä:

  • Luota ammattilaiseen sekä lookin suunnittelussa että toteutuksessa. Säästyt stressiltä, pohtimiselta sekä vaihtoehtojen tulvalta, ja saat usein samalla tilanteeseen toimivimman ja kestävimmän lopputuloksen.
  • Häälook kuuluu olla kantanjansa näköinen, eli pysy tyylillesi uskollisena. Se, mikä sinusta tuntuu luonnollisimmalta, saa sinut todennäköisimmin tuntemaan olosi kaikkein upeimmalta itselle tärkeänä päivänä. Trendien ja massan mukana on aivan turha viipottaa, jos ne eivät sinua ja sielunelämääsi pue.
  • Säästöä saat, jos teet lookistasi jotain itse. Tähän kannattaa lähteä vain, jos tiedät hanskaavasi homman kokemuksen syvällä rintaäänellä ja olevasi viilipytty myös tiukassakin tilanteessa.
  • Kukaan ei huomaa, onko korvissasi olevat helmikorut aidot vai ”ehdat henkkamaukat”. Kukaan ei myöskään kiinnitä huomiota, onko hiuskiekurasi kolme senttiä sivummalla tai huulipunasi asteen kylmempi, mitä olit ajatellut. Joten relax. Olet upea silti!

Itselläni kultakutrieni osalta menostani vastasi luonnolisesti jo vuodesta 2012 luottokampaajanani toiminut Umppu. Kävin Umpulla Primessä noin puolitoista viikkoa ennen alttarille astumista laittamassa ensin omien suortuvieni värjäyksen sekä teippipidennykset freesiin kuosiin, ja samalla hahmoteltiin vähän ideaa lopulliseen lookiin. Molemmat oltiin jo alusta asti sillä näkemyksellä liikenteessä, että pukuuni ja muutenkin tyyliini ehkä luonnollisimmin sopisivat avoimet ja klassiset kiharat, sillä en ole oikeastaan koskaan ollut kovinkaan kampausnaisia (paitsi nyt se treeniponnari ja hätänuttura).

Tiesin kokemuksen lujalla rintaäänellä, että teippipidennykset pitävät kiharan kuosissa kovassakin menossa, ja niinhän siinä kävikin, että kiekurat olivat iskussaan vielä kolmelta yöllä seitsemän tunnin kreisibailaamisputken päätteeksi. Nailed it. Jos kuitenkin tiedät, ettei oma tukkasi pidä kiharaa kunnossa, tiedät joutuvasi olemaan tekemisissä myös ulkoilman kanssa sekä tanssilattia huutaa nimeäsi liiankin rajusti, niin suosittelen pohtimaan kampaajasi kanssa muita vaihtoehtoja, jos varmalla menolla haluat päästä. On kyllä tietty täysin makuasia, että onko puolen yön jälkeen hiusten täsmällisellä asennolla enää muutenkaan merkitystä. ;)

häälook kiharat häälook prime umppu häälook prime umppu häälook prime umppu häälook prime umppu häälook prime umppu häälook huulipuna

Meikin kohdalla mulla oli melko selkeät sävelet, ja tuon naamarin taioin kuosiin muutoin täysin itse, mutta Umpun varmoihin sekä osaaviin käsiin jätin hyvillä mielin luomet ihan vain siksi, ettei tarvitsi tuhlata omaa aivokapasiteettiäni toteutuksen miettimiseen (score). Huulet olivatkin kohdallani se meikin tärkein osuus, sillä tunnustan olevani aikamoinen huulipuna-addikti. Tyylilleni uskollisena halusin huuliini jotain pientä särmää, sillä tylsän huulet eivät kuulu sanavarastooni. Tietty häälook ei ollut omalla kohdallani se paikka, jossa iskettäisiin övereitä ja shokkiväriä kehiin.

Umpulta sainkin kestävyydeltään erinomaisen suosituksen Lancomen Matte Shakerista, ja sävyksi sattuman kautta valikoitui juuri näköiseni ja aivan upea Pink Power. Huulet rajasin sekä pohjustin laatikostani löytyneellä vadelmanpunaisella Lumenen rajauskynällä, ja eipä noita huulia tarvinnut korjata koko päivänä (voitolla yöhön, boom). Myöskään mies ei lähtenyt alttarilta morsiammen suutelun jälkeen punaa suunpielissään (sulhanen approves), shampanjalasin reunat säilyivät kirkkaana ja puna ei liuennut edes hääpöydän herkkuja antaumuksella mussutellessa, eli tämä meni kyllä ehdottomasti jatkoon sekä arjessa että muissakin tiukoissa tilanteissa!

Toki häämeikissä ison osan tekivät myös volyymiripset, jotka olin huollattanut Cosveran Jennillä juuri kaksi päivää ennen häitä. Ensimmäistä kertaa ikinä kajosin myös kestolakkauksiin juuri päivää ennen häitä, ja täytyy todeta, että Kauneushoitola Beautiful Youn Johanna pisti rautaisella ammattitaidolla myös häämatkankin yli pitkälle kestäneet kauniit kynnet. Ja kyllä. Kestolakkausten tielle jäätiin, heh!

häälook prime umppu

häälook
Postauksen kuvat: Tiina Uimaluoto

Ja hei väliaikatietona näin lopuksi mainittakoon, että kyllä. Videomatskua häistä on tulossa Tubeen, mutta tämä saamaton (okei okei kiireinen) tuore morsmaikku ei ole vielä kerennyt (uskaltanut työtaakkaa peläten) kajota vieläkään tallennettujen videomatskujen kimppuun. Tiedän kyllä muistikortille tallentuneen aivan hävyttömän paljon huikeaa matskua, joten nyt täytyisi kai ottaa itseä niskapersotteella napakasti kiinni, ja alettava editointihommiin!

Tämän tapahtumista odotellessa huikkailen vielä viimeiseksi, että Instagramissa on btw menossa kaksi huikeaa skabaa ihan vain sen kunniaksi, että viime viikolla IG-seuraajissa pamahti rikki huikea 40 tuhannen seuraajan rajapyykki. Käykäähän kurkkaamassa skabat TÄSTÄ (päättyy tänään tiistaina) ja TÄSTÄ (aikaa torstaihin asti). Lykkyä siis pyttyyn!

Häikäisevän kaunista tiistai-iltaa joka kypärään!

Vilkaise myös:
Ykkösmeikit, jotka reissussa mukana!
& Naimisissa – Huhheijaa mitkä häät!

Edellinen juttuni:
Miltä ruoka-annokseni näyttävät? 8 x arkiruokaa!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

HÄÄMATKA & ISLANTI TALVELLA

*Sisältää mainoslinkkejä

islanti talvella

Islanti talvella on ehdottomasti kokemisen arvoinen asia, mutta miksi? Mitä erityislaatuista kohteessa on? Mitä Islannissa kannattaisi tehdä ja nähdä? Mitä tärppejä ja vinkkejä kohteeseen löytyisi huikeimman matkakokemuksen saavuttamiseksi? Tätä postausta on toivottu, joten täältä pesee!

Näin keskitalvella (harjoitus)häämatkakohteeksemme valikoitui juurikin tuo eristyksissä porskuttava piskuinen saarivaltio, sillä tämä uunituore aviopari ei halunnut tällä erää paukata kovinkaan kauaksi ja pitkäksi ajaksi heti häähärdellin jälkimainingeissa. Tarkoituksena on toki mitä luultavimmin karata kesällä putkiremontin aikaan osuvasti sitten vähän suuremman panostuksen merkeissä kauemmaksi maailmalle sitä todellista häämatkaa viettämään. Toki on kyllä pakko mainita, että tuo Islanti talvella oli aivan todella huikea valinta, joten ei mennyt millään ilveellä harakoille tämä ensimmäinen osio tästä häämatkasta vaan päinvastoin!

Islannin järisyttävän näyttävä luonto ja häikäisevä ympäristö on jotain todella upeaa, ja sen ymmärtää vain, kun sen pääsee paikan päällä todistamaan. Ei siellä suotta ravata kuvaamassa jatkuvalla syötöllä maailmanluokan elokuvia ja sarjoja, ja Game of Thronesin henkeäsalpaavat huuditkin ovat kyseisillä kulmilla filminauhalle purkitettu. Islanti talvella on siis aivan mieletöntä nähtävää, ja lumihuippuisten vuorien päällä teitä pitkin autolla päästellessä sielu ja silmät vasta lepäävät! Ah.

Islanti talvella – vinkkejä matkajärjestelyihin

Toki matkailijaluonteita on monia, mutta näin omasta takaa voisin heittää pohjalle muutamia vinkkejä ja tärppejä maksimaalisen onnistuneen Islannin reissun saavuttamiseksi. Matkan pituudeksi viisi päivää Islannissa riitti meille todella hyvin, ja koettiin molemmat, että aika oli juuri sopiva. Lyhyemmässä ajassa ei olisi kerennyt nähdä ja kokea kaikkea mitä halusi, ja puolestaan pidemmällä ajalla olisi pitänyt ehkä lähteä kiertämään Islantia vielä kauemmaksi.

Edullisia lentoja bongattiin tuttuun tapaan tälläkin kertaa näppärästi Momondon* kautta, josta tällekin reissulle napattiin haun kanssa melko halvat suorat lennot. Vahvana suosituksena sanottakoon auton vuokraaminen heti lentokentältä käsin. Keflavikin lentokentältä on noin 45 minuutin matka Reykjavikiin, ja edestakainen kyyti kahdelle lentokenttäbussilla olisi ollut jo melkein puolet auton vuokrahinnasta. Reykjavikin keskustahan on ihan äärimmäisen pieni, ja koostuu parista pienestä parikerroksisilla puutaloilla ympäröidystä pääkadusta. Tämä idylinen keskusta on koluttu läpi aika vauhdilla, joten sen viihdyttävyyden varaan ei reissua kannata laskea, ja julkinen liikenne on myös melko nihkeä. Suurin osa nähtävistä ja koettavista asioista on siis keskustan kävelymatkan ulkopuolella, joten vahva hurraa-huuto auton vuokraamiselle.

Mikäli auto on vuokrattuna, niin esimerkiksi kämpän tai mökin vuokraaminen esimerkiksi AirBnB:n kautta jopa keskustan ulkopuoleltakin voi olla osuva valinta. Autolla kun pääsee näppärästi kulkemaan joka puolelle, ja keskustan tuntuma on myös täynnä ilmaisia parkkipaikkoja, joten sinnekin pääsee näppärästi reunemmaltakin. Mehän oltiin napattu AirBnB:n kautta huoneisto juurikin keskustasta, mutta totesimme molemmat, että sen tunnelmallisen omakotitalon tai mökin vuokraaminen reunemmalta olisi voinut olla oikein passeli vaihtoehto, jos olisi etukäteen tiennyt.

Paikallista valuuttaa ei tarvitse etukäteen hankkia (Islannissa ei siis ole euroja käytössä), sillä kaikki maksusuoritukset tehdään Islannissa kortilla ja se käy kaikkialla. En nähnyt paikallista valuuttaa lainkaan käteisenä koko reissulla. Ihan totta. Paikalliset puhuvat myös todella hyvää englantia ja Islannissa turismi on tärkeä juttu, ja ohjatut kierrokset ja turistipalvelut ovat usein todella laadukkaita.

islanti talvella islanti talvella

Mitä Islannissa kannattaa tehdä?

  • Aja autolla. Mihin tahansa. Islanti talvella ja kesällä tarjoaa katseltavaa silmin kantamattomiin. Tunti tai pari Reykjavikista mihin tahansa suuntaan on aika upeaa katseltavaa joka ikinen kilometri. Ajettiin autolla meren rantaa pitkin pari tuntia Borganesiin (Settlement museon yhteydessä ihan jää-tä-vän hyvä kasvisruokabuffa, josta mieskin syttyi), ja matka oli suorastaan silmiä hivelevä. Matkan varrella sai myös pysähtyä ihailemaan vesiputouksia ja upeita meren rantoja.
  • Blue Lagoon. Hieman hintava mesta, mutta oli sen arvoinen kokemus lillua lämpimissä laguuneissa ja nauttia höyrysaunoista talvipakkasilla.
  • Maauimalat. Reykjavikista näitä paikallisten suosimia ulkouimaloita löytyy vaikka millä mitalla, ja ovat suht edullisia. Näistä uimaloista löytyy usein kuntouintialtaiden lisäksi myös saunoja ja lukuisia eri lämpöisiä kuumia löhö- ja porealtaita. Mikäs sen parempaa lillua 37-asteisessa porealtaassa raikasta talvi-ilmaa syvään hengitellen. 5/5.
  • Golden Circle. Tämän luonnon upeita ilmestyksiä täynnä olevan alueen voi ajella läpi ihan omalla autolla tai vaihtoehtoisesti napata valmiin bussikierroksen.

islanti talvella blue lagoon

Ruoka ja ostokset Islannissa

Mikään ostosparatiisi Islanti ei ole, sillä valikoima on melko suppea ja hinnat suhteellisen kalliit. Ruokakin on Suomeen verrattuna suhteellisen hintavaa, ja ruokakauppaketjujen hintalappujen ero samoissa tuotteissa voi olla jopa kolminkertainen. Ruokaostokset siis kannattaa tehdä ehdottomasti esimerkiksi Bonuksessa tai Kronanissa. Osa elintarvikkeista voi olla todella kalliita (esim. leikkele), mutta paikallisia Skyrejä löytyy moneen lähtöön ja ovat melko edullisia. Huomion arvoinen asia on myös, että ruokakaupoissa myydään vain ykkösolutta, ja vahvemmat täytyy ostaa halutessaan paikallisesta alkosta eli Vínbúðista.

Ravintolat ja kahvilat voivat olla hieman kalliimman puoleisia, ja hirveästi alle 15 eurolla ei löydy suuremmin syötävää. Hinnat annoksissa pyörivät noin 20-40 euron kieppeillä ravintolasta riippuen, eikä mäkkäreitä kyseisestä maasta löydy ollenkaan. KFC, Subway ja Hard Rock Cafe toki mestoilta löytyi, mutta suosittiin kyllä paikallisia laaturavintoloita. Pääsin myös maistamaan aivan sairaan hyvää lammasta sekä valasta (maistui vähän kuin riistan ja härän sekoitukselta), ja ennen kuin kukaan hernettä nenään vetää, niin paikallinen opas tiesi kertoa, että tuo kyseinen valaslajike ei ole lähelläkään uhanalaista, vaan niitä elää pelkästään Islannin ympärillä yli puoli miljoonaa yksilöä. Myös haita sekä lukuisia kalaruokia olisi ollut tarjolla joka puolella.

AirBnB-kämpän keittiön avulla selvisi hyvin hieman kevyemmällä ruokabudjetilla. Aamupala ja iltapala syötiin aina kämpillä, ja pakattiin mehevät eväät päivän autoreissuille mukaan. Edullisempia Bonus-kauppoja toki löytyy hyvin pienemmistäkin kylistä, joten välipalaa ja juotavaa saa matkan varrelta myös kelpohintaan. Kerran päivässä sitten käytiin ulkona mussuttelemassa, ja ruoka oli kyllä kaikkialla ravintoissa todella hyvää.

islanti talvella

islanti talvella
Vaalea neule: TÄÄLTÄ* // Stretch-farkut: TÄÄLTÄ* // Valkoiset tennarit: TÄÄLTÄ*

Matkakohteena Islanti talvella oli siis aivan loistava vaihtoehto lyhyehkölle irtiotolle Suomen kamarasta, ja en pysty uskomaan, etteikö kesällä olisi vähintäänkin yhtä upeaa nähtävää tarjolla. Hauskana loppufaktana kerrottakoon, että tällä reilun 300 000 islantilaisen kansoittamalla saarella on olemassa oma kännyaplikaatio, josta he voivat tarkistaa mitä sukua kukin on kenellekin. Näin ei tietämättään tule pylsittyä esim. omaa pikkuserkkuaan, johon erehtymisen todennäköisyys on huomattavasti suurempaa kuin meidän ”suuressa” Suomessa, hah!

Seikkalunhaluista tiistaita joka kolkkaan!

Vilkaise myös:
Miten matkustaa halvalla? Reissuun pikkurahalla!
Nam! Parhaat elintarvikkeet Jenkeissä!

Edellinen juttuni:
Iskua selkätreeniin – 3 osuvaa liiketärppiä!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen