PALJASTUKSIA MUN JA MIEHEN EKALTA VUODELTA

*Sisältää mainoslinkkejä

Meidän kahden tarina on alkanut jo yli kymmenen vuotta sitten Jyväskylästä, eli otetaanpa otsikon mukaisesti pieni katsaus menneisiin. Tikulla silmään joka vanhoja muistelee, ja ketut! Välillä on hauska myhäillä vanhoille hyville ajoille ja repeillä huikeille muistoille. Tapahtumat sijoittuvat vuosille 2007-2008, ja tähän aikajanaan osui myös meidän parisuhteen ensimmäinen vuosi.

PALJASTUKSIA VUOSIEN TAKAA

Minä pamahdin kuusitoistakesäisenä Jyväskylän Norssiin liikuntaluokalle, ja ennen koulun lukion alkamista alkamista kävin kuolaamassa IRC-galleriassa tuon miehen kuvia, sillä tsekkailin, millaista jengiä ylemmiltä liikuntaluokilta löytyy. Ajattelin kyllä suoraan, että mies olisi aika eri liigassa, mutta saihan siellä kyyläämässä käydä, heh!

Pidin Johannesta lukion alussa kuitenkin ihan täytenä k*sipäänä, koska näin sen repeilevän kauempana telinevoimistelukaverinsa kanssa mun siskon epäonnistuneelle akrobatiasarjalle. Voi että, mua kiristi pantaa sillä hetkellä!

Johannes toimi urheiluseurallamme (ja siten minulla) akrobatiavalmentajana, ennen kuin alettiin seurustelemaan. Ja itseasiassa se olin minä, joka pienellä ehkä pienellä taka-ajatuksella soittelin Johannekselle, ja hankin tämän telinevoimistelijan vetämään volttitreenejä kehiin. Oltiin siis tutustuttu paremmin ensimmäisen lukiovuoteni jälkeen rantalentispeleissä, ja totesin, että tämä jantteri oli oikeasti täydellisen kaukana niistä kertyneistä ennakkoluuloistani, hah!

Kun Johannes ekaa kertaa tuli hakeen mua meiltä kotoa (tällä oli ajokortti ja mulla ei, koska olen 1,5 vuotta nuorempi) niin meidän äiskähän päätti aiheuttaa hämmennystä paukkaisemalla oven auki ja tokaisemalla tiukasti ja tuimalla ilmeellä että ”Meidän Piiahan ei lähde mihinkään!” Mies pääsi heti kiinni meidän äiskän kieroutuneeseen huumoriin, mutta anoppi onkin sitten saanut takaisin tässä vuosien varrella, koska mieshän yrittää vetäistä tätä koko ajan höplästä asiassa jos toisessakin.

Lukioaikoina käytiin aina perjantaisin ostamassa Lidlistä muovikassillinen rehellistä shittiä ja sikailtiin ittemme ähkyyn. Lauantai-aamuna meni aina jämät. Yli tursuavasta kassista löytyi sipsiä, dippiä, karkkia, limsaa, jätskiä ja pakastepitsaa. Jumppa ottikin aika nopeasti sen 10 kiloa varteensa, haha! Mä taas keräsin myös sitä laardia, mutta urheilin kuin hullu ja syöden muutenkin kuin hevonen, niin ei ihan niin rajusti osunut (mutta kuitenkin osui). Eipä kyllä silloin haitannutkaan vähän reilumpi pehmo hanurissa ja vyötäisillä, kun treeni kulki kuin öljytty telkkä.

Lukion vikana vuotena meillä oli pari samaa bilsan kurssia. Mä tein kaikki muistiinpanot ja yritin panostaa, ja tuo vain kaiveli nenää ja veti lukematta (tai luki MUN tekemät muistiinpanot) selkeästi paremmat numerot kokeista kun minä. Niinkun miten? :D

Jo ensimmäisen seurusteluvuoden aikana päätettiin, että kun meille jonain päivänä tulee koira, niin sen nimeksi tulee Pöpö. Sellaiset kymmenen vuotta eteenpäin toteutettiin kuin toteutettiinkin tämä, hah!

parisuhteen ensimmäinen vuosi
Adidas -mekko: TÄÄLTÄ*

Tiesin kyllä jo heti alkumetreillä, että nyt osuin napakymppiin, ja tämä tulisi viemään vielä pitkälle. Olisihan sitä keskenkasvuisena voinut luulla omiaankin, mutta silti tässä oli ihan omanlaisensa perstuntuma. Hanurin kutkuttelu piti siis ihan paikkaansa, ja tälläkin onnellisella hetkellä paukutellaan kahdestaan (Pöpön kera) mökkimaisemissa. Muuten meno maistuu täällä korvessa, mutta hyttyset ovat melkoisia peräreikiä.

Mehevää viikonlopun odotusta! Pus!

KURKKAA MYÖS:
Mies avautuu: mikä minussa ärsyttää!?
& Olkkarin muutos – DIY struktuuriseinä

EDELLINEN JUTTUNI:
I’m back! Nolla treeniä ja paljon ruokaa

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

MEIDÄN HÄÄT – RUOKA, JUOMA JA TARJOILUT

Se on hei kesä nyt, ja hääjuhlien kulta-aika on alkanut! Meilläkin on tupsahtanut tässä kesälle sekä alkusyksylle yhteensä neljä kaunista hääkutsua, eli rakkautta (sitoutumiskammon puutetta) on ilmassa! Ah, ihanaa!

Itsehän kuulun vahvasti myös siihen ”I’m here for the food”-sakkiin yhtään väheksymättä sitä, että päästään juhlistamaan lähipiirin ikimuistoista päivää. Siksipä tämä postaus on omistettu nimenomaan niille juhlatarjoiluille, jotka olivat luonnollisesti myös meidän talvisissa hääjuhlissamme prioriteettilistalla äärimmäisen korkealla. Meille oli siis jo ensikädessä ehdottoman tärkeää, että ruokaan, herkkuihin ja tarjoiluihin panostettaisiin. Otetaan siis tarkasteluun tänään häämenu ja kaikki oheistarjoilut myös juomapuolelta, jotka meidän makuumme onnistuivat erinomaisesti ja kuvastivat myös meitä hääparina.

HÄÄMENU

häämenu
Huikeat tarjoilugrafiikat ja muut messevät ilmoitukset loin Canvan avulla.

häämenu

häämenu

Täytyy sanoa, että cateringin valinta meni puolimäihällä napakymppiin, josta aivan valtava kiitos meidän Kestit Cateringille, jonka vuokraamissa tiloissa myös järjestimme koko iltajuhlan. Ruoka oli niin valtavan hyvää ja sitä todellakin oli riittävästi. Palaute myös juhlakansalta oli sapuskoista yhtä peukkua, ja tämä toi hymyn myös juhlaparin huulille. Score! Ruuan kyljessä oli tarjolla vettä, mehua sekä valko- ja punaviiniä, joita sai hakea vapaaseen tahtiin juomapöydältä.

Itse rakastin juurikin kaikkea pientä ja maistuvaa, josta lautaselle sai koottua ihan mahtavan monipuolisen ja makuhermoja hellivän kokonaisuuden. Erilaiset salaatit, pikkunaposteltavat, tuoreet leivät, leivitteet ja tahnat olivat aivan täydellisiä omaan makuuni ja pääruuassakin riitti valinnanvapautta. Oijoi. Alkoipa kuola jo taas valua, hah!

KAKUT JA KAHVIT

Makean ystävinä kakuiksi valittiin kaksi erilaista teosta Cateringin tarjonnan kautta, sillä emme halunneet tyytyä vain yhteen sorttiin. Valinnat osuivat härän silmään että nasahti, ja juhlissa laitettiin suut makeaksi sekä täyteläisen suklaisella sacher-kakulla sekä vadelmajuustokakulla, joista molemmat olivat koristeltu niin kauniisti macaronseilla, marjoilla, marenkikoristeilla ja muilla ihanilla höysteillä. Erikseen meidän omaksi hääkakuksi oli taiottu kaunis miniversio tuosta vadelmajuustokakusta.

Kakkujen määrä ylimitoitettiin vierasmäärään ihan tarkoituksella, sillä en missään nimessä halunnut, että kakku loppuisi kesken. Meiltähän löytyy edelleen (anoppilan) pakastimesta yksi hääkakuista, heh. Kahvituksen lomassa tarjolla oli myös vaaleanpunaisia sydänvaahtokarkkeja ja kahden eri sortin herkullisia keksejä. Kahviaveceina tarjoilimme sekä konjakkia että kermalikööriä.

CANDYBAR

Vaikka karkkibaari onkin ollut melkoisen suosittu trendi häätarjoilujen osana, niin meille se oli silti aivan ehdoton osa häitä. Karkkibuffa maistuu niin nuorille kuin vanhoillekin, ja kyllähän siellä itsekin tuli käytyä tankkailemassa yön pikkutunneille asti, heh!

Karkkien laadusta emme halunneet tinkiä, joten vahtasimme CandyKing-irttarihyllyjen tarjouksia häiden alla, ja pehmeitä ja laadukkaita lakuja löytyi edullisella kilohinnalla ihan valmiista pusseista. Suklaat tuppasivat loppumaan vauhdilla kesken jo alkuillasta, joten niitä olisin ehkä varannut lisää. Muuten meillä oli hyvä repertuaari jokaiseen makuun. Oli siis suklaata, lakua, toffeeta, hedelmää, kirpeää ja vaahtoisempaa. Jokaiselle jotain.

BAARIN ANTIMET

Ruoan kanssa meillä oli tarjolla valko- ja punaviiniä, ja alkumaljathan toki tietty tarjottiin ensimmäisenä. Muuten hieman myöhemmin illalla avattiin baari, ja juomatarjoiluista löytyi Heinekenia, kuivaa omenasiideriä, päärynäsiideriä, lonkeroa sekä vesimelonilonkeroa, ja nämä käytiin roudaamassa Tallinnasta miehen kanssa hieman ennen häitä päiväreissulla. Juomia jäi häistä mukavasti yli, ja näistä on riittänyt vielä tällekin kesälle kivoja kesäjuomia.

Isosiskolle nakittelin boolien luomisen, ja tarjolla oli mojito-boolia sekä raikkaan makeaa raparperi-mansikkaboolia lasihanoista tarjoiltuna. Saimme lähes kaikki tarjoiluastiat niin boolien kuin candy barinkin osalta lainaksi veloituksetta cateringiltä, joka oli ihan valtava plussa.

Meillehän oli myös itsestään selvää se, että kofeiinia tarvitaan jo ihan peiliin sekä vieraslistaan katsellessa. Vaaleanpunaiseen teemaan mätsättiin Celsiuksen suloisen vaaleanpunaiset Vadelma-Acai-juomat, että kahvin lisäksi pärinää riittäisi pitkälle yöhön. Limsat tarjoiltiin reteästi ihan suoraan pullosta.

ILTAPALA

Iltapalan toteuttamista pohdittiin meidän päässä pitkään, ja vaihtoehtoja oli meillä monia. Erilaiset sandwich-baarit, hodaritbuffat ja ”euron juustot” olivat vahvoina listalla, mutta Cateringiltä saimme erittäin osuvan ja meidän häiden tyylisen vinkin, jonka olivat kuulleet toteutettavan. Tilasimme siis pitseriasta etukäteen 80 senttimetrin halkaisijan megapitsoja, jotka toimitettiin meille iltakymmenen aikaan valmiiksi leikattuina suoraan tarjoilupöydälle. Helppo, näppärä, maistuva ja kustannustehokas ratkaisu, ja täytteiden varioinnilla sai jokaisen makuun maistuvan tarjoilun luotua.

Kyljessä oli myös sipsejä ja ruissipsejä dippeineen, ja pääruualta ylijääneitä salaatteja. Tämä oli siitä todella toimiva ratkaisu, ettei kenenkään tarvinnut sen suuremmin laittaa enää tikkua ristiin iltapalan esille asettamiseen eikä etukäteisvalmisteluita muun häähärdellin keskellä tarvinnut säätää. Riitti vain soitto pitseriaan viikkoa ennen hoohetkeä ja that’s it.

OMIA VINKKEJÄ HÄÄTARJOILUIDEN JÄRJESTÄMISEEN

  • Tee rohkeasti juuri teidän näköiset valinnat tarjoiluiden puolesta. Häissä ei tarvitse noudattaa tiettyä kaavaa, eikä tarjoiluissa kannata sortua kilpavarusteluun.
  • Jos budjetti vain sallii, niin helppoudesta kannattaa maksaa. Se, että joku poistaa sinulta häästressin alla ison palan niin ajallisesti ja henkisen kuorman kohdalta, niin tästä voi päästä jo ihan tuntipalkoille. Itse tekemällä tosin voi säästää, mutta ei kaikissa tapauksissa välttämättä kovinkaan suuria summia, kun monesti ne raaka-aineetkin tuppaavat maksamaan maltaita.
  • Kilpailuta catering-palveluita ja kysy kaikki hintaan sisältyvät ja lisämaksulliset palvelut. Lopullinen hinta voi muuttua melkoisestikin, kun mahdolliset astiavuokrat, pöytäliinat ja muut otetaan huomioon.
  • Varaa tarjoiluita riittävästi. Mahdollisista ylijäämistä saa ihanat rääppiäiset, ja ruokiakin voi vaikka pakastaa. Meillä catering oli pakannut ylijäämät ihanasti muovirasioihin, joista syötiin monta päivää ja osa vielä pakastettiin.
  • Jätä ruokailuun aikataulullisesti tarpeeksi aikaa. Ajoita ruokailu, kakkukahvit ja mahdollinen iltapala niin, ettei juhlakansan tarvitse nähdä nälkää ja odotella tyhjillä vatsoilla. Ajallisesti liian lähekkäin ei myöskään uusi satsi maistu.
Kuvat: Tiina Uimaluoto

Tällaiset tarjoilut siis löytyivät meidän talvihäistä tammikuulta. Me molemmat olimme miehen kanssa melkoisen tyytyväisiä tarjoiluihin kokonaisuutena, eikä mitään jäänyt oikeastaan puuttumaan tai kaipailemaan, eli täytyy todeta, että nappiin meni!

Kurkkaahan myös aiemmat hääaiheiset postaukseni tämän vuoden puolelta:

Pusuja loppuviikkoon! Pus! <3

Edelliset juttuni:
Asiat, jotka pidän puolisoltani salassa
Lepopäivien nälkä? Ylläpitävä treeni? Meitsi vastaa!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram