DOGGIE Q&A – KUMPI KEKSI NIMEN? ROTUVALINTA?

*Sisältää mainoslinkkejä

chihuahuan pentu

Miksi juuri chihuahuan pentu? Kumpi keksi Pöpön nimen? Hauskoja ja kiperiä kysymyksiä olette pistelleet mulle tulemaan tähän vesseliin liittyen, joten parempi kai pyöräyttää Pöpölle oma vastauspostaus ilmoille! Muutenkin näin viikonlopun alle teki mieli ottaa vähän kevyempää ja leppoisempaa meininkiä kehiin, joten tässä niitä vastauksia nyt tulee!

Kumpi keksi nimen Pöpö?

Nimi Pöpö oli itseasiassa bongattu jo varmaan 10 vuotta takaperin Hesarin sarjakuvasivuilta, jossa Pöpö nimeä totteli erään sarjakuvan sidekickinä toiminut melko vaativaluonteinen ja lihava kissa. :D Tuolloin oltiin jo molemmat sitä mieltä, että kun meille joskus koira tulee, niin se tulee tottelemaan nimeä Pöpö, koska se vain yksinkertaisesti oli niin huikea, hah! Eli oikeastaan tämä oli aikalailla molempien mielessä heti ensimmäisenä, kun aloitettiin koiran nimeä keksimään.

Mitä muita nimivaihtoehtoja teillä oli?

Meillä oli hirveä lista nimiä paperille heiteltynä, ja tuntui, että poikakoiralle olisi keksinyt paljon parempia nimiä. Listalla nimikandidaatteina tälle likalle olivat mm. Ulla, Martta, Anneli, Mervi ja Hillo. :D Mieskin muistutteli, että lasta kun ei kannata nimellä pilata, niin nyt kannattaa ottaa koiran kanssa nimeämisestä kaikki ilo irti.

Nimi lyötiin lukkoon vasta, kun me tätä vatipäätä mentiin kasvattajalta kotiin noutamaan, koska haluttiin odottaa siihen asti, että varmasti tiedetään ”miltä koira näyttää”, vaikka oltiinhan me pentua aiemminkin oltu katselemassa ja paljon kuvia ja videoita tästä jatkuvasti kasvattajalta saatu. Sen verran suloisen vatipään näköinen vesseli oli heti noutopäivänä meitä vastassa, ja vielä kun toinen korvakin oli kerennyt lerpahtaa pystystä alas, niin eihän siitä voinut tulla mikään muu kuin Pöpö. :D

Missä Pöpö nukkuu?

Makkariin meillä ei koiralla ole asiaa, sillä ollaan molemmat melko helposti häiriintyviä nukkujasieluja. Sepä ei ole Pöpöä haitannut, sillä tämä vetää öisin hirsiä täydellisen tyytyväisenä meidän olkkarissa yleensä sohvalla samperin kalliiseen merinovillavilttiin kääriytyen (:DDD). Toisinaan tämä natiainen mönkii myös öisin omaan pehmeään pesätunneliinsa sohvan viereen.

Kumpi on ”bad cop” ja kumpi on se ”good cop”?

Meillä on oikeastaan aika hyvä tasajako tässä hommassa. :D Mä olen itse aika jämäkkä, mitä koiran koulutukseen ja kasvatukseen tulee, vaikka pienestä koirasta onkin kyse (ja toisaalta sitä suuremmalla syyllä). Pakko sanoa, että iiihan pikkusen uumoilin etukäteen tuon miehen sulavan noihin hellyttäviin nappisilmiin, mutta olen kuitenkin positiivisesti yllättynyt, kuinka jämptinä tuo mies on pysynyt Pöpön kanssa, hah! :D

Toki luonnollisesti mä vietän enemmän aikaa Pöpön kanssa, kun teen kotoa käsin töitä päivisin, joten mä tässä päivien ohessa aika paljon otan luovia taukoja leikittämiseen, kouluttamiseen ja ulkoiluttamiseen. Siten luonnollisesti mä kyllä suhteessa enemmän komennan ja isken sitä ojennusta tälle rajojaan toisinaan kokeilevalle veijarille (sohvatyynyjä tekisi kovasti mieli kaivaa ja pureskella), mutta molemmat tehdään kyllä osamme tässä.

Miksi valintana oli juuri chihuahuan pentu? Miksi koira juuri nyt?

Ollaan perhepiirissä päästy seurailemaan muutaman mahtavan chihuahua-herran touhuja melko läheltä. Nämä jantterit ovat olleet niin reippaita luonteeltaan sekä terveitä ja upeita yksilöitä kaiken kaikkiaan, että näiden menoa on ollut niin mahtava seurailla. Näistä herroista tuo yksi Suomen muotovalio pääsi erään upean nartun astumaan, ja tähän pentueeseen siunaantuikin yksi muutoin niin mahtava, mutta töpöhäntäinen narttu, ja jotenkin tätä spesiaalitapausta päädyttiin tsekkaamaan. Juuri tuo ”vajaavaisuus” kiinnitti oman huomioini, sillä tavallinen kotikoira ilman näyttely- tai jalostamishommia on ollut itselläni se tahtotila.

Jonkin verran mielessä ainakin itsellä on aina ollut jo varttuneemman karvakaverin hankkiminen (esim. edellisen isäntäperheen elämänmuutoksen tieltä), mutta tämä chihuahuan pentu osui vaan niin hyvin kohdalleen sekä vielä luotettavilta ja vastuullisilta kasvattajilta. Vaikka jo kymmenisen vuotta varmaan ollaan yhteisestä koirasta puhuttu, niin nyt tuntui ajankohta olevan sopiva. Elämä on tätä ennen ollut jokseenkin hektistä, kun rautoja on ollut samaan aikaan täydessä tulessa niin monta, ettei sellainen olisi ollut itse koiralle paras tai reiluin vaihtoehto. Ollaan kyllä molemmat sitä mieltä, että oli hyvä juttu antaa ajan sekä meidän kypsyä tätä karvaista perheenlisäystä varten.

Osaako Pöpö vielä temppuja?

Osaa! Se on niin hurjan taitava tydy, ja ollaan kyllä treenailtu yhdessä ja PALJON. Pöpö osaa istua, seistä, heittää läpsyt kämmenelle, mennä ympäri molempiin suuntiin, odottaa namia tai ruokakuppia ”jätä”- ja ”saa ottaa”-käskyillä. Eilen onnistuin vihdoin myös opettamaan Pöpön menemään maahan. Woohoo! Puolessatoista viikossa tuo on kyllä jo aika hyvä saldo, eli ei tuo nyt aivan penaalin tylsin kynä ole ja inkkareitakin löytyy kanootista ainakin pari. Ei kyllä ihan joka hetki uskoisi, sillä välillä tuo vatipää vetelee sellaista touhua täällä himassa, että ei voi kun repeillä ja heittää facepalmia. :D

Temppuja tämä ei viime viikon alussa vielä hirveästi osannut, mutta sen verran lutunen luppakorva se vielä oli, että videon siitä silloin pyöräytin. Jos siis missasit tämän spektaakkelin, niin pistähän video pyörimään tuosta alta!

chihuahuan pentu
T-paita: TÄÄLTÄ*

Tämä reipas chihuahuan pentu on kyllä niin mainio tapaus, ja näinkin pian tullut rakkaaksi ja olennaiseksi osaksi meidän vielä muuten pienehköä perhettä. Kuulemma mun kanavat ovat viime aikoina tarjonneet aimoannoksen koirakuumetta, joten sori kaverit (not sori)! Pelkäksi hauvahöpinäksi en kuitenkaan aio jatkossakaan menoa muuttaa, ja Pöpö säilyköön mun säännöllisen satunnaisena sidekickinä. Omaa Instatiliä en myöskään Pöpölle ainakaan näillä näkymin ole tekemässä, vaikka kyselty kovasti on, haha! :D

Ja psst! Elloksella nyt merkkituotteet -20% alennuksessa ”Brand Days”-kamppanjapäivillä (26.2. asti). Aktivoi ale ja tsekkaa koko huikean laaja kamppisvalikoima TÄÄLTÄ*!

Kaikenkarvaista viikonloppua joka huusholliin! Pus!

Vilkaise myös:
Lempiherkkuni? Unelmakotini? Faktoja musta!
& Myyttejä lihaksista – Pitääkö paikkansa?

Edellinen juttuni:
Mitä nykyään saa enää syödä?

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

SNÄPPI Q&A – TUPAKOINTI? ALASTOMUUS? OUTO NAPA?

*Sisältää mainoslinkkejä

outo napa

Olenko tupakoinut tai ollut virkavallan kanssa tekemisissä? Voisinko mennä sekasaunaan alasti? Onko outo napa itselläni häpeän aihe?

Pyöräytinpä tuossa loppuvuoden puolella ilmoille Snäppi Q&A:n (SC: piiapajunen) sillä ajatuksella, että saisin tuben näillä kiperillä ja visaisilla kysymyksillä raikamaan. No niinhän minä likka sainkin (elävän kuvan todisteita TÄÄLLÄ), mutta kysymyksiä tulvi sen verran rajulla syötöllä, että eiväthän ne yhteen tube-episodiin millään mahtuneet. Vadista ylitsevuotavista tiedonjanoisista kyselyistä valkkailin tähän muutamia, jotka eivät tuohon aiempaan spektaakkeliin mahtuneet, joten tässä niitä sitten tulee!

Tupakoitko tai oletko koskaan tupakoinut?

Maistanut toki olen muutamaan otteeseen, mutta ikinä en ole tupakoinut, sillä en ole vain hiffannut tämän hyötysuhdetta ja funktiota (etenkään urheilijan elämässä). Savu henkitorvessa ja suussa muutenkin tuntuu ajatuksena etovalta, ja sitä se on myös käytännön kokemuksena itselläni ollutkin. Jos minulle iskettäisiin nyt savukääryle käteen, niin joutuisin jopa miettimään, että miten tätä ajetaan. Sen verran se kertoo suhteestani aiheeseen. :D

Tuleeko kinkku vai juusto leivällä päällimmäiseksi?

No todellakin juusto! Muuten sormet menee ihan kinkkulähmään. Hyi.

Jos et olisi tässä ammatisssa, missä olet nyt, niin missä voisit kuvitella olevasi?

Tuo purkkiin vetämäni tuotantotalouden diplomi-insinöörin koulutus oli kyllä sellainen paketti, että sitä en kadu tippaakaan, vaikka suoraan en alan perinteisiä hommia tee. Toki oppi on ollut kovassa käytössä ihan näissä muissa duuneissa, uskokaa tai älkää. Tuota koulutusta en siis haluaisi vaihtaa mihinkään, mutta toisaalta, jos nyt pitäisi heittää itseni aikakoneella abivuoteen ja mulle pistettäisiin täydellinen no-go tuolle DI-tutkinnolle, niin laittaisin itseni hakemaan aika varmasti lääkikseen.

Sulla on söpö mutta erikoisen näköinen ja vähän outo napa. Ootko ollut aina sinut asian kanssa, vai oletko joskus hävennyt tai yrittänyt piilotella sitä? Onko se ollut aina samanlainen?

Syntymästä asti tuo outo napa on ollut intoa pullollaan, hah! Muistan, että ala-asteella häpesin jostain syystä tuota ulkonevaa napaani ihan hirmuisesti, mutta oikeastaan tämän jälkeen olen nimenomaan vain tykännyt siitä. En edes itse ole vuosikausiin ajatellut sen eroavan mitenkään, ellei joku sitä ota esille, ja silloinkin ihan tyytyväisenä sitä esittelen tarvittaessa. :D Eiköhän meiltä kaikilta löydy jotain erikoisuuksia, joten parempi ottaa niistä ilo irti piilottelemisen sijaan. T. Onnellisesti outo napa. ;)

outo napa

Kuviollinen tyynynpäällinen: TÄÄLTÄ*

Voisitko kuvitella meneväsi sekasaunaan alasti?

Nooo onhan sitäkin tullut tehtyä ainakin nuorempana kotibileissä kaikkien muiden seassa. :D Ehkä tuota häveliäisyyttä on iän myötä omaksuttu, mutta en nyt liian nipo edelleenkään ole. Eli tilanteesta riippuen voisin edelleenkin kuvitella meneväni, mutta nimenomaan tilanteesta riippuen. :D

Onko ”treenattu ulkomuoto” aiheuttanut sinulle joskus haittaa?

Vaatteiden kanssa on välillä ollut vähän haasteita. Etenkin kaikki takit tai juhla-asut tuntuvat aiheuttavan raastavaa päänvaivaa, sillä materiaali ei niissä usein jousta. Ongelmahan ei ole päälle mahtumisessa, mutta kun käsiä yrittää lähteä liikuttamaan, niin ei enää onnistu. Isompi koko taas näyttää roikkuvan aivan totaalisesti päällä kapeammissa kohdissa. Huoh.

Niin ja mies joutuu toisinaan kotona auttamaan minulta tiukoimmat treenitopit pois päältä, hahaha! Jotenkin ne sujahtavat kuin vettä vaan päälle ja istuvat käytön ajan oikein hyvin, mutta pois ottaessa ne jymähtävät kasaan tuohon yläselän ja kainalon kohalle, ja yksinäni saan rimpuilla niitä pois nihkeän ihon päältä. :D

Kuinka usein syöt jäätelöä, ja meneekö kerralla koko rasia?

Tämä riippuu ja roikkuu todella paljon fiiliksestä ja muutenkin omasta ”muudista”. Välillä en popsi jäätelöä aikoihin (jos ei tee erityisemmin mieli), ja toisinaan taas vaikka joka toinen päivä. Kerralla menee yleensä keskimäärin jotain pienen kipon ja puolikkaan paketin väliltä, mutta onhan niitä kokonaisiakin tullut joskus imettyä kiduksiin. :D

Lemppari ruokakauppasi?

Olen toisaalta arkimenoissa jokseenkin tarkka likka rahojeni perään, joten Lidl on tässä tosi kova. Sieltä ei kuitenkaan ihan kaikkia tuotteita saa, niin Prismaakin suosin valikoiman ja hintojen suhteen. Cittaritkin menevät, ja niissä on hauska käydä juuri niiden kauppiaslähtöisyyden takia. K-ryhmälle uutuudet meinaan tulevat huomattavasti jouhevammin ja valikoimasta voi löytyä hauskoja erikoisuuksia maailmalta ja pienemmiltä tuottajilta sekä hauskoja tarjouseriä. Terveisin, tarjoushaukka.

Ootko ollut poliisiautossa tai putkassa?

Putkassa en oo koskaan ollut, mutta kahdesti olen ollut poliisiauton takapenkillä. Ekan kerran ajaessani ylinopeutta ohituskaistalla ja toisen kerran ajaessani pyörällä jalkakäytävällä. Hups.

Pastellinsininen neule: TÄÄLTÄ* // Stretch-farkut: TÄÄLTÄ*

Veikeää viikonloppuja joka kolkkaan!

Vilkaise myös:
7 x Hetket kun hävetti
& Miten söin teininä?

Edellinen juttuni:
Parhaat farkut treenatuille jaloille?

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen