HERKKUKORNERI – KEVÄÄN HERKKUJÄÄTELÖT

*Sisältää mainoslinkkejä

Ooomnomnom, tänään syvennytään taas jäätelöaltaan kylmimpään ja herkullisempaan kermaan! Tässä kisarupeaman äärellä on päästy myös säännöllisesti täyttämään kroppaa hiilareilla, ja vaikka pääosassa siinä on ”oikea ruoka”, niin päivän päätteeksi jäätelöllä on ollut aivan järkkymätön virka täyden vatsakummun kruunaajana. Lisäksi kun ensimmäiseen kisaetappiin on aikaa vain kolme viikkoa, niin on todellakin syytä kajauttaa kiitosvirsi myös offitreenejäni tasaisesti vauhdittaneelle jäätelölle, sillä tuolloinhan tuo luun ympärille tarttunut pihvi on tähän taottu.

Vielä kun sää täällä Tampereella on tänään ollut komeampi kuin morsian, niin vallan kesäistä viikonloppufiilistä ajattelin juhlistaa blogissani suuren suosion saavuttaneella Herkkukornerilla! Hiiohoi, ja eikun astian ja tiukan analyysin äärelle!

aino mustaherukka vieno valkosuklaa

AINO – MUSTAHERUKKA & VIENO VALKOSUKLAA

Valkosuklaanmakuista kermajäätelöä, mustaherukkakastiketta ja karamellikrokanttia

Yleensä en innostu mistään marja- tai hedelmäjäätelöistä, ja tämä nyt päätyi melkoisena jokerikorttina ostoskoriin, koska mustaherukka kuulosti korvaani ihan mukiinmenevältä kombolta valkosuklaan kanssa, ja Jumppakin tätä lähti kylmäaltaasta ehdottelemaan. Noh, kotona tähän lusikkani iskiessä täytyi kyllä todeta, että oijoi, onneksi tämä paketti kotiutettiin. Siis todella hyvää, ja valkosuklaanmakuinen kermajäätelö yhdessä autenttisen ja täyteläisen mustaherukan kanssa toimii todella hyvin.

Mustaherukkaa oli tässä juuri täydellisessä suhteessa, sillä enempi olisi ollut liikaa ja vähempi liian vähän. Yllätyin jopa jälkikäteen tuota tuotekuvausta vilkaisessani, että eikö tässä muka ollut enempää kuin kolmea ”komponenttia”, sillä kokonaisuus oli oikein passeli. Kyseinen jäätelö oli todella positiivinen yllätys, ja voisin kuvitella ostavani tätä myöhemmin uudestaan, joka on harvinaista marjajäätelöiden kohdalla. Ainut miinus hieman halvan oloisesta pakkauksesta, ja jotenkin tuntuu, että Aino-jäätelöissä aika on hieman jättämässä yleisen designin puolesta. Herkuttelu on kuitenkin mielikuvien ja tunnelman kokonaisuus.

INGMAN CREAMY – MOKKAPALA

Kahvinmakuista tummasuklaakermajäätelöä, kahvinmakuista kastiketta, suklaakakunpalasia ja suklaanmakuisia rakeita.

Tätä on tullut maisteltua kerran aiemmin vuosia sitten, ja muistikuvan perusteella uskalsin napata kylmäaltaasta tätä nyt vuosien jälkeen mukaani. Ihan ensimmäiseksi Ingman Creamyille täytyy antaa erityismaininta aivan täydellisyyttä hipovalle koostumukselle, mikä korostuu kerta toisensa jälkeen yhä selkeämmin näin asialleen omistautuneella kokemustakin karttaneella jäätelönmaistajalla. Tässä mokkapalassa se korostui vielä entisestään, sillä hieman pehmetessään pintapuolesta muodostui niin suussa sulavan täyteläistä moussemaista jäätelöä, jota lusikoi suuhun suorastaan silmät ristissä. Niin pehmeää. Niin täyteläistä. Ah.

Kyljessä suuhun kulkeutuneen Creme Brulee-jäätelön kanssa huomasi selkeästi eron ”makeustasossa”, mutta tämä ei niin ällömakea makumaailma toimii tässä kahvijäätelössä aivan täydellisesti. Mukana tuleva ihanan makea kastike sekä muut nannat ja töfföt toimivat tässä yhteydessä myös ihan huikealla tavalla, ja kahvin aromi nousee täyteläisellä tavalla esiin tummasuklaakermajäätelön seasta roiskumatta liikaa makunystyröille. Veikkaan, että seuraavaan maistelukertaan ei mene tällä kertaa paria vuotta, heh.

aino suklainen mokkaunelma

AINO – SUKLAINEN MOKKAUNELMA

Kahvin suurena sydänystävänä luonnollisesti Suklainen Mokkaunelma päätyi myös testiin, kerran kahvijäätelöiden makuun oltiin jo päästy. Uskon, että tämä on ehkä perinteisempään suomalaiseen Juhla Mokka-makuun menevämpi, ja on kyllä ihan passelia kahvijäätelöä. Tämä jäätelö silti häviää kokonaistoteutukseltaan selkeästi Ingman Creamyn Mokkapalalle. Tuossa Mokkapalassa suklaa ja kahvi muodostivat mielestäni vahvasti toisiaan nostavan kielen päällä tanssivan kombinaation, ja tässä kokonaisuus oli ehkä enemmän, noh, vain kahvisuklaajäätelöä. Ysärityyliset störsselit olisin myös ehdottomasti vaihtanut johonkin toiseen muotoon tai mieluummin ehkä jättänyt jopa kokonaan pois.

Tässä pakkauksessa myös mielestäni korostui tuo hieman aikansa jättänyt kokonaisuus. Pakkauksen ulkoasun lisäksi erityissyynissä ollut koostumus Ainoissa on myös oikein hyvä, mutta häviää kyllä silti selkeästi Ingman Creamyille varsinkin kun saman makumaailman jäätelöä analysoitiin ja vertailtiin nyt ristiin. Kokonaisuutena aivan passelia kahvijäätelöä, mutta kokonaistoteutus jäi kilpailijaansa verrattuna hieman jalkoihin. Voin siis suositella, mutta kahden väliltä valitsisin ehdottomasti Mokkapalan.

ingman creamy banana split

INGMAN CREAMY – BANANA SPLIT

Banaanikermajäätelöä, suklaafudgekastiketta, mansikkakastiketta ja mansikanpaloja.

En ole suuri banaanijäätelön ystävä, mutta pakkohan uutuus oli testiin, kun minulle sitä vielä erikseen suositeltiin. Odotukset eivät lähtökohtaisesti olleet korkealla, eivätkä ne maisteluvaiheessakaan siitä suuremmin muuttuneet. Noh, oikein hyvää banaanijäätelöä. Purkin avatessa jäätelön ulkoasu oli kuitenkin oikein houkutteleva punaisine mansikanpaloineen. Tähän kokonaisuuteen olisin kuitenkin kaivannut enemmän sattumia toteutuksen tasaisuuden kylkeen, sillä nyt jälkifiilikseksi jäi lähinnä hyvä mutta melko tavallinen banaanijäätelö maukkaalla suklaakastikkeella.

Toki banaanijäätelö ei edelleenkään kuulunut suuriin suosikkeihini, joten se on varmasti yksi syy, miksi tähän en liiemmin syttynyt. Banaanijäätelön tai banaanisuklaan palvojille voin toki lämpimästi suositella, mutta uskon vahvasti, että tästä olisi voinut tehdä vieläkin huikeamman herkullisen enemmän nannaa ja töfföä sisältävän version, joka olisi saanut meikäläiselläkin sukat pyörimään jaloissa.

Ja tättärää! Sitten perinteiseen malliin heitetään hyvinkin tiukalla arvosteluasteikolla tämänkertaiset jäätelöt järjestykseen, sillä sehän koko Herkkukornerin suola ja sokeri onkin. Helpolla ei päästetä, ja arvostelija pitää päänsä sekä jäätelökulhonsa kylmänä lahjomattomia arvosanoja jaellessaan. Säälipisteitä ei tunneta!

Tämänkertaisten jäätelöiden keskinäinen ranking ja pisteytys:

1. Ingman Creamy – Mokkapala 5/5 – Tämä oli oikeasti kova. Saako tätä lisää?

2. Aino – Mustaherukka & Vieno Valkosuklaa 4/5 – Vallan mainio kombinaatio! Namskis!

3. Aino – Suklainen Mokkaunelma 3/5 – Oikein hyvä kahvijäätelö, mutta jäi kilpailijansa vastineen jalkoihin monella tapaa

4. Ingman Creamy – Banana Split 2,5/5 – Hieman pettymys jäätelöbrändiltä, joka yleensä vie kaikilla mauilla kielen mennessään. Toteutus jäi makuuni vaimeaksi, vaikka varmasti maistuu banskun ystäville.

Takki: TÄÄLTÄ* // Korkeavyötäröiset housut: TÄÄLTÄ* // Tennarit: TÄÄLTÄ*

Voittajaksi tällä kertaa selviytyi siis selkeästi Ingman Creamyn Mokkapala, mutta Ainon Mustaherukka & Vieno Valkosuklaa ansioitui kuitenkin kunniakkaasti kakkossijalle. Molemman näistä menevät ehdottomasti jatkoon, ja näitä varmasti löytyy tämän huushollin pakastimesta vielä toisenkin kerran. Nam!

Häikäisevää ja maukasta viikonloppua! Nauttikaahan niistä kelelistä, kenelle niitä siunaantunut on! ;)

Tsekkaa edellinen herkkukornerini: Jäätelömaistajaisten paikka!

Edellinen juttuni: Kisaturnee häämöttää – Miten preppi on kulkenut?

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Facebook // Instagram // YouTube
Snapchat: piiapajunen

PÄÄSIÄISMÄTTÖ PILASI ELÄMÄSI

*Sisältää mainoslinkkejä

Pääsiäinen ja neljän päivän vapaat. Sukulointia, suklaamunia, kinderkakkuja ja ruokakoomaa. Pääsiäisähky yllätti suomalaisen, ja vatsalaukku on ruokatorveen asti pullollaan pashaa ja mämmiä kermalla. Sinne meni hyvä kehitysputki ja katki se terveelliseen ruokaan panostaminen! Hittolainen kun turvottaa! Morkkis puristaa pantaa, ja niin puristaa myös housunnappi. Äh.

Hei sinä siellä. Ei hätää! Sinulle kävi kuin pattiarallaa 87 prosenttille suomalaisista ikätovereistasi (tilastollisesti salettiin tarkka lukema, heh), joten onneksi olkoon! Olet ihminen! Aina siitä ähkystä ei tarvitse selvitä, vaan tämän osuessa kohdalla voi kölliä huoletta sokeritokkurassa sohvalla ja tykittää television laatuviihdettä. Parempi aina ottaa tilanteesta kuin tilanteesta kaikki ilo irti, joten imeydy sohvanpintaan kiinni oikein huolella, niin tiukkaa treeniä tykittänyt ruhosi saa ansaitsemaansa lepoa eikä arjen kiireiden tarvitse painaa mieltä. Aijai, että tekee muuten höpöä.

Mihinkään ei tarvitse sykkiä, ja ainut pulju, joka pääsiäisenä on auki, on Lidl. Sieltäkin saa onneksi lisää ruokaa, jos kesken loppuu. Viimeinen asia, mitä pääsiäispyhistä nautiskellessa pitäisi tehdä, olisi huolehtia siitä, että nyt meni treenit ja ruokavalio pilalle. Koska hei. Ei muuten mennyt, jollet koko ensi viikkoa samoissa mainingeissa jatka, ja tämä on tuskin on suunnitelmasi. ;)

Miksi ihmisiä pelottaa olla tavallisia kuolevaisia? Ei kenenkään meistä tarvitse olla superihmisiä, ja jos kahvipöydässä könöttää siskon bravuurina koreileva valkosuklaajuustokakku, niin kyllä siitä voi palasen omalle lautaselleen ottaa pääsiäisen kunniaksi, eikä aina tarvitse vetää överiksi, ellei tieten tahtoen halua. Jos ravintopuolesi on oikeasti kokonaisvaltaisesti kunnossa ja syöt arjessakin riittävästi, niin tuo kermainen kakkusiivu tai useampikin ei kyllä missään näy, ja jos olet kituutellut menemään jo pidemmän tovin, niin pieni hengähdys aineenvaihdunnalle ei välttämättä tee todellakaan huonoa.

Vaikka haluaisitkin vetäistä ne safkaorgiat, niin sekin on aikuisten oikeasti ihan okei. Nykyään ikävä kyllä joka paikasta saat vain lukea kärsiväsi joko ahmintahäiriöstä tai olevasi heikko ihminen vailla itsekuria. Vaihtoehtoisesti saat otsaasi ortoreksian leiman pysyessäsi sokerittomalla linjalla, vaikka olisit vain ihminen. Jumankekka. Eikö täällä saa enää elää?

Toki jos omalla kohdalla silmissä kiiluu todella selkeä päämäärä, jossa suunnitelma on myös sen mukainen, niin on ihan hyväksyttävää myös nauttia siitä kahvikupposesta sekä leppoisasta seurasta ilman pääsiäispullaa ja VirvonVarvon-patukkaa. Leppoisalla fiiliksellä itse toteutettu kesäkuntoprojekti kuitenkaan tuskin menee heittämällä roskalavalle, sillä kesään on edelleen yli kuusi viikkoa aikaa. Lisäksi jos Suomen kesää tarkastellaan, niin bikineissä rannalle tarkenee tepsutella aikaisintaan vasta juhannuksen jälkimainingeissa, joten vihkoon ei homma mennyt.

Puma-college: TÄÄLTÄ* // Adidas-trikoot: TÄÄLTÄ*

Ja hei, jos syöminen lähtee suunnitellusti tai hetken hairahduksesta täysin lapasesta, niin ainakin saat lihasten glykogeenivarastot tupaten täyteen! Voi herranisä sitä potkun määrää ja tajunnan räjäyttävää pumppia seuraavassa salitreenissä, ja päälle vain treenivaatekaapin löysin toppi, niin komean pullea keskivartalokumpu jää turvotuksineen piiloon, ja vältyt onnitteluilta tulevan perheenlisäyksen johdosta. Testattu toimivaksi allekirjoittaneen toimesta! ;)

Rentouttavaa pääsiäistä, koska vielä on sitä jäljellä! Jes!

Vilkaise myös: Mitä tehdä, kun syöminen lähtee lapasesta?

Edellinen juttuni: 4 x dieetin pelastajat

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Blogit.fi // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen