Tuunaa kahvisi – 4 helppoa ja herkullista kahvivariaatiota!

chilikahvi

Kahvi on pyhä asia, jonka vain kahvin ystävät pystyvät ymmärtämään. Varsinkin Suomessa kahvi on asia, jolle ainoana maailmassa on omistettu virallinen tauko työpäivän varrelle. Arkena kahvi on päivien pientä luksusta, ja toisinaan on virkistävää saada myös vaihtelua perinteiselle mustalle kahville tai maidolla kyllästetylle mustalle kullalle. Tässä neljä vinkkiä vaihtelunhaluisille kahvinystäville!

Chilikahvi

Chilikahvin voit toteuttaa heittämällä ripauksen kuivattua chiliä kahvipurujen sekaan. Chilin maku tulee esille ihanana jälkipotkuna jokaisen hörpyn jälkeen, mutta ole varoivainen, ettet heitä liikaa chiliä. Varoituksen sanana, että tämä on koukuttanut useampia chilin ja kahvin ystäviä!

chili-kahvi

Bulletproof-kahvi

Kaada kuuma kahvi blenderiin (tai sauvasekoitintalouksissa kannuun) ja heitä perään pieni nokare vähäsuolaista voita sekä saman verran kookosöljyä. Blendaa tasaiseksi, ja nauti ihanan pehmeästä kahvinautinnosta. Bulletproof-kahvin sisältävät rasvat hidastavat hieman kofeiinin imeytymistä, joten herkimmät voivat välttyä päriseviltä kofeiinipiikeiltä. Tämä on itselläni rauhallisten aamujen lemppariluksusta! Ah!

bulletproof-kahvi2

Vaniljainen proteiinijääkahvi

Aamun ylijäämäkahvin voi jääkaappiviilennyksen jälkeen käyttää myös protskujääkahvin valmistamiseen. Pyöräytä blenderillä sekaisin kylmä kahvi, hieman vettä ja jäitä sekä annos vaniljaherajauhetta. Samalla iskulla saat siis piristävän kahviannoksen sekä kevyen välipalan. Mikäli haluat hieman täyttävämmän kahvilla höystetyn välipalakombon niin voit heittää sekaan myös (jäisen) banaanin sekä hieman chian siemeniä tai maapähkinävoita. Nam!

proteiinikahvi

Iltapäivän jäälatte

Kun aamulla on tullut keitettyä vähän turhankin reilu satsi sufeeta, niin kaada loput lasiin jäähtymään ja lopulta jääkaappiin kylmenemään. Valitse hieman isompi lasi, ja kaada tähän puolet kylmettynyttä kahvia ja puolet maitoa. Sekoita lusikalla ja lisää lopuksi joukkoon reilusti jäitä. Taatusti hyvää ja sairaan helppoa!

VINK VINK! Ylijääneen kahvin voi pakastaa myös jääpalamuoteissa pakastimeen. Näitä kahvijääpaloja voi käyttää niin polttavan kuuman kahvin nopeampaan jäähdyttämiseen, jääkahvien valmistuksessa tai kahvilla höystettyjen smoothieiden valmistuksessa.

Budapest-11

Nautinnollisia kahvihetkiä ja ihanan lumista lauantaipäivää! ♥

Edellinen juttuni: Ottaako Black Friday päähän?

Parasta just nyt

♦ Hellepäivien trooppiset salitreenit, joissa läntätessäsi hikisen yläselkäsi vinopenkkiin huomaat lähteväsi liukkaaseen sivuluisuun kohti lattiaa. Koska soija. Sweat goals achieved.

♦ Äidin keräämät vadelmat kaurapuurossa.

♦ Ystävä, jonka luokse saavuttuasi voit heittää päälläsi olevat vaatteet nurkaan ja hengata puolialasti koko loppuillan. Ja käydä vessassa ovi auki, ettei vain hyvä juttu jäisi kuulematta.

♦ Se tunne käsilläseisontatreenissä, kun ylösalaisin keikkuessasi huomaat tissivakohien lähtevän valumaan väärään suuntaan kohti leukaa.

♦ Aamukahvi. Tarvitseeko sanoa enempää?

♦ Facebookin ryhmäkeskustelu, jossa huomaat ystäviesi olevan vielä sairaampia mieleltään kuin sinä itse.

♦ Painella ah niin ihanassa ruokakoomassa rentoutuneena unten maille, kun vatsalaukun on juuri täyttänyt 160 gramman kaurapuuro.

Aurinkoista viikonloppua jokaiselle ihmisolennolle!

xoxo,
Piia

Edellinen juttuni: Osuva pakaratreeni sadepäiville