HYVÄT BLOGIT – NÄITÄ MÄ ITSE LUEN!

*Sisältää mainoslinkkejä

Pimenevien syysiltojenkunniaksi päätin pamauttaa esille muutamia suosikkiblogejani lifestyleen, treenaamiseen, ravintoon ja hyvinvointiin liittyen. Itse tykkään suunnattomasti lukemisesta kaikissa muodoissaan. Videot eivät ole ainakaan vielä vallanneet sydäntäni, vaan nautin siitä, että saan tykittää suosikkiblogieni mielenkiintoisia artikkeleitä tai uppoutua omassa rauhassani hyvän kirjan pariin. Fyysinen teksti silmieni edessä tuntuu jotenkin rauhoittavalta ja sellaiselta itselle omistetulta hetkeltä.

Noh, tässä ne nyt tulevat, ja vaikkei kaikissa blogeissa kaikki tekstit tule todellakaan aina luetuksi, mutta omaan makuuni kiinnostavimmat osuvat sitten entistä lujempaa!

HYVÄT BLOGIT, JOITA ITSE LUEN

LIFESTYLE

Kolmistaan

Mielenkiintoisia ja analyyttisiä elämänmakuisia aihepiirejä niin työstä, perheestä ja yhteiskunnallisista asioista ja ilmiöistä. Välillä mukavan kevyttä luettavaa, mutta toisinaan taas todella mielenkiintoisia kannanottoja ja syväluotaavia aiheita.

Primelife by Umppu

Suoraa ja rohkeaa puhetta aroistakin aiheista, mitä itse arvostan suuresti. Ei ole helppoa laukoa mielipiteitään ja näkemyksiään ääneen ison yleisön seuraamana, ja vaikken minäkään kaikesta samaa mieltä ole, niin on jotenkin kiinnostavaa lukea myös niitä eri näkemyksiä ja kantoja aiheista oli kyseessä sitten ihmissuhteet, yrittäjyys, työelämä, perhe tai mikä tahansa.

Juliaihminen

Niin taitavaa ja herkullista luettavaa upealla kirjallisella ilmaisulla. Vähän osuvaa huumoria joukossa, ja erityisesti rakastan Juliaihmisen konstailematonta puhetta rahasta, joka on näkökulmillaan vertaansa vailla.

JA MUITA: Toki useampiakin blogeja tulee seurattua lifestyle-puolelta, ja tässä itseasiassa vain pieni osa. Varsinkin FitFashionin puolella tulee luettua paljon myös Monna Treenaa ja Fit You Too -blogeja sekä itsenäisistä bloggaajista Julia Toivola on myös itselleni uusi mutta koukuttanut tuttavuus.

TREENI & RAVINTO

Jokainen näistä tämän kategorian erinomaisesta blogeista ansaitsee kiitosta loistavasta ja samalla niin viihdyttävästä asiasisällöstä, eikä näissä blogeissa tarvitse pelätä joka toisen sanan olevan täyttä höpönlöpöä ja hokkuspokkusta.

Utti ”Hulkki” Hietala

Utin Vlogeja on tuijoteltu ja kirjoituksia etenkin salitreenin osilta on luettu jo vuosikaudet, ja edelleen tykitän mielelläni tämän konkarin kirjoituksia ja toisinaan myös videoita ja podcastejä. Kriittisesti tarkasteltuja näkökulmia, ja syvästä perehtymisestä huolimatta varsinkin tekstit ovat onnistuttu kääntämään niin kansantajuiseen muotoon ja selvälle suomenkielelle, joka ei syventävässä valmennus- ja ravintomaailmassa ole aina itsestään selvyys.

Lihastohtori

Valmennusoppia, fysiologiaa ja liikuntatiedettä todella onnistuneesti popularisoinut Juha Hulmi on onnistunut blogissaan erinomaisesti. Tekstit ovat usein hieman pidempiä, mutta sitäkin antoisampia ja selvällä suomenkielellä syvennettyjä. Asiapohja tukeutuu oikeasti tutkittuun tietoon ja sopivalla kriittisyydellä tarkastellaan asioiden eri näkökulmia. Mukavasti huumoria ja kevennyksiä joukossa, ja arvostan myös suuresti lähdeviittauksia ja huolella rakennettuja artikkeleita. Tällaisia luotettaviin lähteisiin pohjautuvaa tekstiä kun ei ihan tuosta vain kirjoitella.

TH-valmennus

Kokeneen ja kovaa jälkeä personal trainerina tehneen Haikaraisen Timon blogissa perehdytään usein todellisiin valmennus-caseihin, vaikka suosikkini on ehdottomasti ollut jo useana vuonna koottu joulukalenteri, jossa päivittäin perehdyttiin erittäin mielenkiintoisiin aihepiireihin valmennuksen puolelta. Olen itse ollut myös imemässä oppia Timon viikonloppukoulutuksissa, ja täytyy sanoa, että en ihmettele hänen tekemiä tuloksia. Fokus oikeasti siinä olennaisessa perustekemisessä treeni- ja ravintopuolella ilman kikkailuita ja hifistelyitä ja nimenomaan ihmisten valmentamisessa kokonaisuutena.

SPORTTI

Ida Jemina

Mielenkiintoisia ja monipuolisia treeniaiheisia kirjoituksia hyväntuulisella ja aurinkoisella mausteella höystettynä. Paljon reippaan sporttista menoa yleensä treenipuolelle keskittyen, sekä kirsikkana kakun päällä myös asuihin, tyyliin ja kosmetiikkaan keskittyviä inspiroivia postauksia.

Ainon tarinoita treenaamisesta

Ainon blogissa on todella osuva kattaus erilaisia treeniaiheisia postauksia laidasta laitaan. Asiaa kehonmuokkauksesta, salitreenistä, psyykkisestä hyvinvoinnista ja toisinaan todella spesifeistäkin asioista liikunta-alan ammattilaisen näkökulmasta. Mukana myös välillä kevyempää viihdettä sekä safkapuolen juttuja sulassa sovussa.

hyvät blogit
Pörröneuletakki: TÄÄLTÄ* // Levi’s 710 Super Skinny-farkut: TÄÄLTÄ*

PRO TIP -blogihaukoille! Itse olen käyttänyt blogien seuraamisessa Bloglovin’ia jo vajaan vuosikymmenen ajan. Blogeja kun nykyään löytyy niin siroteltuna eri portaaleissa sekä omilla domaineillaan, niin omien suosikkien lukeminen luonnistyy näppärästi yhden sivuston/appin kautta. Itselläni on edessä tuo blogimuutto reilun kuukauden päästä, joten Bloglovinin avulla pysyt taatusti matkassa mukana, ja uudet postaukset päivittyvät näppärästi sinne.

Tunnelmallista keskiviikkoiltaa!

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ:
Skeidakommenttien parhainta satoa
& Mitä päälle? 7 x Asut syksyyn!

EDELLINEN JUTTUNI:
Paljon rahaa on okei käyttää viikossa ruokaan?

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

FITFASHION LOPPUU – MITÄ BLOGILLENI KÄY?

*Sisältää mainoslinkkejä

fitfashion loppuu

1.11. FitFashionia ei enää ole. Puolentoista kuukauden päästä blogiani tällä osoitteella etsiessäni et myöskään löydä tänne. Mitä tämä tarkoittaa omalla kohdallani? Sen enempää raflailevampaa, draaman katkuista ja muka-kuumottelevaa tekstirakennetta en jaksa tähän väsäillä, joten paljastan juonen jo heti alkusanoissa. Blogini tulee muuttamaan Terve.fi-sivuston alle, eli hei no worries! Blogi jatkaa porskutustaan vähintään samalla meiningillä kuin ennenkin, ja muutos tulee ulkoisesti näkymään lähinnä domainin puolella. Varmasti ulkoasussa voi tapahtua pientä viilaamista, mutta pieni päivitys voi tehdä kyllä terää!

Kyllähän mä välillä olen sitä miettinyt, että olisko mun aika siirtyä selkeämmin eteenpäin. Jättää bloggaamista vähemmälle, ja keskittyä ihan muihin hommiin yrittäjänä. Joka kerta kuitenkin läväytän itseäni litsarilla poskeen ja totean, että tykkään tästä hommasta kuin sika limpusta, ja kuoppaan nämä satunnaiset päähänpistot samoilta tein. Elämässä kuitenkin on tehtävä niitä asioita, joita itse rakastaa ja kokee itselleen merkityksellisksi ja antoisiksi. Tämän blogin kirjoittaminen ammatikseni on sitä minulle, enkä ikinä uskonut, että tällaista työtä voisin joskus päästä tekemään.

Toki jatkuvaa kehitystä vaaniva, vaaliva ja vaativa insinöörimieleni kuitenkin puskee koko ajan eteenpäin, ja sivuun tähän itselleni on tullut isoksi osaksi nyt pian käyntiin pamahtava Prove-nettivalmennus*, jonka parissa painamisesta olen löytänyt ihan uudenlaisen pilkkeen toteuttaa intohimoani urheiluvalmennuksen maailmassa. Rakastun yrittäjyyteen päivä päivältä enemmän, ja tää on vaan niin mun juttu. Väylä toteuttaa itseäni, intohimoni kohteita ja kehittää itseäni jatkuvalla syötöllä. Vähän kuten kilpaurheilu on aina ollut tätä ennen itselläni.

Hypätäänpä pienen sivuloikan ja kukkaruukun kautta takaisin itse asiaan. Jos sulla tulee mieleen jotain todella kovia ideoita, toiveita tai ajatuksia siitä, mistä haluaisit lukea joko tarkemmin tai yleisemmällä tasolla, niin lauopa ajatuksesi kommenttiboksin puolelle. Tai toisaalta tuleeko mieleen ihan ylivoimaisia jo ulospuskettuja lempparipostauksia täältä blogin puolelta, jonka tyyppisiä kernaasti imaisisit silmiesi kautta tajuntaasi jatkossakin? Mitä janoat lisää?

fitfashion loppuu
Aimn-toppi: TÄÄLTÄ*
fitfashion loppuu
Adidas-huppari: TÄÄLTÄ* // Saumattomat trikoot: TÄÄLTÄ*

Kun blogini muuttaa marraskuun alussa uuteen osoitteeseen, niin huutelen siitä aivan taatusti joka tuutissa, ja linkkailen esimerkiksi Instan puolella postaukset jatkossakin suoraan postauksiin. Jos siis tiirailet blogia jo valmiiksi suoraan Instan välityksellä, niin homma on oikeastaan jo valmiiksi kunnossa.

Itse seuraan kaikkia suosikkiblogejani myös näppärästi Bloglovin’in kautta, jonne saa koottua näppärästi lähes kaikki joko itsenäisinä toimivat tai eri portaaleissa sijaitsevat isot ja pienemmätkin blogit. Bloglovin’ on ollut itselläni käytössä jo varmaan vuodesta 2010, ja sieltähän tuo oma blogini myös listoilta löytyy.

Veikeää viikonloppua sinne!

VILKAISE MYÖS NÄMÄ:
Mikä bloggaamisessa ärsyttää?
& Milloin ja miksi skippaan treenin?

EDELLINEN JUTTUNI:
8 x Asioita, joita en ymmärrä – Muilla sama?

♥  SEURAA MINUA  ♥
Instagram // YouTube // Bloglovin // Facebook