DOGGIE Q&A – KUMPI KEKSI NIMEN? ROTUVALINTA?

*Sisältää mainoslinkkejä

chihuahuan pentu

Miksi juuri chihuahuan pentu? Kumpi keksi Pöpön nimen? Hauskoja ja kiperiä kysymyksiä olette pistelleet mulle tulemaan tähän vesseliin liittyen, joten parempi kai pyöräyttää Pöpölle oma vastauspostaus ilmoille! Muutenkin näin viikonlopun alle teki mieli ottaa vähän kevyempää ja leppoisempaa meininkiä kehiin, joten tässä niitä vastauksia nyt tulee!

Kumpi keksi nimen Pöpö?

Nimi Pöpö oli itseasiassa bongattu jo varmaan 10 vuotta takaperin Hesarin sarjakuvasivuilta, jossa Pöpö nimeä totteli erään sarjakuvan sidekickinä toiminut melko vaativaluonteinen ja lihava kissa. :D Tuolloin oltiin jo molemmat sitä mieltä, että kun meille joskus koira tulee, niin se tulee tottelemaan nimeä Pöpö, koska se vain yksinkertaisesti oli niin huikea, hah! Eli oikeastaan tämä oli aikalailla molempien mielessä heti ensimmäisenä, kun aloitettiin koiran nimeä keksimään.

Mitä muita nimivaihtoehtoja teillä oli?

Meillä oli hirveä lista nimiä paperille heiteltynä, ja tuntui, että poikakoiralle olisi keksinyt paljon parempia nimiä. Listalla nimikandidaatteina tälle likalle olivat mm. Ulla, Martta, Anneli, Mervi ja Hillo. :D Mieskin muistutteli, että lasta kun ei kannata nimellä pilata, niin nyt kannattaa ottaa koiran kanssa nimeämisestä kaikki ilo irti.

Nimi lyötiin lukkoon vasta, kun me tätä vatipäätä mentiin kasvattajalta kotiin noutamaan, koska haluttiin odottaa siihen asti, että varmasti tiedetään ”miltä koira näyttää”, vaikka oltiinhan me pentua aiemminkin oltu katselemassa ja paljon kuvia ja videoita tästä jatkuvasti kasvattajalta saatu. Sen verran suloisen vatipään näköinen vesseli oli heti noutopäivänä meitä vastassa, ja vielä kun toinen korvakin oli kerennyt lerpahtaa pystystä alas, niin eihän siitä voinut tulla mikään muu kuin Pöpö. :D

Missä Pöpö nukkuu?

Makkariin meillä ei koiralla ole asiaa, sillä ollaan molemmat melko helposti häiriintyviä nukkujasieluja. Sepä ei ole Pöpöä haitannut, sillä tämä vetää öisin hirsiä täydellisen tyytyväisenä meidän olkkarissa yleensä sohvalla samperin kalliiseen merinovillavilttiin kääriytyen (:DDD). Toisinaan tämä natiainen mönkii myös öisin omaan pehmeään pesätunneliinsa sohvan viereen.

Kumpi on ”bad cop” ja kumpi on se ”good cop”?

Meillä on oikeastaan aika hyvä tasajako tässä hommassa. :D Mä olen itse aika jämäkkä, mitä koiran koulutukseen ja kasvatukseen tulee, vaikka pienestä koirasta onkin kyse (ja toisaalta sitä suuremmalla syyllä). Pakko sanoa, että iiihan pikkusen uumoilin etukäteen tuon miehen sulavan noihin hellyttäviin nappisilmiin, mutta olen kuitenkin positiivisesti yllättynyt, kuinka jämptinä tuo mies on pysynyt Pöpön kanssa, hah! :D

Toki luonnollisesti mä vietän enemmän aikaa Pöpön kanssa, kun teen kotoa käsin töitä päivisin, joten mä tässä päivien ohessa aika paljon otan luovia taukoja leikittämiseen, kouluttamiseen ja ulkoiluttamiseen. Siten luonnollisesti mä kyllä suhteessa enemmän komennan ja isken sitä ojennusta tälle rajojaan toisinaan kokeilevalle veijarille (sohvatyynyjä tekisi kovasti mieli kaivaa ja pureskella), mutta molemmat tehdään kyllä osamme tässä.

Miksi valintana oli juuri chihuahuan pentu? Miksi koira juuri nyt?

Ollaan perhepiirissä päästy seurailemaan muutaman mahtavan chihuahua-herran touhuja melko läheltä. Nämä jantterit ovat olleet niin reippaita luonteeltaan sekä terveitä ja upeita yksilöitä kaiken kaikkiaan, että näiden menoa on ollut niin mahtava seurailla. Näistä herroista tuo yksi Suomen muotovalio pääsi erään upean nartun astumaan, ja tähän pentueeseen siunaantuikin yksi muutoin niin mahtava, mutta töpöhäntäinen narttu, ja jotenkin tätä spesiaalitapausta päädyttiin tsekkaamaan. Juuri tuo ”vajaavaisuus” kiinnitti oman huomioini, sillä tavallinen kotikoira ilman näyttely- tai jalostamishommia on ollut itselläni se tahtotila.

Jonkin verran mielessä ainakin itsellä on aina ollut jo varttuneemman karvakaverin hankkiminen (esim. edellisen isäntäperheen elämänmuutoksen tieltä), mutta tämä chihuahuan pentu osui vaan niin hyvin kohdalleen sekä vielä luotettavilta ja vastuullisilta kasvattajilta. Vaikka jo kymmenisen vuotta varmaan ollaan yhteisestä koirasta puhuttu, niin nyt tuntui ajankohta olevan sopiva. Elämä on tätä ennen ollut jokseenkin hektistä, kun rautoja on ollut samaan aikaan täydessä tulessa niin monta, ettei sellainen olisi ollut itse koiralle paras tai reiluin vaihtoehto. Ollaan kyllä molemmat sitä mieltä, että oli hyvä juttu antaa ajan sekä meidän kypsyä tätä karvaista perheenlisäystä varten.

Osaako Pöpö vielä temppuja?

Osaa! Se on niin hurjan taitava tydy, ja ollaan kyllä treenailtu yhdessä ja PALJON. Pöpö osaa istua, seistä, heittää läpsyt kämmenelle, mennä ympäri molempiin suuntiin, odottaa namia tai ruokakuppia ”jätä”- ja ”saa ottaa”-käskyillä. Eilen onnistuin vihdoin myös opettamaan Pöpön menemään maahan. Woohoo! Puolessatoista viikossa tuo on kyllä jo aika hyvä saldo, eli ei tuo nyt aivan penaalin tylsin kynä ole ja inkkareitakin löytyy kanootista ainakin pari. Ei kyllä ihan joka hetki uskoisi, sillä välillä tuo vatipää vetelee sellaista touhua täällä himassa, että ei voi kun repeillä ja heittää facepalmia. :D

Temppuja tämä ei viime viikon alussa vielä hirveästi osannut, mutta sen verran lutunen luppakorva se vielä oli, että videon siitä silloin pyöräytin. Jos siis missasit tämän spektaakkelin, niin pistähän video pyörimään tuosta alta!

chihuahuan pentu
T-paita: TÄÄLTÄ*

Tämä reipas chihuahuan pentu on kyllä niin mainio tapaus, ja näinkin pian tullut rakkaaksi ja olennaiseksi osaksi meidän vielä muuten pienehköä perhettä. Kuulemma mun kanavat ovat viime aikoina tarjonneet aimoannoksen koirakuumetta, joten sori kaverit (not sori)! Pelkäksi hauvahöpinäksi en kuitenkaan aio jatkossakaan menoa muuttaa, ja Pöpö säilyköön mun säännöllisen satunnaisena sidekickinä. Omaa Instatiliä en myöskään Pöpölle ainakaan näillä näkymin ole tekemässä, vaikka kyselty kovasti on, haha! :D

Ja psst! Elloksella nyt merkkituotteet -20% alennuksessa ”Brand Days”-kamppanjapäivillä (26.2. asti). Aktivoi ale ja tsekkaa koko huikean laaja kamppisvalikoima TÄÄLTÄ*!

Kaikenkarvaista viikonloppua joka huusholliin! Pus!

Vilkaise myös:
Lempiherkkuni? Unelmakotini? Faktoja musta!
& Myyttejä lihaksista – Pitääkö paikkansa?

Edellinen juttuni:
Mitä nykyään saa enää syödä?

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

HÄÄMATKA & ISLANTI TALVELLA

*Sisältää mainoslinkkejä

islanti talvella

Islanti talvella on ehdottomasti kokemisen arvoinen asia, mutta miksi? Mitä erityislaatuista kohteessa on? Mitä Islannissa kannattaisi tehdä ja nähdä? Mitä tärppejä ja vinkkejä kohteeseen löytyisi huikeimman matkakokemuksen saavuttamiseksi? Tätä postausta on toivottu, joten täältä pesee!

Näin keskitalvella (harjoitus)häämatkakohteeksemme valikoitui juurikin tuo eristyksissä porskuttava piskuinen saarivaltio, sillä tämä uunituore aviopari ei halunnut tällä erää paukata kovinkaan kauaksi ja pitkäksi ajaksi heti häähärdellin jälkimainingeissa. Tarkoituksena on toki mitä luultavimmin karata kesällä putkiremontin aikaan osuvasti sitten vähän suuremman panostuksen merkeissä kauemmaksi maailmalle sitä todellista häämatkaa viettämään. Toki on kyllä pakko mainita, että tuo Islanti talvella oli aivan todella huikea valinta, joten ei mennyt millään ilveellä harakoille tämä ensimmäinen osio tästä häämatkasta vaan päinvastoin!

Islannin järisyttävän näyttävä luonto ja häikäisevä ympäristö on jotain todella upeaa, ja sen ymmärtää vain, kun sen pääsee paikan päällä todistamaan. Ei siellä suotta ravata kuvaamassa jatkuvalla syötöllä maailmanluokan elokuvia ja sarjoja, ja Game of Thronesin henkeäsalpaavat huuditkin ovat kyseisillä kulmilla filminauhalle purkitettu. Islanti talvella on siis aivan mieletöntä nähtävää, ja lumihuippuisten vuorien päällä teitä pitkin autolla päästellessä sielu ja silmät vasta lepäävät! Ah.

Islanti talvella – vinkkejä matkajärjestelyihin

Toki matkailijaluonteita on monia, mutta näin omasta takaa voisin heittää pohjalle muutamia vinkkejä ja tärppejä maksimaalisen onnistuneen Islannin reissun saavuttamiseksi. Matkan pituudeksi viisi päivää Islannissa riitti meille todella hyvin, ja koettiin molemmat, että aika oli juuri sopiva. Lyhyemmässä ajassa ei olisi kerennyt nähdä ja kokea kaikkea mitä halusi, ja puolestaan pidemmällä ajalla olisi pitänyt ehkä lähteä kiertämään Islantia vielä kauemmaksi.

Edullisia lentoja bongattiin tuttuun tapaan tälläkin kertaa näppärästi Momondon* kautta, josta tällekin reissulle napattiin haun kanssa melko halvat suorat lennot. Vahvana suosituksena sanottakoon auton vuokraaminen heti lentokentältä käsin. Keflavikin lentokentältä on noin 45 minuutin matka Reykjavikiin, ja edestakainen kyyti kahdelle lentokenttäbussilla olisi ollut jo melkein puolet auton vuokrahinnasta. Reykjavikin keskustahan on ihan äärimmäisen pieni, ja koostuu parista pienestä parikerroksisilla puutaloilla ympäröidystä pääkadusta. Tämä idylinen keskusta on koluttu läpi aika vauhdilla, joten sen viihdyttävyyden varaan ei reissua kannata laskea, ja julkinen liikenne on myös melko nihkeä. Suurin osa nähtävistä ja koettavista asioista on siis keskustan kävelymatkan ulkopuolella, joten vahva hurraa-huuto auton vuokraamiselle.

Mikäli auto on vuokrattuna, niin esimerkiksi kämpän tai mökin vuokraaminen esimerkiksi AirBnB:n kautta jopa keskustan ulkopuoleltakin voi olla osuva valinta. Autolla kun pääsee näppärästi kulkemaan joka puolelle, ja keskustan tuntuma on myös täynnä ilmaisia parkkipaikkoja, joten sinnekin pääsee näppärästi reunemmaltakin. Mehän oltiin napattu AirBnB:n kautta huoneisto juurikin keskustasta, mutta totesimme molemmat, että sen tunnelmallisen omakotitalon tai mökin vuokraaminen reunemmalta olisi voinut olla oikein passeli vaihtoehto, jos olisi etukäteen tiennyt.

Paikallista valuuttaa ei tarvitse etukäteen hankkia (Islannissa ei siis ole euroja käytössä), sillä kaikki maksusuoritukset tehdään Islannissa kortilla ja se käy kaikkialla. En nähnyt paikallista valuuttaa lainkaan käteisenä koko reissulla. Ihan totta. Paikalliset puhuvat myös todella hyvää englantia ja Islannissa turismi on tärkeä juttu, ja ohjatut kierrokset ja turistipalvelut ovat usein todella laadukkaita.

islanti talvella islanti talvella

Mitä Islannissa kannattaa tehdä?

  • Aja autolla. Mihin tahansa. Islanti talvella ja kesällä tarjoaa katseltavaa silmin kantamattomiin. Tunti tai pari Reykjavikista mihin tahansa suuntaan on aika upeaa katseltavaa joka ikinen kilometri. Ajettiin autolla meren rantaa pitkin pari tuntia Borganesiin (Settlement museon yhteydessä ihan jää-tä-vän hyvä kasvisruokabuffa, josta mieskin syttyi), ja matka oli suorastaan silmiä hivelevä. Matkan varrella sai myös pysähtyä ihailemaan vesiputouksia ja upeita meren rantoja.
  • Blue Lagoon. Hieman hintava mesta, mutta oli sen arvoinen kokemus lillua lämpimissä laguuneissa ja nauttia höyrysaunoista talvipakkasilla.
  • Maauimalat. Reykjavikista näitä paikallisten suosimia ulkouimaloita löytyy vaikka millä mitalla, ja ovat suht edullisia. Näistä uimaloista löytyy usein kuntouintialtaiden lisäksi myös saunoja ja lukuisia eri lämpöisiä kuumia löhö- ja porealtaita. Mikäs sen parempaa lillua 37-asteisessa porealtaassa raikasta talvi-ilmaa syvään hengitellen. 5/5.
  • Golden Circle. Tämän luonnon upeita ilmestyksiä täynnä olevan alueen voi ajella läpi ihan omalla autolla tai vaihtoehtoisesti napata valmiin bussikierroksen.

islanti talvella blue lagoon

Ruoka ja ostokset Islannissa

Mikään ostosparatiisi Islanti ei ole, sillä valikoima on melko suppea ja hinnat suhteellisen kalliit. Ruokakin on Suomeen verrattuna suhteellisen hintavaa, ja ruokakauppaketjujen hintalappujen ero samoissa tuotteissa voi olla jopa kolminkertainen. Ruokaostokset siis kannattaa tehdä ehdottomasti esimerkiksi Bonuksessa tai Kronanissa. Osa elintarvikkeista voi olla todella kalliita (esim. leikkele), mutta paikallisia Skyrejä löytyy moneen lähtöön ja ovat melko edullisia. Huomion arvoinen asia on myös, että ruokakaupoissa myydään vain ykkösolutta, ja vahvemmat täytyy ostaa halutessaan paikallisesta alkosta eli Vínbúðista.

Ravintolat ja kahvilat voivat olla hieman kalliimman puoleisia, ja hirveästi alle 15 eurolla ei löydy suuremmin syötävää. Hinnat annoksissa pyörivät noin 20-40 euron kieppeillä ravintolasta riippuen, eikä mäkkäreitä kyseisestä maasta löydy ollenkaan. KFC, Subway ja Hard Rock Cafe toki mestoilta löytyi, mutta suosittiin kyllä paikallisia laaturavintoloita. Pääsin myös maistamaan aivan sairaan hyvää lammasta sekä valasta (maistui vähän kuin riistan ja härän sekoitukselta), ja ennen kuin kukaan hernettä nenään vetää, niin paikallinen opas tiesi kertoa, että tuo kyseinen valaslajike ei ole lähelläkään uhanalaista, vaan niitä elää pelkästään Islannin ympärillä yli puoli miljoonaa yksilöä. Myös haita sekä lukuisia kalaruokia olisi ollut tarjolla joka puolella.

AirBnB-kämpän keittiön avulla selvisi hyvin hieman kevyemmällä ruokabudjetilla. Aamupala ja iltapala syötiin aina kämpillä, ja pakattiin mehevät eväät päivän autoreissuille mukaan. Edullisempia Bonus-kauppoja toki löytyy hyvin pienemmistäkin kylistä, joten välipalaa ja juotavaa saa matkan varrelta myös kelpohintaan. Kerran päivässä sitten käytiin ulkona mussuttelemassa, ja ruoka oli kyllä kaikkialla ravintoissa todella hyvää.

islanti talvella

islanti talvella
Vaalea neule: TÄÄLTÄ* // Stretch-farkut: TÄÄLTÄ* // Valkoiset tennarit: TÄÄLTÄ*

Matkakohteena Islanti talvella oli siis aivan loistava vaihtoehto lyhyehkölle irtiotolle Suomen kamarasta, ja en pysty uskomaan, etteikö kesällä olisi vähintäänkin yhtä upeaa nähtävää tarjolla. Hauskana loppufaktana kerrottakoon, että tällä reilun 300 000 islantilaisen kansoittamalla saarella on olemassa oma kännyaplikaatio, josta he voivat tarkistaa mitä sukua kukin on kenellekin. Näin ei tietämättään tule pylsittyä esim. omaa pikkuserkkuaan, johon erehtymisen todennäköisyys on huomattavasti suurempaa kuin meidän ”suuressa” Suomessa, hah!

Seikkalunhaluista tiistaita joka kolkkaan!

Vilkaise myös:
Miten matkustaa halvalla? Reissuun pikkurahalla!
Nam! Parhaat elintarvikkeet Jenkeissä!

Edellinen juttuni:
Iskua selkätreeniin – 3 osuvaa liiketärppiä!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen