TORONTO PRO SUPERSHOW – HUOMENNA LÄHTEE!

*Sisältää mainoslinkkejä

Niin se aika on vaan luikkinut menemään, että huomisen kohdalla kalenterissa lukee kissan kokoisilla kirjaimilla: KISAPÄIVÄ. Fiilis mulla on tällä hetkellä ihan mielettömän huikea ja itsevarma, ja itselläni ei ole ollut tämän kaltaista koskaan aiemmin. Jotain samansuuntaista fiilinkiä on toki ollut vintillä joissain aiemmissa kisoissa, mutta ei näin voimakasta ja samanaikaisesti rauhallista. Tätä fiilistä on jotenkin todella vaikea edes sanoiksi pukea, ja tässä on kliseisesti ilmaistuna jotain taianomaista. Ah. Niin ihanaa.

Itseäni ei oikeastaan edes jännitä, vaan oikeastaan odotan huomista todella innoissani. Päivä alkaa heti aamusta fysiikkakierroksella, joka on itselleni nimenomaan hauska ja stressitön osuus, jonne saa puunata itsensä kunnon tällinkiin ja fiilistellä lavalla. Fysiikkakierroksella saa myös haettua hyvän henkisen lavatatsin illan finaalin vapaaohjelmakierrosta varten, joka vaatiikin tietty selkeästi enemmän fokusta ja latautumista.

Aikataulut vaikuttaisivat huomisen osalta aika väljiltä, joten kunnianhimoinen tavoitteeni on tappaa aikaa kuvaamalla YouTubeen koko päivästä koostetta aamun tälläytymisestä takahuonemeininkiin ja yön pikkutuntien jälkiherkutteluihin asti. Ja kyllä. Mulla on pakastimessa BenkkuJenkkua odottamassa ja lavan taakse pamahtaa hyvä satsi paikallisia lähes laittomalla överirasvasokerimätöllä kuorrutettuja herkkuja. Huomenna illalla kaikki mahtuu makroihin. ;)

Huomenna pamahtaa käyntiin ensimmäinen tämän kesän neljästä skabasta täällä Torontossa. Duuni on tehty, ja nyt on aika alkaa kurkistelemaan, mihin tämän tytön rahkeet isossa maailmassa tällä hetkellä riittävät. Paljon olen tässä pohtinut myös tavoitteita ja mentaliteettiäni, mutta enhän minä voi enempää tältä touhulta oikeasti pyytää kuin rakkautta urheiluun. Rakastan tätä hommaa kokonaisuutena, ja se riittää sitten hoohetkellä mihin se riittää. Minä en voi vaikuttaa siihen kuinka hyviä muut kanssakilpailijani ovat tai mitä ne tuomarit siellä papereihinsa laittavat, koska tässä lajissa sijoituksia ei jaeta juostujen sekunttien tai hypättyjen metrien perusteella.

En voi myöskään muuttaa mennyttä ja voin vaikuttaa vain nykyhetkeen. En voi, enkä halua muuttaa sitä pohjaa, jolle tämän urheilu-urani olen pienestä Piiasta rakentanut. Sen uskallan kuitenkin sanoa, että fysiikka näyttäisi olevan ylivoimaisesti paras mitä omalla mittarillani on koskaan ollut, ja vapaaohjelma on ottanut myös hyvän harppauksen eteenpäin. Mitä huomenna tapahtuukaan ja mikä lopullinen sijoitukseni kyseisessä skabassa sitten onkaan, niin sen on sillä erää riitettävä minulle ja tiedän sen jo valmiiksi. Voin sijoittua tosi hyvin tai vähän heikommin, mutta se ei syö pohjaa itseltäni saati sitten siltä tieltä, joka tänne asti on taas kuljettu, eikä se vesitä näitä saavutettuja edistysaskeleita mihinkään.

Tämä preppi on ollut ehkä onnistunein ja nautinnollisin tähän mennessä, vaikken yleensä ole kisavalmistautumisia kovinkaan överiraskaiksi itselleni kokenutkaan. Lisäksi mikään sijoitus ei ole koskaan ennenkään määrittänyt minua millään tavalla perustavanlaatuisesti. Huippusijoitus ei ole tehnyt minusta parempaa ihmistä, tai totaalinen epäonnistuminen ei ole tehnyt minusta arvottomampaa. Rakkaat ihmiset pysyvät vierelläni aina ja elämäni pysyy muutoin myös aivan yhtä hyvänä, vaikka numero tuomareiden paperissa olisi mikä, tai vapaaohjelma olisi mennyt miten olisi mennyt. Jos onnistun, voin iloita. Jos epäonnistun, voin oppia ja kasvaa.

Marmoritoppi: TÄÄLTÄ* // Marmorishortsit: TÄÄLTÄ* (molemmat alessa)

Vaikka tulokset mitataan kisoissa, niin aina hommassa ei ole kyse pelkästä määränpäästä, vaan jopa olennaisempana asiana näen itselleni sen matkan. Olen antanut aidon innostuksen loistaa naamaltani ja heittäytynyt flow-tilan vietäväksi, kun paukutan vapaaohjelmaani. Olen vuodattanut hikeä porraskoneen päällä. Olen nauttinut ruuista, joita minä itse haluan ja valitsen syödä. Olen istunut ennen vaparitreeniä kotisohvalla katsellen YouTubesta kilpakumppaneideni näyttäviä vapaaohjelmia imien niistä potkua omaan treeniini. Olen järjestellyt edessä häämöttävää kisakiertuetta, jollaisesta olen aina ennen vain voinut haaveilla. Olen tehnyt töitä sen eteen, että olen pystynyt taloudellisesti mahdollistamaan tämän.

Olen huomannut treenitehojen ja -painojen tippuvan. Olen paukuttanut ennätyksiä jalkatreenissä. Olen levännyt ja skipannut treenejä, kun flunssa on iskenyt. Olen v*ttuuntunut, kun vaparissa on puhti loppunut kesken kokonaisen. Olen pyrkinyt treenaamaan kovaa, fiksusti ja kehoa kuunnellen. Olen nauttinut endorfiinihumalasta raskaan treenipäivän päätteeksi. Olen ravannut hierojalla palauttelemassa minua arvokkaasti palvellutta kehoani. Olen epäonnistunut, mutta sitäkin enemmän onnistunut. Olen rakastanut tätä ihan oikeasti.

Kiitos urheilu, kun olet. <3

Huomenna mennään, ja tämä likka on aika fiilareissa! Snäpissä (piiapajunen) meininkiä ja tuloksia reaaliajassa koko viikonlopun ajan!

Kurkkaa myös video itse kisavalmistautumisesta TÄÄLTÄ

Edellinen juttuni: Kuinka pitkään kannattaa dietata ja kuinka usein?

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Facebook // Instagram // YouTube
Snapchat: piiapajunen

ONNENSA ETEEN TULEE TEHDÄ TÖITÄ

*Sisältää mainoslinkkejä

13 päivää eli alle kaksi viikkoa, että sanon seitsemäksi viikoksi Suomelle soronoo, ja karkaan maailmalle kisahommiin. Nyt viime päivinä lähtö on alkanut realisoitumaan tälle likalle ihan todenteolla. Viimeiset järjestelyt alkavat olemaan loppusuoralla, Trumppikin ilmeisesti päästää meidät sisään ja kaupasta on jo alettu rääpimään olennaisia hankintoja reissuun. Kisaposeerauksia iskiessä peilistä katsoo jo melkein valmiin oloinen likka, ja vaparissakin lähinnä siistitään enää viimeisiä yksityiskohtia. Toronto, Miami, Chicago ja Vancouver kuiskailee jo meitsin nimeä. ;)

Kiperää haastetta on kyllä vielä edessä. Laukkujen pakkaamisessa on melkein heitettävä teekkarilakki päähän, ja pohdittava todellisia insinööriratkaisuita. 20 kiloa tavaraa pamahtaa aika nopeasti täyteen, kun mukaan lähtee kamppeet ja romppeet neljään eri pro-kisaan, neljän viikon ”rantalomaan” ja kolmeen kaupunkikohteeseen sekä hyvä läjä treenikamineita. Kapsäkkiin kun pamahtaa vielä kokoontaitettavat, metalliset ja painavat käsilläseisontapuut, niin saa kyllä lentokentän check-inissä jännäröidä sormet ja varpaat ristissä että meneekö läpi. Hups. Jos siis palkintosijoilta jään ulos, niin näen siinä jotain erittäin positiivista. Eipähän tarvitse miettiä, mihin laukkuun ne kipot, kilvet tai miekat (näitä oikeasti jaetaan joissain kisoissa, hah) saisi mahdutettua. :D

Olen kuitenkin ihan superonnellinen siitä, että alle kahden viikon päästä pääsen länttämään riutuneen hanurini lentokoneen penkkiin maailman huikeimman matkaseuralaisen kanssa (Herra Leivo(s)), ja ollaan päästy jo täällä Tampereen residenssissä jo pieneen reissukuumeen makuun. Meille kyllä tulee ihan jäätävän mahtava reissu, ja päästään näkemään Pohjois-Amerikkaa vähän eri puolilta ja eri kanteilta. Eniten ollaan fiilistelty tässä meidän neljän viikon stoppia Miamissa, jossa meidän vuokrakämpän takapihana toimii itse Miami Beach. Voisi sanoa, että höllii. Kyllähän sielläkin yhden skabat käydään riipaisemassa, mutta aion kyllä ottaa kaiken irti ihan perinteisestä hiekkarannasta, vaikka läppäri tuskin pysyy kiinni kovinkaan monena päivänä ja treenillä ravataan. Ei siis ihan lomailuksi mene, mutta kaikkea sopivassa suhteessa.

Olen kyllä painanut tarakka ruvella hommia ja pistänyt elämäni positiivisella tavalla mullin mallin ja ympäri ihan vain siksi, että pääsisin toteuttamaan itseäni ja omia unelmiani. Vielä vuosi sitten vietin pitkiä hetkiä pohtien, että onkohan tässä nyt oikeasti järkeä. Nyt tänä päivänä toteutukseni hedelmistä nauttiessani täytyy todeta, että se oli ainut ratkaisu, jossa tällöin olisi ollutkaan järkeä. Onneksi uskalsin, vaikka muutos jännitti niin pirusti. Jos en olisi tätä ”riskiä” ottanut, niin tämä tuleva kisaturnee olisi ollut aika mahdoton nakki suorittaa, ja niin olisi ollut monet muutkin tulevaisuuden haaveet. Joskus pitää vain uskaltaa, ja järjettömän tuntuisessa voi ollakin joskus aika paljon järkeä.

Ja eipä tämä elämäni mitään pelkkää treeniä ja sohvalla palautumista ole, mutta en oikeastaan haluaisikaan sen olevan. Rakastan kehittää itseäni monilla eri osa-alueilla ja pitää ovia avoinna ja ässiä hihassa tässä alati muuttuvassa maailmassa. Tällä hetkellä tuo kilpaurheilu määrittää hyvin paljon elämääni, mutta en halua, että se on ainut asia elämässäni. Urheilun osalta on kuitenkin parhain aika takoa juuri nyt, ja otan siitä kyllä kaiken irti.

Paljon olen saavuttanut jo urheilu-urani aikana tässä ja aiemmassa lajissani, ja paljon on jäänyt saavuttamatta. Uskon, että vielä tulen jotain saavuttamaan, mutta varmasti osa jää myös ulottumattomiin, ja olen aivan sinut asian kanssa. Nautin kuitenkin tästä kokonaisuutena, eikä homman itseisarvo perustu pelkkiin pysteihin ja mitaleihin. Kilpaurheilu on kehittänyt itseäni niin monella eri elämän osa-alueella, joten tähän panostettuja resursseja en koe missään määrin hukkaan heitetyksi. Joskus urheilu-uran jälkeen tiedän, että käteen on jäänyt valtavan paljon muutakin kuin hyllyllinen pokaaleita, ja siitä olen aivan hemmetin ylpeä.

Adidas-treenitrikoot: TÄÄLTÄ* // Adidas-urkkatoppi: TÄÄLTÄ*

Olen viime aikoina painellut menemään kaduilla välillä sellaisena Hangon keksinä eteenpäin. Ihan vain siksi, koska olo on ollut niin hemmetin onnellinen. Asiat luistavat, mulla mahtavia ihmisiä mun ympärilläni, koen pystyväni toteuttamaan itseäni elämässäni juuri kuten haluan ja tulevaisuus näyttää valoisalta. Perusteet elämässä tuntuvat olevan riittävän vakaalla ja turvallisella pohjalla, ja se on aina itselleni se tärkein juttu. Mulla on muutenkin erinomaiset vibat koko tulevasta kesästä ja oikeastaan koko loppuvuodesta. Huikeaa pöhinää riittää, mutta kuten mottoni kuuluu, niin onnensa eteen tulee tehdä töitä. <3

Huikeaa tiistaita!

Tsekkaa myös: Kukaan ei varoittanut minua aikuisuudesta

Edellinen juttuni: Mikä olisi paras tapa treenata?

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Facebook // Instagram // YouTube
Snapchat: piiapajunen