4 x HALVAT MUTTA OSUVAT KOSMETIIKKATÄRPIT

Sis. mainoslinkkejä

Joissain tapauksissa laadusta joutuu pulittamaan isompaa penniä, mutta ihan aina ei näin ole. Osa halvempien brändien tuotteista tulee aivan samoilta tehtailta kuin kalliimpien sisaruksien, ja erona joissain tapauksissa vain brändi ja hintalappu. Tässä muutama oma hyväksi todettu kosmetiikkatuote, joita ei ole hinnalla pilattu!

Contour-setti

Ostoslistallani oli viime vuonna pitkään contour-setti, ja pohdin paljon sitä, että tulisinko sitä oikeasti koskaan käyttämään, vai jäisikö se vain laatikkoon lojumaan. Törmätessäni tähän vain reilu 10€ maksavaan Perfectly Defining Contour Kit-settiin, päätin napata sen testiin ihan vain siksi, että ei menisi rahat hukkaan, jos se jäisikin käyttämättä. Noh, tämä on ollut jo kuukausien ajan käytössä, ja olen ollut tähän todella tyytyväinen. Ehkä jonain päivänä vielä kokeilen jonkun muun valmistajan contour kittiä, mutta eipä tällä ole kiire, sillä tuolla nykyisellä pyyhkii oikein mukavasti. ;)

Sheiveri

Olen jo lukioikäisestä (voi jösses, aika rientää) asti käyttänyt järkyttävän hintaisilla vaihtoterillä varustettua rakasta sheiveriäni, ja vajaa kymmenisen vuotta tuo runko on säilynyt erinomaisessa kuosissa. Rahalla siis voi saada laatua. Vaihtoteräostoksilla huomasin kuitenkin Lidlissä myytävän Cienin vaihtoterällisiä laadukkaalta vaikuttavia sheivereitä aivan naurettavaan hintaan (5,90€) verrattuna kalliimpiin sisariin. Neljän kappaleen vaihtoteräpakkauksen sai kotiutettua myös puoli-ilmaiseksi, ja hyvin on palvellut käyttötarkoitustaan tämäkin vempele!

Kasvovesi

Kasvovedellä tulee läträttyä toisinaan aika reilustikin eli sitä kuluu. Aamulla putsaan yön lähmät kasvovedellä kostutetulla vanulapulla ja illalla kasvojen puhdistuksen jälkeen pyyhin viimeisetkin meikin jämät kasvoveden ja vanulapun avulla pois kasvoiltani ennen kasvovoidetta. Jos muuten luulet, että pelkkä kasvojen pesu poistaa meikit, niin testaapa huviksesi mikä määrä meikkiä jää vielä kosteaan vanuun pesun jäljiltä.

Itselläni on ollut käytössä Rainbown kasvovesi, joka kerran tuli hädässä ostettua, kun pitkällä reissulla unohtui kasvovesi kotiin. Tämä on sopinut ainakin omille kasvoilleni erinomaisesti, ja olen tykännyt sen raikkaudesta ja hellävaraisuudesta. Henkilökohtaisesti en ole huomannut mitään eroa kalliimpien brändien vastaaviin, vaikka tietty ainesosaluettelo onkin hieman lyhyempi kuin kalliimmissa. Jatkoon on mennyt jo parin purkin verran. ;)

Kynsilakka

Täällä puhuu kynsilakkojen suurkuluttaja, jonka kynsilakkakokoelman laajuus saa porukan toistuvasti repeilemään. Hieman kalliimmat OPI, Essie ja Isadora ovat pitkäaikaisia henkilökohtaisia suosikkejani kynsilakkavalmistajista, mutta erinomaisia kynsilakkoja voi löytyä myös hieman edullisimmilta brändeiltä. Viimeisin kovin yllättäjä oli Wet n Wildin Step Wonder Gel Nail Color (mikä nimimonsteri, heh), joita olen hamstrannut ensitestauksen jälkeen useammankin osuvan sävyn kokoelmaani.

Mustan kynsilakan vedin kynsille ilman aluslakkaa (en koskaan tee näin, mutta pohjalakka jäi kotiin, ja oli ”hätä”) sekä päällyslakkaa, ja vasta viidennen päivän jälkeen alkoi ensimmäiset kolot tulla kärkiin. Toki kuvauksessa luvataan kahden viikon kesto, mutta viisi päivää ilman mitään pohjustusta tai päällystystä meikäläisen brutaalissa arjessa virheettömänä on mielestäni jo aika saavutus!

Löytyykö sieltä päästä muita päteviä halvemman hintaluokan kosmetiikkasuosituksia?

Aurinkoista viikonloppua! ♥

Tsekkaa myös: 4 x suosikkini kasvojen hoitoon

Edellinen juttuni: Meidän asunto – hutiostos vai napakymppi?

Seuraa minua:
Bloglovin // Blogit.fi // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Tee itse – Helpot ja upeat leopardikynnet!

Sis. mainoslinkkejä*

Esittelin tekemiäni kynsiä Snapchatin (piiapajunen) puolella jo aiemmin tällä viikolla, ja ajattelin jakaa tänne blogin puolelle tutoriaalia, miten kyseiset kynnet voi jokainen loihtia itse kotosalla. ;)

Mitä tarvitset:

  • Kolme eri sävyistä kynsilakkaa (vaalea pohjaan, keskisävyinen läikkiin ja tumma/musta reunoihin)
  • Joko lyijykynä, kuulakärkikynä, nuppineula tai dotting tool

Itse käytän tähän hommaan erikseen luotua ”dotting toolia”, mutta hommaan sopii erinomaisesti lyijykynä, kuulakärkikynä, nuppineula tai mikä tahansa muu tylppäkärkinen esine. Nuppineulan nupilla ei välttämättä saa ihan niin tarkkaa jälkeä aikaiseksi, mutta lyijykynä tai kuulakärkikynä on tähän mitä sopivin! Ideana on siis luoda kuviot tipauttamalla paperille kynsilakkaa, dippaamalla tylppää esinettä lakassa ja ”piirtämällä töpötellen” esineen avulla kuviota kynsille. Alla näet esimerkkejä eri välineiden työnjäljestä:

Vanha kuulakärkikynä, nuppineulan nuppi ja dotting tool. Tällä tekniikalla saa luotua upeita pilkkukuvioita kynsiin tai vaihtoehtoisesti tämän kertaiset leopardikynnet.

Leopardikynnet – tutoriaali

1. Pohja

Aloita levittämällä kynnelle pohjustusalakka eli base coat. Pohjustuslakka ei ole pakollinen, mutta se suojaa kynsiäsi värilakalta, parantaa kynsilakan kestävyyttä ja vahvistaa kynttä. Itse käytän tätä joka ikinen kerta.

Lakkaa kynnet valitsemallasi vaalealla värilakalla. Levitä värilakkaa kaksi kerrosta huolitellun ja kestävämmän lopputuloksen saamiseksi. Tähän sopii hyvin jokin nudesävyinen lakka, mutta halutessasi värikkäämmän lopputuloksen, voit valita jonkin muun pastellisävyn, esimerkiksi vaaleanpunaisen tai vaaleansinisen.

Kynsillä vakionudelakkani Essie – Sand Tropez
2. Läikkien keskiosa

Tipauta paperin palaselle tippa keskisävyistä lakkaa kynsilakan sudin avulla. Dippaa kynän kärki (tai muu väline) tähän lakkaan ja tökkää kevyesti kynän kärjellä väriä kynnelle luoden muutamia pohjaläikkiä. Lisää aina kynän kärkeen lisää lakkaa dippaamalla sitä paperilla olevassa värissä. Tämän jälkeen anna läikkien kuivua huolella ennen seuraavaa vaihetta.

Näiden läikkien ei tarvitse olla erityisen kauniita tai huoliteltuja, sillä seuraavassa vaiheessa tehtävät reunat luovat lopullisen ilmeen. Tässä vaiheessa läikät muistuttavat usein ennemminkin lehmien tai koirien läikkiä, joten älä siis tuskastu. Itse loin läikkien keskiosaan sopivan sävyn paperilla sekoittamalla tipan pohjalakkaa ja tummempaa ruskeaa, kun sopivaa ei itseltä löytynyt.

3. Leopardin läikkien reunat

Valitse tähän selkeästi tummempi tai mielellään jopa musta lakka, ja tipauta lakkaa sudilla paperin palaselle. Dippaa kynää lakassa, ja luo kynän avulla leopardin läikkien reunat. Jokainen leopardin läikkä saa olla uniikki ja erilainen, joten älä revi heti pelihousujasi, jos menee hieman hutiin. Tyhjiin koloihin voi myös luoda tässä vaiheessa muutaman pelkän mustan lisäläikän.

4. Viimeistely

Levitä lopuksi päälle kirkas päällyslakka. Päällyslakka tasoittaa koristeluiden mukana tulleet muhkurat, viimeistelee ilmeen ja tekee lopputuloksesta upean kiiltävän ja kestävän. Levitä päällyslakka kuitenkin varoen ja mahdollisimman kevyillä ja vähillä vedoilla, sillä monet päällyslakat liuottavat hieman alla olevia lakkakerroksia ja saattavan levittää ja sotkea kuvioinnin.

Kynsillä:
Pohjustus: Essie Base Coat täältä*
Värilakka: Essie Sand Tropez täältä*
Päällyslakka: Essie Top Coat täältä*
(näistä kaikista -20% koodilla COSMETICS)

House of Brandonilla vielä tämän viikonlopun ajan kaikki kosmetiikkatuotteet -20% koodilla COSMETICS. Supernopea toimitus 1-2 päivässä. Tsekkaa koko kosmetiikkavalikoima TÄÄLTÄ*

Nyt ei kun kynsiä koristelemaan, ja harjoitus tekee mestarin! Ja jos kaikkien kynsien väsääminen tuntuu liian työläältä ajatukselta, niin upean ja näyttävän lopputuloksen saat myös luomalla leopardikuvion esimerkiksi vain etu- ja keskisormeen, ja lakkaamalla muut kynnet jollain aivan toisella sävyllä. Mutta mitäs mitäs, kiinnostaisiko kynsitutoriaalit jatkossakin? Jatkoon vai ei? ;)

Edellinen juttuni: Miltä näyttää 156 cm ja 61 kg?

Seuraa minua:
Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen