Vuoteni 2016 – Kohokohtia, kompastuskiviä ja mullistuksia

Vaikka kaikki näyttävät jo elävän asianmukaisesti tiukasti vuodessa 2017, niin mieleni teki vielä hetkeksi katsahtaa kuluneeseen vuoteen. Tähän kokosin lyhyesti kuluneen vuoden tapahtumia, ja bloginihan aloitti tykittämisen täällä Fitfashionilla vasta maaliskuussa, joten matkan varrella mukaan tarttuneille seuraajille osa tästä vuodesta voi olla hieman sumennossa. Tästä tämä vuosi pähkinänkuoressa siis lähtee!

TAMMIKUU

Olin juuri joulun alla saanut kutsun maailman toisiksi kovimpaan ammattilaiskilpailuun Arnold Internationaliin Ohion Columbukseen, mutta preppi lähti melko puisesti käyntiin, sillä jalkaan pamahti kipsi ja kainaloihin kyynärsauvat. Tammikuu menikin treenatessa kahdeksan kertaa viikossa kipsin ja keppien kanssa, mutta onneksi Jumppa oli apuna kantamassa treenikassia ja levypainoja laitteisiin. Kipsin sain onneksi pois kuusi viikkoa ennen h-hetkeä tammikuun lopussa, joka oli suuri huojennus, vaikka edessä oli vielä kuntoutusta ja epävarmoja hetkiä vapaaohjelman parissa. Irtisanouduin myös täysipäiväisestä palkkatyöstä, sillä totesin, että täyspäiväisen duunin, ammattimaisen urheilun ja diplomi-insinöörin tutkinnon loppuun saattamisen kombinaatio oli vienyt minut lähinnä burnoutiin. Kaiken kaikkiaan siis yksi rankimmista prepeistä tähän mennessä, kun elämä oli muuten vähän kuluttunanut ja heittänyt risuja naisen tielle. Mutta elämä on. :D

IMG_6204 IMG_6207

HELMIKUU

Helmikuussa otin vähän enemmän aikaa itselle, ja kuukausi sisälsi myös jalkaterän kuntoutusta ja kisakunnon viimeistelyä. Pääsin tekemään ensimmäistä kertaa vapaaohjelmaani neljä viikkoa ennen kisaa jalan armoilla, mutta onneksi koreografia oli vanha tuttu edellisen syksyn skaboista. Pian startattiinkin Jumpan kanssa reissu kohti Jenkkilää! Reissun lähtiessä oli pieni voittajafiilis, sillä en reilu kuukausi takaperin voinut olla lainkaan varma, jäisikö tämä elämäni kovimmista kisamahdollisuuksista kokonaan minulta välistä.

IMG_8120 IMG_8047 IMG_7904

MAALISKUU

Maaliskuu starttasi Columbuksessa, ja Arnold International oli kyllä huikea kokemus. Koko sirkus oli kyllä järkätty reteästi ison maailman malliin, ja meistä pro-kisaajista pidettiin todella hyvää huolta. Jalkavamma salli pienestä kipuilusta huolimatta täysillä vedetyn vapaaohjelman, vaikka vetäisinkin yhden pienen perslaskun kesken kaksiminuuttisen spektaakkelini. Muuten meni oikein nappiin, vaikka tämä pieni feilaus kirpaisikin aivoista jonkin verran. Tämä oli kyllä mieletön reissu, ja olisihan tuonne vielä joskus huikea päästä uusiksi!

Niin ja tottahan tosiaan! Maaliskuussa aloitin myös bloggaamisen täällä FitFashionilla, jeij!

FotorCreated 1789529 12829495_10153974296823454_4103669066882923255_o

IMG_8426 (1) IMG_8419 (1)

HUHTIKUU

Huhtikuussa paukuteltiin läpi perinteiset Fitness Classic-skabat, ja tiimikaverit vetivät kippoa kotiin. Huhtikuussa pamauttelin myös parit kuvaukset, mutta muuten kuukausi näytti menneen aika rauhaisissa tunnelmissa omasta kilpailukaudesta palautuessa. Tuntui ihanalta keskittyä kahden putkeen vedetyn kisakauden jälkeen palautumiseen ja hiljalleen taas nousujohteiseen treeniin ilman selkeää lukkoonlyötyä seuraavaa kisatavoitetta. Back to basics!

IMG_9650 IMG_9355 IMG_9501

TOUKOKUU

Toukokuussa tuli reissattua perheilemässä, sukuloimassa ja kavereiden nurkissa lähes joka viikonloppu. Ehdittiin myös käydä juoksemassa Jaanan kanssa Red Bull 400 Kuopiossa, ja minusta tehtiin Pro Bodyyn useamman aukeaman juttu kansikuvan kera.

image image

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KESÄKUU

Lähdettiin Jumpan kanssa ensimmäiselle yhteiselle oikealle lomalle kahdestaan sitten vuoden 2008, eli äkkilähdöllä pakettimatkalle Turkkiin, ja teki muuten eetvarttia! Reissun perään vietettiin maailman huikein Juhannus Pro Elite Teamin kanssa Lahden kupeessa Suikeron mökillä. Musta tuli myös täti maailman ihanimmille kaksostytöille. Oikein passeli kesäkuu! Alkava kesä oli myös siitä poikkeava, että ensimmäistä kertaa neljään vuoteen en ollut kisaprepillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

nakyvat-vatsalihakset
Naama, kun loma loppuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HEINÄKUU

Perustin toiminimen, eli minusta tuli virallisesti yrittäjä! Riipaisin siis, vaikka vajaa vuosi sitten multa kysyttäessä asiasta vastasin vielä, että ”hell no!”

Reissattiin myös vähän lisää, ja lähdettiin Pro Elite Teamin kanssa Berliiniin Joonaksen luo. Loppukuusta harrasteltiin myös kotimaanmatkailua, joista upeimpana kohteena täytyy mainita Yyteri! Heinäkuu oli myös surffitukkani kulta-aikaa, ja suoristusrauta unohtui lähes koko kesäksi kaapin perälle.

Berliini-4 Berliini-total-2 piia-kysy2-2  yyteri-11

ELOKUU

Elokuussa riipaistiin vielä Jumpan kanssa mun synttäripäivänä Budapestiin. Tykästyttiin kohteeseen todella paljon, ja otettiin reissusta kaikki ilo irti. Budabestissä käytiin myös ehkä maailman siisteimmällä salilla! Elokuu huipenti yhden huikeimmista kesistä ikinä! Elokuun aikana näin myös paljon vanhoja kavereita, ja ymmärsin, ettei mun oikeasti tarvitse 100% varmasti tietää, mitä tulen tekemään a) vuoden päästä b) viiden vuoden päästä c) 20 vuoden päästä.

treeni-lomalla-9 Budapest-2 Budapest-5

SYYSKUU

Kisakausi käynnistyi täällä Perä-Pohjolassa, ja ensimmäistä kertaa en itse ollut kisaamassa syksyllä. Jyväskylän karsinnoissa huollettiin tiimikavereita ja läntättiin hanuri tuomaripenkkiin! Reissattiin myös kisojen merkeissä likkain kanssa Prahaan, jonne lähdin neiti Malytchevan kisaorjaksi Prague Pro-skabaan. Oli kyllä sairaan hauska reissu, vaikka paljon muuta ei keretykään näkemään kuin kisapaikkaa ja hotellia. Syyskuussa hyppäsin myös ensimmäisen benji-hyppyni, ja oli huisia!

jkl-karsinta-6

evls-prague-pro-6 evls-prague-pro-5  img_8443

LOKAKUU

Lokakuussa oli taas perinteisen Nordic Fitness Expon vuoro, ja vuokrattiin Pro Elite Teamin kanssa oma kimppakämppä. Viikonloppu oli huikean hauska, vaikka sutinaa riitti. Välillä levittelin värejä tiimikavereille, suurimman osan ajasta tuomaroin, hetkittäin istuin katsomossa ja osan ajasta vietin FASTin messuosastolla. Lokakuussa startattiin koutsi-Pajulahden kanssa kasaamaan mulle tuliterää vapaaohjelmaa vuodelle 2017! Lokakuussa tehtiin Jumpan kanssa myös ensimmäinen asuntotarjous eräästä asunnosta, mutta lopulta meni paksumman lompakon omistaneelle ostajalle se huusholli. Näin jälkikäteen katsottuna onneksi niin, vaikka hyvä sekin oli. Löydettiin vain paljon huikeampi.

pro-elite-team-9

pro-elite-team-6
Vuoden bäkkärikuva: Persujen Timo Soini antamassa vakavaa palautetta vaparifitneksen kaksinkertaiselle Suomen mestarille! :D

 

MARRASKUU

Marraskuussa lähdin huoltamaan Suomen tiimiä Puolan Bialystokiin Fitnessin MM-kisoihin. Samalla reissulla suoritin myös kansainvälisen tuomaritestin. Alkusyksy oli melkoista menemistä, ja marraskuussa oli onneksi hieman hengähtämisen merkkejä ilmassa. Marraskuussa minä ja Jumppa juhlistettiin myös meidän yhdeksättä vuosipäivää (romanttisesti Friends&Brgrissä hamppareilla).

fitness-mm-2 fitness-mm-8 fitness-mm-15

JOULUKUU

Rauhallisesti alkanut joulukuu muuttui melko kaaokseksi, kun ostettiin Jumpan kanssa aika nopeilla liikkeillä meidän unelmien asunto! Joulukuu menikin yhdessä häsellyksessä muuttopuuhien ja kämpän laittamisen parissa. Joulukin meni tänä vuonna allekirjoittaneelta melkolailla ohi, mutta onneksi Joulu tulee tänäkin vuonna uusiksi!

ensiasunto

muutto-2

Jösses. Olipahan vuosi. Tuntuu, että kuluneeseen vuoteen on mahtunut vaikka ja mitä, ja edellisestä vuoden vaihteesta tuntuu olevan lähes ikuisuus aikaa. Tältä vuodelta toivoisin hieman enemmän tasaisuutta, mutta toisaalta janoan kokemuksia ja elämää. Voisin tietty ottaa vastaan hieman pienemmällä sirottimella niitä mullistuksia, ja puolestaan ottaa avosylin vastaan tasaisen fiilistelevää arkea sekä sopivalla lusikalla niitä piristysruiskeita väliin. Veikkaan kuitenkin, että tämä vuosi tuo mukanaan ihan mielettömiä reissuja ja unohtumattomia kokemuksia. Sen takaa tulevan kesän kisarumbani Pohjois-Amerikan puolella, ja saas nähdä mihin muualle tässä taas päätyy. Toki toivon, että säilyn hengissä kesään asti, sillä tässä olisi diplomityö kirjoittamatta, kisahööki alkamassa ja elinkeino ylläpidettävänä! Hommaa siis piisaa, mutta kunhan osaan hallita paletin, niin eiköhän se siitä lutviudu. Jau!

Edellinen juttuni: Kysymyksiä ja vastauksia ravinnosta ja treenistä!

Seuraa minua:
Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

 

Menoa ja meininkiä fitnesslajien MM-kisareissulla

Herranisä mikä reissu. Rankka, mutta niin mieletön. Tänään palattiin takaisin kotimaan puolelle Suomen joukkueen kanssa Puolan Bialystokin Fitnessin MM-kisareissulta univelkalastin ja huikeiden kokemusten kera. :D

Oma pestini näissä karkeloissa oli Suomen joukkueen huoltohommat takahuoneen puolella, mutta lauantaina minut laitettiin yllätyksekseni suorittamaan IFBB:n kansainvälistä tuomaritestiä, enkä takahuoneeseen kerennyt kuin aivan päivän päätteeksi. Testin tuloksia ei vielä ole saatu tietoon, mutta ainakin body fitnessin varjotuomaroinnissa vedin täyden bingon, joten uskoisin, että läpi meni.

fitness-mm-2

fitness-mm-17

fitness-mm-18

fitness-mm-19

fitness-mm-12

Ensimmäinen kisapäivä verotti kuitenkin sen verran rajusti, että ilta päättyi hotellihuoneen lattialle sekavan hysteeriseen huutonauruun pyörien kyljeltä toiselle sikiöasennossa. Toinen päivä tähän päälle lavan takana huoltohommissa, niin jatkoilla banketissa vedettiin diskoteekan puolella jalalla häikäilettömän koreasti aivan hiestä märkänä, ja oltiinkin viimeiset paikan päällä. Rankka työ vaatii rankat huvit, vaikka jatkot pistettiinkin purkkiin jo puolilta öin, ettei ihan hävyttömän pitkään annettu meidän heilua. Eipä ole hetkeen tullut naurettua yhtä paljon kuin tämän viikonlopun aikana, ja tämähän tekee ihmiselle vain hyvää.

Olen myös äärimmäisen onnellinen siitä, että pääsin katsomaan kaikki fitnessin vapaaohjelmat varjotuomaroinnin ohessa. Tarjolla oli paljon hyvin erilaisia ja korkeatasoisia vapaaohjelmia, joista sai taas lisää inspistä omaan tekemiseen. Pieni haikeus myös iski, kun ennen kisapäivän alkua katselin vaparikisaajien lavatestausvuoroa vielä tyhjän katsomon edessä kisavalojen valaistessa akrobatian ja kauniiden liikelinjojen täyttäessä lavaa. Siinä hetkessä on vaan jotain niin maagisen kaunista ja upeaa.

Välillä kyllä kaipaan toden teolla noita amatööripuolen kilpailuja, sillä niissä on vain ihan omanlainen tunnelmansa ja ilmapiirinsä verrattuna ammattilaispuolen jenkkimeiningillä höystettyihin skaboihin. Aikansa kutakin, ja onneksi saan edelleen olla mukana tällä puolella taustajoukkojen, tuomaritoiminnan ja tässä pikkuhiljaa myös valmennuksen puolella.

fitness-mm-3

fitness-mm
Yleensä en fanikuvia harrasta, mutta Sibilin kanssa oli pakko päästä kuvaan!

Suomen mitalisaldo jäi kyllä harmillisen heikoksi, mutta näin käy joskus aina urheilumaailmassa. Lähelle kuitenkin päästiin, ja finaalissa kuuden parhaan joukossa nähtiin joka tapauksessa neljä suomalaista kovaa kilpailijaa neljästä eri sarjasta. Olen myös erityisen ylpeä meidän Oonasta, joka juniori-ikäisenä vetäisi jälleen kerran finaalipaikan naisten vaparifitnessissä. Seitsemäs kansainvälinen kilpailu ja seitsemäs finaalipaikka, joten ei lainkaan huono suora noin nuorella iällä.

On kyllä huippua olla osana näin mieletöntä ja uniikkia urheilulajia, ja tuolla maailmalla sen taas joutuu toteamaan, kuinka hienoa tämä touhu kaikessa erikoisuudessaan on. Siinä ehkä näiden lajien suola onkin, että ne ovat kaikessa järjettömyydessään niin mahtavaa touhua ja kerää yhteen niin huikeita sekä erilaisia persoonia.

fitness-mm-14

fitness-mm-15

fitness-mm-9

fitness-mm-13

Reissu oli kaikesta luonnollisesta härdellistä huolimatta tällä kertaa yllättävän helppokulkuinen ja sujui lähes täysin ongelmitta. Järjestelyt toimivat, aikataulut olivat inhimilliset ja Suomen reissupoppoo oli todella osuvaa ja toiminnan väkeä. Tällä reissulla jopa kerkesi (ylen)syödä, joka ei todellakaan ole aina ollut ihan itsestäänselvyys, kun kisapaikalta on päässyt toisinaan lähtemään pois vasta puolen yön aikaan. Hämmentäviä tilanteita, todella huonoa huumoria ja huutonaurua riitti kuitenkin sitäkin enemmän, ja meno oli suorastaan huikeaa! :D

Vaikka Suomeen on nyt palattu tänään iltapäivällä, niin itse pääsen kotiin vasta myöhemmin tällä viikolla. Vahvana tavoitteena on silti päästä univeloista ja reissupöhnästä eroon alkuviikon aikana, ja päästä reissusta motivoituneena vääntämässä parit kunnon treenit. Mahtavaa alkanutta viikkoa sinne ruudun toiselle puolelle!

Edellinen juttuni: Kinttuja muokkaava räjähtävä loikkatreeni